Logga ut en användare från ett hanterat Google-konto

Om du vill logga ut från Google-kontot på din egen enhet går du hit istället.

Som administratör kan du logga ut en användare från ett hanterat Google-konto, till exempel Google Workspace eller Cloud Identity. Du kanske vill logga ut personen om du inte känner igen en enhet som finns med på Googles administratörskonsol, om du stänger av eller tar bort en användare, om en enhet kommer bort eller blir stulen eller om du återställer en användares lösenord.

Logga ut en användare från mobila enheter och webbläsare

Du kan återställa en användares cookies för inloggning för att logga ut användaren från mobila enheter och webbläsare. Om du stänger av en användare återställs användarens cookies för inloggning automatiskt. En återställning av en användares inloggningscookies loggar inte ut användaren från appar som Gmail och Google Drive för datorn.

Så här återställer du en användares cookies för inloggning:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Öppna Hitta ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna användarens kontosida.
  5. Klicka på Säkerhetföljt avInloggningscookiesföljt avÅterställ.
  6. (Valfritt) Om du vill återgå till användarens kontosida klickar du på uppåtpilen högst upp.
  7. (Valfritt) Om du vill rensa data för en mobil enhet öppnar du Rensa data från en enhet (nedan på den här sidan).

Logga ut användare från datorer och smarta hemenheter

Stöds för datorer som hanteras med grundläggande hantering eller fristående Google Credential Provider for Windows (GCPW) och smarta hemenheter med Google Assistent, som Google Nests Smart Display-enheter och högtalare.

Om du vill ta bort dig själv eller andra medlemmar från ett hem kan du läsa Ta bort Google Nest-enheter från Google Home-appen.

Använd den här metoden när du vill kräva en ny inloggning på en viss dator eller smart hemenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Ändpunkter.
  4. Välj de enheter som du vill logga ut användare från.
  5. Överst till höger klickar du på Mer följt avLogga ut användare.
  6. Klicka på Logga ut användare för att bekräfta.

Rensa data från en mobil enhet

Om du använder Googles ändpunktshantering kan du rensa data från en mobil enhet. Du kan rensa data om känslig data finns på en borttappad eller stulen enhet eller om en användare lämnar organisationen. I många fall kan du fjärrensa data från enheten. Användaren kan dock fortfarande få åtkomst till sin Google-data via webbappar och andra auktoriserade mobila enheter. Mer information finns i Rensa företagsdata från en enhet.

Ytterligare säkerhetssteg för kontot: Återkalla auktoriserad åtkomst

Du kan återkalla åtkomst för en app från tredje part till en användares hanterade Google-konto så att appar inte längre får åtkomst till användarens data. Till exempel kanske en användare installerar en app som behöver åtkomst till hans eller hennes filer på Google Drive för att skapa diagram eller flödesscheman. När appen har installerats ombeds användaren att ge åtkomst till sin data för Google-tjänsten. Du kan se till att dessa appar inte längre får åtkomst till användarens data. Anvisningar finns i Hantera en användares säkerhetsinställningar.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.