Alle Gmail-instellingen configureren voor uw gebruikers

Als beheerder kunt u Gmail-instellingen aanpassen voor uw gebruikers, zoals:

• Chat en Meet aanzetten in Gmail
  • Gmail-functies beheren voor gebruikers
  • Toegangsopties voor e-mails beheren voor gebruikers

Voordat u begint

• Voeg gebruikers toe en geef ze een e-mailadres door de stappen in Nieuwe gebruikers of e-mailadressen toevoegen te volgen.
  • Het kan 24 uur duren voordat de instellingen zijn geüpdatet. Als u veel instellingen tegelijk wijzigt, kan dit ertoe leiden dat berichten vertraagd worden bezorgd totdat alle wijzigingen zijn doorgevoerd.

Chat en Meet in Gmail

Schakel geïntegreerde Gmail in voor uw gebruikers en laat ze weten hoe ze hun accountinstellingen kunnen updaten zodat Google Chat en Meet worden gebruikt in Gmail. Zie Geïntegreerde Gmail instellen voor uw organisatie voor meer informatie.

Gmail-functies voor gebruikers

Zet Gmail-functies voor gebruikers aan of uit op de pagina Gebruikersinstellingen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenGebruikersinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  4. Zoek de instelling die u wilt wijzigen op de pagina Gebruikersinstellingen. Hieronder ziet u een lijst met de Gmail-gebruikersinstellingen die u kunt beheren.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan om de instellingen te updaten.

Gmail-gebruikersinstellingen

Slimme functies en personalisatie: U of uw gebruikers bepalen of slimme functies in Gmail, Chat en Meet, en personalisatiefuncties in andere Google-producten gegevens uit Gmail, Chat en Meet kunnen gebruiken. U kunt deze instellingen configureren voor gebruikers. Gebruikers kunnen ook altijd hun eigen instellingen kiezen. Meer informatie over slimme functies en personalisatie.

Thema's: Laat gebruikers hun eigen thema kiezen voor hun Gmail-achtergrond.

Leesbevestigingen voor e-mail: Sta gebruikers toe leesbevestigingen voor e-mails te ontvangen of te sturen.

E-mailmachtiging: Sta toe dat gebruikers andere gebruikers in het domein machtigen voor toegang tot hun postvak. Wanneer deze instelling is ingeschakeld, kunnen gebruikers toegang tot hun Gmail-account verlenen door een gemachtigde toe te voegen. Lees de uitgebreide stappen voor het instellen van e-mailmachtigingen voor uw gebruikers.

Naamnotatie: Stel de naamnotatie in voor gebruikers. U kunt ook toestaan dat gebruikers de naamnotatie aanpassen.

Gmail web offline: Geef gebruikers toegang tot hun Gmail als ze offline zijn. Lees meer informatie over offline Gmail.

Vertrouwelijke modus Sta gebruikers toe de optie uit te zetten om berichten door te sturen, te kopiëren, af te drukken of te downloaden. Gebruikers kunnen een vervaldatum instellen voor een bericht, de toegang tot een bericht intrekken en een sms-code vereisen om een bericht te openen. Lees meer informatie over de vertrouwelijke modus.

Smart Compose-personalisatie: Sta gebruikers toe gepersonaliseerde suggesties aan te zetten voor Smart Compose als ze e-mails typen. Als deze instelling aanstaat, kunnen gebruikers gepersonaliseerde suggesties aan- of uitzetten. Bekijk meer informatie over Smart Compose en gepersonaliseerde suggestiesBelangrijk: Nadat u deze instelling heeft gewijzigd in de Beheerdersconsole, moeten gebruikers hun Gmail-account sluiten en opnieuw openen voordat de wijziging wordt doorgevoerd.

Dynamische e-mail: Sta gebruikers toe Accelerated Mobile Page-mails (AMP) te bekijken en er acties op uit te voeren. AMP-mailberichten bevatten dynamische en interactieve content. Bekijk meer informatie over dynamische e-mail en hoe u deze functie kunt in- of uitschakelen voor uw gebruikers.

S/MIME: Schakel gehoste S/MIME-versleuteling in voor het versturen en ontvangen van e-mails en sta gebruikers toe hun eigen certificaten te uploaden. Meer informatie over gehoste S/MIME.

Toegangsopties voor e-mails voor gebruikers

Met toegangsopties voor e-mails bepaalt u hoe uw gebruikers e-mails krijgen, sturen en Gmail synchroniseren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenToegang voor eindgebruikers.

Tip: Scroll naar beneden op de pagina Gmail om 'Toegang voor eindgebruikers' te zien.

3. Markeer in het gedeelte Organisaties de organisatie op het hoogste niveau of de onderliggende organisatie-eenheid waarvoor u de instellingen wilt configureren.
  4. Ga op de pagina Toegang voor eindgebruikers naar de instelling die u wilt wijzigen. U kunt ook het tekstvak Instellingen zoeken gebruiken om snel de Gmail-instellingen te vinden die u nodig heeft.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan om de instellingen te updaten.

Toegangsinstellingen voor eindgebruikers

• POP- en IMAP-toegang: Zet POP en IMAP aan of uit voor gebruikers. Bekijk meer informatie over IMAP- en POP-toegang.
  • Google Workspace Sync: Sta gebruikers toe contacten, agenda's en e-mails te synchroniseren met de plug-in Google Workspace Sync for Microsoft Outlook.
  • Automatisch doorsturen: Sta gebruikers toe binnenkomende e-mails automatisch te laten doorsturen naar een ander adres. Zie Automatisch doorsturen uitzetten voor meer informatie.
  • Witte lijst voor de proxy van afbeeldings-URL's (alleen organisatie op het hoogste niveau): Maak en bewerk een witte lijst met interne URL's die de proxybeveiliging overslaan. Zie Een witte lijst voor de proxy van afbeeldings-URL's instellen voor meer informatie.
  • Gateways voor uitgaand verkeer per gebruiker toestaan: Sta gebruikers toe e-mails te sturen via een externe SMTP.
  • Waarschuwing bij externe ontvangers: Stel in dat gebruikers worden gewaarschuwd als ze een bericht beantwoorden met externe ontvangers die niet in hun contacten staan.

Zie ook: