Gegevenstoegang beheren voor door de beheerder geïnstalleerde Marketplace-apps

Als beheerder kunt u de toegang van een door de beheerder geïnstalleerde Google Workspace Marketplace-app intrekken zodat uw gebruikers een app opnieuw kunnen autoriseren. Als een app sinds de installatie om aanvullende toegang heeft gevraagd, kunt u die toegang ook verlenen.

Opmerking: Met API-functies kunt u ook de toegang voor apps van derden tot Google-services beheren.

Gegevenstoegang voor een Marketplace-app beoordelen, verlenen of intrekken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Zoek de app waarvoor u de gegevenstoegang wilt wijzigen in de lijsten Door het domein geïnstalleerde apps of Apps op de toelatingslijst en klik op de naam van de app.
  4. Controleer in het gedeelte Gegevenstoegang de status en de lijsten met OAuth-bereiken en -clients die de app aanvraagt. Klik op de pijl-omlaag voor meer informatie over een bereik.
  5. Als de status Gedeeltelijk verleend is, heeft de app om extra bereiken gevraagd sinds u deze voor het eerst heeft geïnstalleerd. Als u de app alle toegang wilt geven, klikt u bovenaan het gedeelte Gegevenstoegang op Toegang verlenen.
  6. Als u alle toegang wilt intrekken, klikt u bovenaan het gedeelte Gegevenstoegang op Toegang intrekken. U kunt de toegang voor specifieke bereiken niet intrekken.Als gebruikers de app proberen te gebruiken, wordt ze gevraagd de rechten voor de app opnieuw te autoriseren.