Marketplace-apps installeren in uw domein

Dit artikel is voor beheerders. Als u geen beheerder bent en u apps aan uw Google-account wilt toevoegen, gaat u naar Google Drive-apps gebruiken of Andere apps gebruiken met Gmail.

U kunt een Google Workspace Marketplace-app installeren voor gebruikers in het domein van uw organisatie en bepalen wie de app mag gebruiken.

Opmerking: Garanties en support voor Marketplace-apps van derden worden aangeboden door de app-ontwikkelaars, niet door Google Workspace-support.

Voordat u een Marketplace-app installeert

• U moet het eigendom van uw domein verifiëren. Meer informatie
  • We raden u aan de beveiliging van een app te evalueren. Meer informatie
  • Als u wilt dat een app alleen beschikbaar is voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun gebruikersaccounts eerst in een organisatie-eenheid of toegangsgroep. Daarna distribueert u de app alleen naar die organisatie-eenheden en groepen.

Een app installeren voor gebruikers in uw organisatie

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then "" Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Klik op App toevoegen aan installatielijst van de beheerder.
  4. Browse door de Google Workspace Marketplace en klik op de app die u wilt installeren.
  5. Klik op Installatie door beheerderand thenDoorgaan.
  6. Bekijk de vereisten voor gegevenstoegang (u moet wellicht scrollen om de volledige lijst te zien), voorwaarden en beleidsregels.
    Opmerking: Geef een app alleen gegevenstoegang als u de app en de verkoper vertrouwt. Als u een schadelijke app toegang geeft, kunt u de gegevens van uw domein in gevaar brengen. Zie Gegevenstoegang begrijpen voor meer informatie over welke toegang apps hebben tot uw gegevens.
  7. Kies voor wie u de app wilt installeren:
    • Als u de app wilt installeren voor iedereen in uw organisatie, selecteert u Iedereen in uw organisatie
    • Als u de app alleen voor bepaalde gebruikers wilt installeren, selecteert u Bepaalde groepen of organisatie-eenhedenand thenVolgende. Selecteer vervolgens de organisatie-eenheden en groepen waarvoor u de app wilt installeren.
  8. Klik op Finish (Afronden).

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Een app installeren op uw beheerdersaccount

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then "" Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Klik op App toevoegen aan installatielijst van de beheerder.
  4. Browse door de Google Workspace Marketplace en klik op de app die u wilt installeren.
  5. Klik op Individueel installeren and then Doorgaan.
  6. Log in met uw beheerdersaccount.
  7. Bekijk de vereisten voor gegevenstoegang (u moet wellicht scrollen om de volledige lijst te zien), voorwaarden en beleidsregels en klik op Toestaan.
    Opmerking: Geef een app alleen gegevenstoegang als u de app en de verkoper vertrouwt. Als u een schadelijke app toegang geeft, kunt u de gegevens van uw domein in gevaar brengen. Zie Gegevenstoegang begrijpen voor meer informatie over welke toegang apps hebben tot uw gegevens.
  8. Klik op Klaar.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie