Opslag vrijmaken of meer opslag kopen voor uw organisatie

Education-klanten gaan naar Opslag vrijmaken of meer opslag kopen voor uw instelling.

Als u ruimte wilt vrijmaken of opslag wilt kopen voor uw eigen Google-account, klikt u hier.

Als u bijna geen opslag meer heeft in uw organisatie, kunt u opslag vrijmaken of uw opties bekijken voor meer opslag.

Opmerking: Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen in de opslag van uw organisatie worden weergegeven in de tool voor opslagbeheer.

Opslagruimte vrijmaken

Optie 1: Gebruikers die veel opslag gebruiken vinden en een bericht sturen

U kunt de gebruikers die de meeste opslag gebruiken, vinden met de tool voor opslagbeheer. Stuur ze een e-mail en vraag ze grote bestanden en e-mails te verwijderen die ze niet hoeven op te slaan in Google Workspace.

E-mailtemplate voor gebruikers die veel opslag gebruiken

Hallo,

In uw account wordt veel Google-opslag gebruikt.

Binnenkort gelden er nieuwe opslaglimieten in onze organisatie [geef een datum op als u er een heeft bepaald]. We moeten ons voorbereiden op deze wijziging. Daarom vragen we u uw huidige opslaggebruik te bekijken en onnodige bestanden in Drive, Gmail en Foto's te verwijderen.

Voer de volgende stappen uit:

1. Volg de instructies in Opslagruimte vrijmaken om minder opslag te gebruiken.
  2. Als u meer opslag nodig heeft voor bijvoorbeeld projecten, datasets of filmproducties, neemt u contact met ons op zodat we andere opslagopties voor Google Cloud kunnen overwegen.

[Verwijder dit als het niet van toepassing is] Bekijk het 'Beleid voor acceptabel gebruik' van onze organisatie [link naar het 'Beleid voor acceptabel gebruik' van uw organisatie] en zorg dat u gegevens opslaat in overeenstemming met het beleid.

Voer bovenstaande stappen zo snel mogelijk uit.

Met vriendelijke groet,

Het IT-team

Optie 2: Het opslaggebruik in gedeelde Drives controleren

Met de tool voor opslagbeheer kunt u nagaan welke gedeelde Drives de meeste opslagruimte in beslag nemen. Voor gedeelde Drives die veel van uw gecombineerde opslag gebruiken:

Meer Google Workspace-opslag toevoegen

Als u meer opslag wilt voor uw organisatie, kunt u uw abonnement upgraden naar een abonnement met meer opslag, meer opslag kopen of Google Workspace-licenties kopen voor gebruikers die deze nog niet hebben.

Optie 1: Upgraden (aanbevolen)

Bekijk in deze vergelijkingstabel hoeveel opslag u krijgt met elke versie. Zie Uw Google Workspace-versie overzetten voor meer informatie over het aanbod.

Zo ziet u welke upgradepaden er voor u beschikbaar zijn:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand then Upgrades en add-ons.
  3. (Optioneel) Als u een versie met een bepaalde hoeveelheid opslag per gebruiker wilt zoeken, klikt u op Filteren op functies. Selecteer een hoeveelheid en klik op Toepassen.
  4. Klik op Overschakelen voor de versie waarin u bent geïnteresseerd. Er wordt dan een pagina geopend waarop uw huidige versie wordt vergeleken met de geüpgradede versie.
  5. Nadat u het juiste abonnement heeft gevonden, gaat u verder met het bestellingsproces.

Optie 2: Meer opslag kopen

Voor de meeste Google Workspace-versies kunt u add-onabonnementen voor Workspace-opslag kopen. Elk abonnement voegt 10 TB toe aan de gecombineerde opslag van uw organisatie. U kunt zo veel opslag toevoegen als u wilt. Zie Meer Google Workspace-opslag kopen voor uw organisatie voor de details.

Opmerking: Sinds de lancering van Google Workspace in 2020 hebben we samengewerkt met onze klanten om ze hiernaar over te zetten. Vanaf juni 2022 kunnen de oude add-ons voor G Suite-opslag niet meer worden gekocht. Als u als klant deze add-on heeft, nemen we contact met u op wanneer het tijd is om uw opslag over te zetten naar Workspace.

Optie 3: Meer gebruikers toevoegen

Als u gebruikers wilt toevoegen die nog geen licentie hebben, moet u meer gebruikerslicenties kopen.