Lägg till en DKIM-nyckel för en underdomän

Skydda mot identitetsförfalskning och nätfiske och bidra till att förhindra att meddelanden markeras som skräppost

Organisationen kan använda underdomäner för vissa affärsändamål. Om din domän exempelvis är solarmora.com kan du skicka e-post från en underdomän som heter mail.solarmora.com. Du kan även använda en underdomän för teknisk supportinformation, till exempel support.solarmora.com.

Med vissa domänleverantörer kan du lägga till en DKIM TXT-post direkt på underdomänen med samma steg i Aktivera DKIM för domänen.

Om domänleverantören inte tillåter att du lägger till TXT-poster på en underdomän lägger du till en ändrad TXT-post i den överordnade domänen. Detta aktiverar DKIM för underdomänen.

Steg 1: Hämta namn och nyckelvärde för DKIM TXT-posten för den överordnade domänen

Du hittar TXT-postens namn och DKIM-nyckelvärdet genom att följa stegen i Skapa en DKIM-nyckel för domänen.

Viktigt! Underdomänen måste gälla domänen du väljer i administratörskonsolen på menyn Vald domän på sidan E-postautentisering.

Steg 2: Ändra TXT-postens namn

Ändra TXT-postens namn från administratörskonsolen så att den kan användas för en underdomän. Om du vill ändra TXT-postnamnet lägger du till en punkt (.) följt av underdomännamnet i slutet av TXT-postens namn.

Om din underdomän till exempel är mail.solarmora.com:

Ändra standardnamnet för TXT-posten från google._domainkey till google._domainkey.mail

I det här exemplet är underdomänen support.solarmora.com:

Ändra standardnamnet för TXT-posten från google._domainkey till google._domainkey.support

Steg 3: Lägg till den ändrade TXT-posten och DKIM-nyckeln på den överordnade domänen

Logga in på domänleverantören och lägg till DKIM-informationen från steg 1 och 2:

Här är några tips att tänka på:

• TXT-postgränser: Vissa domänleverantörer begränsar TXT-postens längd. Om den gör det läser du TXT-postgränser och DKIM-nycklar.
  • Det kan ta upp till 48 timmar innan DKIM börjar : När du har lagt till en DKIM-nyckel kan det ta upp till 48 timmar innan DKIM-autentiseringen börjar fungera.
  • Flera domäner: Om du konfigurerar DKIM för fler än en domän följer du stegen nedan för varje domän. Du måste få en unik DKIM-nyckel från administratörskonsolen för varje domän.

Kontakta domänleverantören om du behöver hjälp med inloggningsuppgifter, inställningar eller TXT-poster för domänen. Om exempelvis Google Domains är din domänleverantör kan du få hjälp här. Google erbjuder inte teknisk support för tredjepartsleverantörer.

1. Logga in i hanteringskonsolen för domänleverantören.
  2. Leta upp sidan där du uppdaterar DNS-poster för domänen.
  3. Lägg till en TXT-post för DKIM:
    • I det första fältet anger du det ändrade TXT-postnamnet.
    • I det andra fältet anger du TXT-postvärdet (DKIM-nyckeln) från administratörskonsolen.
  4. Spara ändringarna.