De instellingen van een app wijzigen

Nadat u een Google Workspace Marketplace-app heeft toegevoegd aan uw domein, staat deze in de Beheerdersconsole onder Google Workspace Marketplace-apps. U kunt de instellingen van een app wijzigen op de configuratiepagina van de app.

Ga als volgt te werk om de configuratiepagina van een app te openen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then "" Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Klik op de naam van de app.

Onder Distributie kunt u de app in- of uitschakelen voor uw hele organisatie of voor groepen binnen uw organisatie.

Afhankelijk van de app kunt u ook een deel van of alle van de volgende opties aanpassen.

Gegevenstoegang geven of intrekken

Onder Gegevenstoegang staat een overzicht van de gegevens waartoe een app toegang heeft. De app kan een van de volgende statussen hebben:

• Toegewezen: de app heeft toegang tot de gegevens van uw domein.
  • Ingetrokken: de app heeft geen toegang tot de gegevens van uw domein.
  • Deels toegewezen: De app heeft gedeeltelijk toegang tot de gegevens van uw domein.

Als de app API-toegang tot uw Google Workspace-gegevens vereist, staan deze API's in dit gedeelte, gegroepeerd op API-buckets.

Opmerking: Als de app is ingeschakeld en gegevenstoegang vereist, werkt de app wellicht niet goed als u gegevenstoegang weigert.

Meer informatie over gegevenstoegang begrijpen.

Single sign-on met OpenID

Een app kan de OpenID-identiteit van mensen in uw domein automatisch verkrijgen als ze de websites (Open-ID-realms) bezoeken die hier staan weergegeven. Deze identiteitsgegevens kunnen ook e-mailadressen en namen bevatten. De app kan hierdoor Single sign-on leveren.

Meer informatie over OpenID.