Vidarebefordra Gmail-e-postmeddelanden till en annan användare

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer.

Om du vill vidarebefordra meddelanden med ditt eget personliga Gmail-konto, jobb- eller skolkonton besöker du Vidarebefordra Gmail-meddelanden automatiskt till ett annat konto.Om du använder Gmail på jobbet eller i skolan måste administratören aktivera inställningen som gör att andra kan vidarebefordra Gmail-meddelanden.

Det kan finnas tillfällen då du automatiskt vill vidarebefordra inkommande e-postmeddelanden till andra användare än de ursprungliga meddelandemottagarna. Som Google Workspace-administratör kan du ställa in vidarebefordran av e-post för specifika personer i organisationen med inställningen för adressmappning i Googles administratörskonsol. Du kan även välja att låta personer i organisationen konfigurera automatisk vidarebefordran på sina egna Gmail-konton.

Alternativ till vidarebefordran: E-postalias och e-postdelegering

I Google Workspace finns det flera sätt att samarbeta via e-post. Beroende på hur organisationen använder e-post kan dessa alternativ vara effektiva än att vidarebefordra meddelanden:

E-postalias: Ett alias, som även kallas en alternativ e-postadress, är en e-postadress som du lägger till i en användares primära e-postadress. Meddelanden som skickas till aliaset skickas automatiskt till användarens primära e-postkonto. Du kan bara tilldela ett alias till en användare. Läs mer om hur du lägger till en alternativ e-postadress.

E-postdelegering: Med e-postdelegering går det att ge andra åtkomst till en persons Gmail-konto. Personer med delegerad åtkomst kan läsa, skicka och radera meddelanden för det delegerade kontot. Till exempel kan en chefsassistent med delegerad åtkomst läsa, skicka och ta emot meddelanden åt chefen. Läs mer om hur du låter användarna delegera sitt Gmail-konto.

Dessa alternativ för vidarebefordran kan användas separat eller tillsammans:

Ändra eller lägg till mottagare med adressmappningar (administratör)

Skapa adressmappningar för att automatiskt vidarebefordra meddelanden i organisationen.

Det maximala antalet mottagaradresser för alla adressmappningar är 5 000. Du kan till exempel lägga till en adressmappning med 5 000 mottagaradresser, 50 adresskartor med 100 mottagare vardera eller 1 000 adressmappningar med 5 mottagare vardera.

Administratörer kan använda adressmappningar för att

• Vidarebefordra (omdirigera) meddelanden till en annan mottagare, inte till den ursprungliga mottagaren i meddelandet. När någon till exempel lämnar organisationen vill du kanske leverera framtida meddelanden till en annan person eller till ett konto som har konfigurerats för detta.

Tips! Även om vidarebefordran av e-post och omdirigering av e-post skiljer sig något från varandra används dessa termer ibland synonymt. Läs mer om vidarebefordran och omdirigering.

• Skicka meddelanden till nya ytterligare mottagare som du anger, utöver den ursprungliga mottagaren. Ett exempel är att leverera meddelanden till en person som är frånvarande (så att hen får sin e-post när hen är tillbaka) och till personen som gör hens arbete under frånvaron.

Beroende på dina rutiner för att skicka e-post kan vi minska mottagarens adressgräns för domänen. Detta kan påverka mottagargränserna för dina adresskartor. Vi rekommenderar att du följer våra metodtips för att skicka e-post till Gmail-användare.

Läs mer om vidarebefordran med adresskartor (video)

Här är en videoöversikt om vidarebefordran med adressmappningar:

Forward messages with address maps

Skapa en adresskarta för vidarebefordran:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avRutt.
  3. Välj den organisationsenheten på toppnivå till vänster.
  4. Scrolla ned till Vidarebefordran av e-post med adressmappning för mottagare och klicka på Konfigurera eller Lägg till ytterligare en regel
  5. I rutan Lägg till inställning gör du följande:

Inställningsalternativ Gör så här
    Namn

Ange ett beskrivande namn på adressmappningen. Namnet visas i tabellen Vidarebefordran av e-post med hjälp av mappningen av mottagaradress.

Mappa det ursprungliga kvittot till en ny mottagare om du vill vidarebefordra e-post

Meddelanden som skickas till adresser som har lagts till med den här inställningen verkar komma direkt från den ursprungliga avsändaren. Till:-adressen i omdirigerade meddelanden innehåller enbart den ursprungliga mottagaradressen.

Lägg till en adressmappning i taget:

1. Klicka på Lägg till.
    2. I fältet Adress anger du den ursprungliga mottagarens e-postadress.
    3. Ange den e-postadress du vill vidarebefordra till i fältet Mappa till adress.
    4. Upprepa steg a till d tills du har lagt till alla adresser.

