Berätta för användarna om användning av Google Groups

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

När du har aktiverat Groups for Business för domänen vill du kanske berätta för användarna om den nya tjänsten. Vi rekommenderar att du skickar ett e-postmeddelande till användarna och förklarar vad tjänsten är och hur de kan dra nytta av dem. Här är en mall som du kan använda för ditt meddelande:

Ämne: En ny Google Grupper-tjänst har lagts till på ditt Google Workspace-konto

Hej!

Vi vill informera om att ditt konto i Google Workspace nu innehåller tjänsten Google Grupper! En Google-grupp är en e-postlista som omfattar medlemsadresser och även har en egen e-postadress. Du kan använda grupper för att kommunicera och samarbeta effektivare med dina kolleger.

Fördelar med grupptjänsten Grupper

Med den nya tjänsten Grupper får du alla dessa fördelar (vissa beror på gruppens inställningar):

• Visa företagets gruppkatalog när du vill hitta e-postadressen till en grupp
  • Visa detaljer om en grupp i katalogen, inklusive medlemslistan
  • Visa en grupps konversationshistorik, som innehåller alla meddelanden som skickas till gruppen
  • Skicka meddelanden till grupper, även om du inte är medlem
  • Hantera dina egna prenumerationer på grupper, dvs. gå med i eller lämna en grupp när du vill
  • Skapa egna grupper – du behöver inte längre skicka en förfrågan till IT-avdelningen
  • Dela innehåll (Google dokument, kalendrar, webbplatser och videor) med en gruppadress istället för enskilda adresser. Om du uppdaterar gruppens medlemslista uppdateras åtkomsten till ditt innehåll automatiskt

Här hittar du tjänsten Grupper

Du kan få åtkomst till gruppkatalogen genom att klicka på länken Grupper överst på en sida i Google Workspace, exempelvis en sida i Gmail eller i din kalender, eller via den här länken:

Google Grupper eller groups.google.com.

Så här skiljer sig Google Grupper från kontaktgrupper

Du kanske undrar hur Google Grupper skiljer sig åt från de grupper du kan skapa i dina kontakter hos Google, dvs. i dina kontaktgrupper. Den främsta skillnaden är att en Google-grupp har en egen e-postadress, så att den kan delas i vår gruppkatalog. Dina kontaktgrupper kan däremot inte delas av andra personer. Google Grupper innehåller även konversationshistorik, valfri moderering och mycket mer!

Om du vill ha snabba starttips om Google Grupper besöker du utbildningscentret.