Ändra en användares licens till en annan prenumeration

Om du har flera prenumerationer på samma Google-tjänst, till exempel flera utgåvor av Google Workspace, kan du ändra en användares licensalternativ genom att tilldela en licens till en annan prenumeration på tjänsten. Användarens tidigare licens frigörs därmed.

Obs!

• I vissa fall kan det ta upp till 24 timmar om du ändrar en användares licens innan du kan tilldela den tidigare licensen till en annan användare.
  • Om du vill överföra en licens från en användare till en annan tar du bort licensen från den första användaren och tilldelar den sedan till den andra användaren. Se Tilldela, ta bort och tilldela licenser.

Ändra en användares licenstyp

Ändra en licens på sidan Användarlista
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Markera rutan bredvid varje användares namn som du vill ändra licenser för.
  4. Klicka på Merföljt avTilldela licenser högst upp.
  5. För alla tjänster som har flera prenumerationer tillgängliga visas en pil bredvid tjänstnamnet. Klicka på nedåtpilen  för att expandera listan över prenumerationer.
  6. Klicka på licensen för den prenumeration av tjänsten du vill tilldela.
  7. Upprepa steg 5 och 6 för att ändra prenumerationen för en annan tjänst.
  8. Klicka på Tilldela. Användarnas aktuella tilldelade licenstyp ersätts med den nya licenstypen.
Ändra en licens på en enskild användares informationssida
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på namnet på den användare som du vill ändra licensen för.
  4. På användarens detaljsida klickar du på avsnittet Licenser för att expandera det.
  5. Klicka på tjänstnamnet. Om en pil visas indikerar detta att flera prenumerationer är tillgängliga för tjänsten.
  6. Klicka på nedåtpilen  för att visa de tillgängliga prenumerationerna.
  7. Klicka på önskad prenumeration. Användarnas aktuella tilldelade licenstyp ersätts med den nya licenstypen.
  8. Upprepa steg 5–7 om du vill ändra prenumerationen för ytterligare en tjänst.
  9. Klicka på Spara.