Lägg till flera adressmappningar samtidigt:

1. Klicka på Lägg till i grupp.
    2. Ange den ursprungliga e-postadressen följt av ett kommatecken och ange sedan den nya mottagaradressen.
    3. Lägg till en ny rad med Retur-tangenten.
    4. Upprepa steg a till c tills du har lagt till alla adresser.
    5. Klicka på Lägg till alias längst ned i rutan för masstillägg.
    6. Klicka på Lägg till.
    Meddelanden som påverkas

Välj ett alternativ:

• Alla inkommande meddelanden: Tillämpa inställningen för vidarebefordran på alla meddelanden som tas emot av domänen, inklusive meddelanden som skickas inom domänen.
    • Endast externa inkommande meddelanden: Tillämpa enbart inställningen för vidarebefordran på meddelanden som tas emot från avsändare utanför domänen.
    Alternativ för vidarebefordran (Valfritt) Om du vill skicka meddelandet till den ursprungliga mottagaren i tillägg till de nya mottagarna markerar du rutan Dirigera även till den ursprungliga destinationen.
    Alternativ (Valfritt) Om du vill behålla den ursprungliga mottagarinformationen i meddelanderubriken markerar du rutan Lägg till rubriken X-Gm-Original-To. Du kanske vill göra detta om du hanterar e-post baserat på meddelanderubriker. Information i meddelanderubriker kan också vara användbar för felsökning av e-postleverans.
  6. Längst ned i rutan Lägg till inställningen klickar du på Spara

En ny rad läggs till i inställningstabellen Vidarebefordran av e-post med mottagaradressmappning. Varje rad motsvarar en adressmappning.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Automatisk vidarebefordran till nya mottagare (administratör och användare)

Personer i din organisation vill kanske vidarebefordra sina inkommande meddelanden till ett annat e-postkonto, inklusive sitt personliga e-postkonto. Om du vill tillåta detta ska du se till att automatisk vidarebefordran har aktiverats på Googles administratörskonsol.

Om du vill använda det här alternativet måste avsändare och mottagare ha en Google Workspace-licens eftersom de vidarebefordrade meddelandena passerar deras Gmail-konto.

Administratörer kan använda e-postloggsökning för att kontrollera meddelanden som vidarebefordras av personer i organisationen.

Steg 1: Aktivera automatisk vidarebefordran för organisationen (administratör)

Som administratör kan du välja att låta personer i organisationen konfigurera vidarebefordran på sitt eget Gmail-konto. Du kan aktivera eller inaktivera det här alternativet i Googles administratörskonsol. Detta är aktiverat som standard. När den här inställningen är inaktiverad är alternativet för vidarebefordran inte tillgängligt i Gmail-inställningarna.

1.
    Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avSlutanvändaråtkomst.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Klicka på Automatisk vidarebefordranföljt av avmarkera rutan Tillåt användare att automatiskt vidarebefordra e-post till en annan adress.
  5. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Steg 2: Konfigurera automatisk vidarebefordran i Gmail (användare)

När automatisk vidarebefordran är aktiverad kan personer i organisationen konfigurera vidarebefordran för sitt Gmail-konto i sina egna Gmail-inställningar. Med den här metoden kan användarna styra och ändra vart deras meddelanden vidarebefordras. De kan bara konfigurera en adress för vidarebefordran.

När nya meddelanden vidarebefordras inkluderas inte skräppostmeddelanden. Om du bara vill vidarebefordra vissa typer av meddelanden kan användarna skapa filter i sitt Gmail-konto

Forwarding email to another account.

1. On your computer, open Gmail using the account you want to forward messages from. You can only forward messages for a single Gmail address, and not an email group or alias.
  2. In the top right, click Settings Inställningar följt av See all settings.
  3. Click the Forwarding and POP/IMAP tab.
  4. In the "Forwarding" section, click Add a forwarding address.
  5. Enter the email address you want to forward messages to.
  6. Click Next följt av Proceed följt av OK.
  7. A verification message will be sent to that address. Click the verification link in that message.
  8. Go back to the settings page for the Gmail account you want to forward messages from, and refresh your browser.
  9. Click the Forwarding and POP/IMAP tab.
  10. In the "Forwarding" section, select Forward a copy of incoming mail to.
  11. Choose what you want to happen with the Gmail copy of your emails. We recommend Keep Gmail's copy in the Inbox.
  12. At the bottom of the page, click Save Changes.

Så här inaktiverar du automatisk vidarebefordran:

1. On your computer, open Gmail using the account you want to stop forwarding messages from.
  2. In the top right, click Settings Inställningar följt av See all settings.
  3. Click the Forwarding and POP/IMAP tab.
  4. In the "Forwarding" section, click Disable forwarding.
  5. At the bottom, click Save Changes.

Relaterade ämnen

Låta användarna delegera åtkomst till ett Gmail-konto

Lägga till eller ta bort en alternativ e-postadress (e-postalias)