MX-recordwaarden voor Google Workspace

Wat zijn MX-records?

Als iemand een bericht stuurt naar verkoop@uw-bedrijf.com, zoekt de computer van de afzender de MX-records op van @uw-bedrijf.com om te bepalen waar het e-mailbericht moet worden bezorgd.

Voordat mensen in uw bedrijf Gmail kunnen gebruiken in uw Google Workspace-account, moet u de MX-records van uw domein aanpassen zodat inkomende berichten via de e-mailservers van Google worden gestuurd.

Als uw bedrijf problemen heeft met het ontvangen van e-mails, controleert u of uw DNS-records de juiste MX-records van Google hebben.

Wanneer heeft u zich aangemeld voor Google Workspace?

Ik heb me aangemeld vóór 2023.

Toen u Google Workspace ging gebruiken, moest u de 5 MX-records uit de onderstaande tabel toevoegen.

Vanaf april 2023 is het aanmeldingsproces voor Google Workspace gewijzigd. Nieuwe klanten gebruiken 1 MX-record. Deze wijziging maakt het makkelijker Gmail te activeren en heeft geen invloed op de bezorging van e-mails of de betrouwbaarheid.

Belangrijk: Als Gmail werkt, mag u de MX-records niet wijzigen. Anders kunnen binnenkomende e-mailberichten worden geweigerd.

Naam/Host/Alias* Prioriteit Waarde/antwoord/bestemming
Leeg of @ 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
Leeg of @ 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
Leeg of @ 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
Leeg of @ 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
Leeg of @ 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM

* Domeinhosts gebruiken verschillende labels voor de velden Naam en Waarde. Bij sommige hosts moet u een punt toevoegen aan het einde van de servernaam.

Tip: Als u stapsgewijze instructies nodig heeft, bekijkt u hoe u Gmail voor Google Workspace activeert.

Prioriteit

Belangrijk: Ongeacht het systeem waarmee uw domeinhost de prioriteit aangeeft, moet ASPMX.L.GOOGLE.COM de record zijn met de hoogste prioriteit.

Als uw domeinhost prioriteit aangeeft met getallen, kiest u het laagste getal (hoogste prioriteit) voor ASPMX.L.GOOGLE.COM, zoals in de tabel hierboven. Als uw host een andere manier gebruikt om prioriteit aan te geven, volgt u die manier en stelt u ASPMX.L.GOOGLE.COM in als de primaire server. Als uw host slechts één MX-record toestaat of als u geen rangorde aan kunt geven, voert u ASPMX.L.GOOGLE.COM in als de enige MX-record.

Ik heb me aangemeld in 2023 of later.

Klanten die zich na april 2023 abonneren op Google Workspace, gebruiken 1 MX-record. Zo kunnen nieuwe klanten Gmail makkelijker activeren. Dit heeft geen invloed op de e-mailbezorging of betrouwbaarheid.

U kunt de 5 MX-records gebruiken die in het vorige gedeelte worden getoond of die van de tabel hieronder.

Belangrijk: Als Gmail werkt, mag u de MX-records niet wijzigen.Anders kunnen binnenkomende e-mailberichten worden geweigerd.

Naam/Host/Alias* Prioriteit Waarde/antwoord/bestemming
Leeg of @ 1 SMTP.GOOGLE.COM

*Domeinhosts gebruiken andere labels voor de velden Naam en Waarde. Bij sommige hosts moet aan het einde van smtp.google.com ook een punt worden toegevoegd.

Tip: Als u stapsgewijze instructies nodig heeft, bekijkt u hoe u Gmail voor Google Workspace activeert