Konfigurera en gateway för utgående e-post

Om du har den gamla versionen av G Suite uppgraderar du till G Suite Basic för att få den här funktionen.

En gatewayserver för utgående e-post, som även kallas smart värd, behandlar e-postmeddelanden innan de levereras. Vanligtvis används gatewayservrar för utgående e-post för arkivering eller skräppostfiltrering.

Ställ in en utgående gatewayserver med G Suite för att dirigera alla utgående meddelanden från din domän via en gatewayserver.

Konfigurera din gatewayserver

Konfigurera din utgående gatewayserver för att enbart godkänna och vidarebefordra e-post från IP-adresser för G Suites e-postserver. Detta bidrar till att förhindra till att hindra spammare från att använda din gateway som ett öppet mailrelä.

Kontakta gatewayserverns supportteam om du behöver hjälp med konfigurationen av gatewayservern.

SPF och DKIM

Sender Policy Framework (SPF)

Om du använder en SPF-post för att validera utgående e-postservrar för din domän måste du konfigurera din SPF-post för att inkludera din gatewayserver för utgående e-post. SPF-posten måste inkludera både G Suites e-postservrar och gatewayservern för utgående e-post.

Domännyckelsignering (DKIM)

Din utgående gateway fungerar med DKIM-signaturer om gatewayen vidarebefordrar dina meddelanden utan att ändra dem. Om gatewayservern ändrar meddelanden (till exempel genom att lägga till informationssidfötter) ogiltigförklaras DKIM-signaturer. Förhindra att gatewayservern ändrar meddelanden eller stäng av DKIM-autentisering.

Konfigurera din utgående gateway

Konfigurera en utgående gateway via inställningen Dirigering eller inställningen Utgående gateway. Du bör använda inställningen Dirigering.

Använd inställningen Dirigering

Lägg till rutt för utgående gateway

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail följt av Avancerade inställningar på administratörskonsolen.
  3. Klicka på Värdar.
  4. Klicka på Lägg till rutt.
  5. Ange ett ruttnamn för gatewayservern i fältet Namn.
  6. Ange adressen för den utgående gatewayservern i fältet Ange värdnamn eller IP.
  7. Välj de alternativ du vill aktivera:
    • Utför MX-sökning – leverera till MX-värdar som är kopplade till det angivna domännamnet.
    • Kräv TLS-leverans – kryptera meddelanden mellan skickande e-postservrar och mottagande e-postservrar med TLS (Transport Layer Security).
    • Kräv certifikat som är signerat av certifikatutfärdaren – kräv certifikatet för autentisering med TLS-leverans.
  8. Klicka på Spara.

Konfigurera Gmail med rutt för utgående gateway

Från avsnittet Avancerade inställningar i Gmail:

1. Klicka på Allmänna inställningar.
  2. I avsnittet Organisations väljer du organisationen på toppnivå.
  3. Bläddra till inställningen Dirigering i avsnittet Dirigering håller du muspekaren över inställningen och väljer ett av följande alternativ:
    • Klicka på Konfigurera.
    • Om inställningen redan är konfigurerad klickar du på Redigera eller Lägg till ytterligare en.
  4. Ange ett namn eller en beskrivning för din dirigeringsinställning.
  5. Under Meddelanden som berörs markerar du Utgående
  6. Under det tredje alternativet (För ovanstående typer av meddelanden ...) väljer du Ändra meddelande på rullgardinsmenyn.
  7. Under Rutt markera du rutan Ändra rutt.
  8. Välj rutt för din gatewayserver på rullgardinsmenyn.
  9. (Valfritt) Under Kryptering (enbart vidareleverans) markerar du Kräv säker transport (TLS).
  10. Klicka på Lägg till inställning eller Spara.
    Eventuella nya inställningar läggs till på sidan Avancerade inställningar.
  11. Klicka på Spara längst ned på sidan Avancerade inställningar.

Det kan ta upp till en timme innan ändringarna har överförts till användarkontona. Du kan spåra ändringar i administratörskonsolens granskningslogg.

Använd inställningen för utgående gateway
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail följt av Avancerade inställningar på administratörskonsolen.
  3. I avsnittet Organisations väljer du organisationen på toppnivå.
  4. Bläddra till inställningen Utgående gateway i avsnittet Dirigering.
  5. Ange adressen för den utgående gatewayservern.
  6. Klicka på Spara längst ned på sidan Avancerade inställningar.

Det kan ta upp till en timme innan ändringarna har överförts till användarkontona. Du kan spåra ändringar i administratörskonsolens granskningslogg.