Autentisera e-post med DKIM

1. Skapa en DKIM-nyckel för domänen

Ställ in DKIM för att förhindra identitetsförfalskning via e-post

Hoppa över det här steget om din domän tillhandahålls av en G Suite-domänvärdpartner

Om din domän tillhandahålls av en G Suite-domänvärdpartner hoppar du över det här steget. Gmail skapar domännyckeln åt dig och lägger till den i domänens DNS-poster. Öppna Aktivera DKIM-signering.

Viktigt! När du har skapat G Suite-kontot och startat Gmail måste du vänta 24–72 timmar innan du kan skapa en DKIM-domännyckel.

Skapa domännyckeln för utgående e-post

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Från Gmail öppnar du Autentisera e-post.
  4. Välj domänen där du ska använda DKIM. Du genererar en domännyckel för denna domän.

Din primära domän väljs som standard. Om du vill skapa en domännyckel för en annan domän klickar du på Nedåtpil för att välja en annan domän.

5. Klicka på Skapa ny post. Du ser dessa alternativ i rutan Skapa nytt inlägg:
    • Välj bitlängd för DKIM-nyckel: Om dina registrarer inte stöder 2048-bitars nycklar ändrar du nyckellängden från 2048 till 1024. 2048-bitars domännycklar är säkrare än 1024-bitars domännycklar. Om dina registrarer stöder 2048-bitars nycklar rekommenderar vi att du använder dem. Om du tidigare använde en 1024-bitars nyckel förändras inget när du byter till en 2048-bitars nyckel.
    • Prefixväljare: Domännycklar inkluderar en textsträng som kallas väljarprefix och som du kan ändra när du skapar nyckeln. Standardväljaren för Gmail-domännyckeln är google.Ändra enbart prefixet om domänen redan använder en DKIM-domännyckel med väljarprefixet google.
  6. Klicka på Generera.

Texten som visas under TXT-postvärdet är nyckeln du använder för att uppdatera DNS-posten på domänvärden. Fjärrservrar för e-post hämtar den här offentliga nyckeln från DNS-posten och använder den för att validera meddelanden från domänen.

Viktigt! Om du nyss har konfigurerat G Suite eller Gmail kan du se följande felmeddelande: ”Det går inte att behandla din begäran just nu. Försök igen senare. (Fel #1000).”

När du har aktiverat Gmail måste du vänta 24–72 timmar innan du kan skapa en DKIM-domännyckel.

DKIM för flera domäner

Om du ställer in DKIM för fler än en domän upprepar du steg 4 och 5 för att få en DKIM-nyckel för varje domän.

Nästa steg

Uppdatera DNS-poster