Administratörskonfiguration för GSMMO

Den här sidan är till för administratörer som planerar att distribuera G Suite Migration for Microsoft® Outlook (GSMMO) till sina användare. Om du vill installera GSMMO själv och börja använda det ska du istället läsa användarhjälpen för GSMMO.

Översikt

Med GSMMO kan enskilda användare migrera sin egen kalender-, kontakt- och e-postdata från Microsoft Exchange eller från lokala PST-filer till ett G Suite-konto. Administratörer kan använda kommandoradsversionen av verktyget för att migrera data för en enskild användares räkning.

Obs! Endast personliga kontakter migreras för varje användare. För att den globala adresslistan, inklusive delade kontakter, ska vara tillgänglig för användare måste administratören först migrera informationen med ett verktyg som Google Cloud Directory Sync.

Windows-systemkrav för klientdatorer

Alla användardatorer som migreringsverktyget körs på måste ha följande minsta konfiguration:

• Microsoft Windows®:
    Windows Vista (32-bitars) SP1
    Windows Vista (64-bitars) SP1
    Windows 7 (32- och 64-bitars)
    Windows 8 (32- och 64-bitars)

Oavsett vilken version av Windows du använder rekommenderar vi att du uppgraderar till de senaste korrigeringarna för versionen.

• Microsoft Outlook 2003® SP3
    Microsoft Outlook 2007® SP2 (eller SP1 med snabbkorrigering
    Microsoft Outlook 2013 (32- och 64-bitars)
    Microsoft Outlook 2013 (32- och 64-bitars)
    Microsoft Outlook 2013 (32- och 64-bitars)
Administrera användare i G Suite

Innan användarna kan migrera data måste du administrera konton för dem i G Suite. Mer information finns i Skapa en ny användare. Samtliga användare, inklusive G Suite-administratörer, måste även logga in på sitt G Suite-konto minst en gång, för att acceptera Googles användarvillkor.

Förutom att administrera användarkonton i G Suite kan du också:

• Skapa smeknamn för användarna som matchar de alias de hade i Exchange Server
  • Skapa grupper som matchar sändningslistorna på Exchange Server
  • Lägga till domänalias
(Valfritt) Migrera delade kontakter

Innan användarna kan migrera sina data kan du migrera dina delade kontakter till G Suite så att användarna har direkt tillgång till din fullständiga adresslista.

Information om hur du migrerar kontakter finns i:

Installera G Suite Migration for Microsoft Outlook

När du har konfigurerat G Suite, kontrollerat Windows-systemkraven på alla datorer, etablerat användarna i G Suite och migrerat dina delade kontakter går du vidare till nästa steg och installerar G Suite Migration for Microsoft Outlook på varje användares dator.

Du har två alternativ för installation:

Så här kör du installationsprogrammet:

Dubbelklicka på OutlookMigrationSetup.exe och klicka sedan på Kör.

Verktyget installeras på följande plats:
C:\Program Files\Google\Google Apps Migration\ClientMigration.exe.

Utföra migreringar

Kör bara en instans av verktyget på en dator och kör bara en instans av verktyget för varje användare.

Mer information om hur du använder verktyget för att utföra migreringar finns i hjälpcentret för GSMMO.