Innan du konfigurerar DKIM

Skydda mot identitetsförfalskning och nätfiske och bidra till att förhindra att meddelanden markeras som skräppost
Om domänleverantören är Google Domains skapar Google automatiskt en DKIM-nyckel och lägger till nyckeln i domänens DNS-poster när du konfigurerar Google Workspace. Gå direkt till Aktivera DKIM på administratörskonsolen.

Vi hjälper dig gärna

Vi har försökt att förenkla DKIM-konfigurationen, men vissa steg kan vara tekniska. Läs de här artiklarna grundligt så förklarar vi processen för dig. Vi är övertygade om att du kan implementera DKIM på rätt sätt.

Titta på våra videor om e-postautentisering om du inte redan har gjort det. De innehåller användbar information om hur du konfigurerar DKIM och andra metoder för e-postautentisering.

Utför de här setgen innan du konfigurerar DKIM

Skaffa inloggningsuppgifterna för domänleverantören

Du lägger till DKIM-information från Googles administratörskonsol i domänleverantörens inställningar. Du behöver domänleverantörens inloggningsinformation.

Om du behöver hjälp med att identifiera domänleverantören går du till Identifiera domänvärden.

Ta reda på om domänleverantören har stöd för 2048-bitars DKIM-nycklar

DKIM-nyckelbitlängden kan vara 2048 eller 1024. Vi rekommenderar 2048 eftersom den är säkrare än 1024.

Du anger nyckellängden när du hämtar DKIM-nyckeln i administratörskonsolen.Om du inte vet vilken nyckelbitlängd domänleverantören har stöd för börjar du med 2048. Du kan ändra det till 1024 senare om det finns problem med 2048.

Läs mer i DKIM-nycklar och TXT-postgränser.

Så här fungerar DNS TXT-poster

Aktivera DKIM för domänen genom att lägga till en DNS-textpost (TXT) på domänleverantörens hanteringskonsol. TXT-poster är en typ av DNS-post som har information för servrar och andra källor utanför domänen.

Mer information om hur du lägger till en DKIM-post finns i domänleverantörens dokumentation. Läs mer om TXT-poster.

Kontrollera inställningarna för utgående gateways

Om du använder utgående gateways för e-post för organisationen kontrollerar du att gatewayinställningarna inte stör DKIM-autentisering.

Utgående gateways kan konfigureras för att ändra utgående meddelanden. Exempelvis lägger vissa utgående gateways till en sidfot längst ned i alla utgående meddelanden. Detta gör att meddelanden inte godkänns i DKIM eftersom meddelandeinnehållet har ändrats efter att meddelandet skickades.

Kontrollera att inställningarna för utgående gateway inte stör DKIM:

• Ställ in gatewayen så att den inte ändrar utgående meddelanden eller
  • Ställ in gatewayen så att den ändrar meddelandeinnehållet först och lägg sedan till DKIM-signaturen.

(Valfritt) Sök efter en befintlig DKIM-nyckel för domänen

DKIM-nycklar har en etikett som kallas väljarprefix, som unikt identifierar DKIM-nyckeln.

Om du redan använder en DKIM-nyckel för domänen kan den komma från Google Workspace eller ett annat e-postsystem. Vi rekommenderar att du använder ett nytt väljarprefix som inte har använts tidigare.

När du skapar en ny DKIM-nyckel på administratörskonsolen är standardprefixet för väljaren google. Du kan dock ange ett annat värde när du skapar nyckeln. Läs mer om DKIM-väljare.

Kontrollera om DKIM har konfigurerats för domänen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du ApparSitesföljt avGoogle Workspaceföljt avGmail.
  3. Klicka på Autentisera e-post.
  4. Välj den domän du vill kontrollera på menyn Vald domän.
  5. Leta upp avsnittet DNS-värdnamn (TXT-postnamn):
    • Om du aldrig har konfigurerat DKIM i Google Workspace har det här fältet inget värde. Öppna Aktivera DKIM för domänen.
    • Om det här fältet har ett värde noterar du texten framför ._domainkey. Det är väljarprefixet. Exempelvis är väljarprefixet för google._domainkey google.
  6. Gå till Google Admin Toolbox.
  7. Ange ditt domännamn i fältet Domännamn.
  8. Om du har en anpassad DKIM-väljare från steg 5 anger du den i fältet DKIM-väljare (valfritt).
  9. Klicka på Kör kontroller.
  10. Sök efter något av följande meddelanden när testet är klart:
  • DNS-konfiguration för DKIM-autentisering: En DKIM-nyckel har konfigurerats för domänen och väljaren.
  • DKIM har inte konfigurerats: Det finns ingen DKIM-nyckel för domänen med den prefixväljare du har angett. Konfigurera en ny nyckel med den valda väljaren. (Standardväljaren är google.)

Nästa steg

När du har förberett konfigurationen kan du aktivera DKIM för domänen.