E-mail verifiëren met DKIM

2. De domeinsleutel toevoegen aan de DNS-records

E-mailspoofing van uitgaande berichten voorkomen

Sla deze stap over als uw domein wordt geleverd door een G Suite-domeinhostpartner

Als uw domein wordt geleverd door een G Suite-domeinhostpartner, slaat u deze stap over. Gmail genereert de domeinsleutel voor u en voegt deze toe aan de DNS-records van uw domein. Ga naar Ondertekenen met DKIM inschakelen.

Bij uw domeinhost zijn bepaalde tekstinstellingen, genaamd DNS-records, opgeslagen. Hiermee wordt internetverkeer naar uw domein gestuurd.

Als u DKIM wilt inschakelen, moet u de DNS TXT-record van uw domein updaten met de sleutel die wordt weergegeven in de beheerdersconsole. Update deze record bij uw domeinhost, niet in de G Suite Beheerdersconsole.

Meer informatie over werken met DNS TXT-records.

De domeinsleutel toevoegen aan de DNS-records van uw domein

1. Haal in de beheerdersconsole de waarden op die u nodig heeft om de TXT-record te maken. Ga hiervoor naar Apps > G Suite > GmailE-mail verifiëren. De waarden staan onder de labels Naam DNS-host (naam TXT-record) en Waarde TXT-record.
  2. Log in bij de beheerdersconsole van uw domeinhost.
  3. Zoek de pagina waar u de DNS-records kunt updaten.

Subdomeinen: Als uw domeinhost het updaten van DNS-records voor subdomeinen niet ondersteunt, voegt u de record toe aan het hoofddomein. Meer informatie over het updaten van DNS-records voor een subdomein.

4. Voeg een TXT-record toe:
    • Voer in het eerste veld de tekst in die in de beheerdersconsole onder Naam DNS-host (naam TXT-record) staat.
    • Voer in het tweede veld de tekenreeks in die in de beheerdersconsole onder Waarde TXT-record staat.

Opmerking: Als uw domeinprovider de lengte van TXT-records beperkt, bekijkt u Limieten voor domeinsleutels en TXT-records.

5. Sla de wijzigingen op.

Limieten voor domeinsleutels en TXT-records

DNS TXT-records mogen maximaal 255 tekens bevatten in één tekenreeks. Als u TXT-records van meer dan 255 tekens gebruikt, voegt DNS meerdere teksttekenreeksen samen tot één TXT-record.

Een 2048-bits domeinsleutel overschrijdt de limiet van 255 tekens. U moet dus een TXT-record maken met samengevoegde teksttekenreeksen.

Neem contact op met uw domeinhost om erachter te komen of TXT-records van meer dan 255 tekens worden ondersteund:

• Ondersteund: Vraag welke stappen u moet uitvoeren om de DNS-records te updaten met de domeinsleutel. De stappen verschillen voor de verschillende domeinhostingservices.
  • Niet ondersteund: Gebruik de 1024-bits domeinsleutels voor DKIM om binnen de limiet van 255 tekens te blijven.

Volgende stappen

Schakel ondertekenen met DKIM in