Tillåt utgående gateways per användare

En utgående gateway per användare är en annan e-postserver än de e-postservrar i Google Workspace som levererar utgående e-post för en användare på din domän.

I Gmail finns ett alternativ där användarna kan koppla fler e-postadresser till sina konton och skapa anpassade Från-adresser. Läs mer om hur användaren gör detta.

Till exempel kan användare@example.com också ha ett e-postkonto användare.namn@partnerdomän.com. När användaren skickar eller svarar på ett meddelande från Gmail vill de kunna välja vilken e-postadress som visas i fältet Från.

Som standard levererar Google Workspace e-postservrar användarens utgående meddelanden oavsett vilken e-postadress han eller hon väljer att skicka från. Användaren kanske vill att e-postservern partnerdomän.com ska leverera meddelanden med adressen användarnamn@partnerdomän.com. I det fallet är e-postservern partnerdomän.com användarens utgående gateway.

Därför ska du tillåta eller inte tillåta användning av en utgående gateway

Därför ska du tillåta användning av en utgående gateway

När en utgående gateway används garanteras att samma e-postserver levererar alla meddelanden från användare.namn@partnerdomän.se, oavsett om användaren skriver meddelandet med Gmail eller med ett annat e-postprogram. Mottagarna kan verifiera att meddelandet är giltigt genom att bekräfta att det kommer från rätt e-postserver för partnerdomän.se. Dessutom har e-postservern partnerdomän.se ett register över e-post som skickas från domänen med Gmail. Samtidigt hanteras e-post som skickas från partnerdomän.se inte av Google Workspace e-postservrar eller av domänens utgående gateway, vilket du kanske föredrar.

Om du använder en utgående gateway kan du också förhindra att "för"-adresser visas i fältet Från. När en användare skickar ett meddelande från en alternativ Från-adress via Google Workspace e-postservrar, visar vissa mottagares e-postprogram namnet på avsändaren som ”användare.namn@partnerdomän.se för användare@exempel.com”.

Läs mer om hur användaren konfigurerar en utgående gateway. Användaren har bara denna möjlighet om du tillåter alternativet på Googles administratörskonsol enligt beskrivningen nedan.

Därför ska du inte tillåta användning av en utgående gateway

Meddelanden som levereras med en utgående gateway passerar inte någon utgående gateway som anges för din domän. Om du vill säkerställa att all utgående e-post från användarna passerar via den utgående gatewayen, inaktiverar du användarnas alternativ för att ange en utgående gateway.

Hur tillåter eller förhindrar jag användning av en utgående gateway?

Som standard kan användarna inte utnyttja en utgående gateway, Google Workspace e-postservrar levererar all utgående e-post, inklusive e-post som använder andra Från-adresser.

Så här tillåter du användarna att utnyttja en utgående gateway:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avSlutanvändaråtkomst.
  3. I avsnittet Tillåt utgående gateway per användare väljer du Tillåt användarna att skicka e-post via en extern SMTP vid konfiguration av en från-adress som har sin värd utanför dina e-postdomänen.

När den här kryssrutan är markerad kan användare som kopplar ytterligare e-postadresser till sina konton ange anslutningsinformation för en alternativ SMTP-server. Läs mer om de obligatoriska stegen för användaren.
    Om kryssrutan inte är markerad kan användarna inte ange en SMTP-server för den extra adressen.

4. Klicka på Spara längst ned.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

När det här alternativet har aktiverats kan användarna konfigurera sina alternativa e-postadresser för användning av ett utgående relä. Varje användare måste konfigurera det här alternativet individuellt. Läs mer om hur användaren gör detta.