Hantera dataåtkomst för administratörsinstallerade Marketplace-appar

Som administratör kan du återkalla åtkomsten för en administratörsinstallerad Google Workspace Marketplace-app för att få användarna att auktorisera om en app. Om en app har begärt ytterligare åtkomst sedan du installerade den kan du även bevilja denna åtkomst.

Obs! Du kan även använda API-kontroller för att hantera appåtkomst från tredje part till Googles tjänster.

Granska, bevilja eller återkalla dataåtkomst för en Marketplace-app

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspace Marketplace-apparföljt avApplista.
  3. Leta reda på appen som du vill ändra dataåtkomst för i listorna Domäninstallerade appar eller Godkända appar och klicka på appnamnet.
  4. I avsnittet Dataåtkomst granskar du status och listorna över OAuth-omfattningar och klienter som appen begär. Om du vill ha mer information om en omfattning klickar du på nedåtpilen.
  5. Om statusen är Delvis beviljad innebär det att appen har begärt ytterligare omfattningar sedan du installerade den första gången. Om du vill ge all åtkomst för appen klickar du på Bevilja åtkomst högst upp i avsnittet Dataåtkomst.
  6. Du kan återkalla all åtkomst genom att klicka på Återkalla åtkomst högst upp i avsnittet Dataåtkomst. Du kan inte återkalla åtkomst för specifika omfattningar.När användarna försöker använda appen uppmanas de att auktorisera om behörigheterna för den.