Een gebruiker beheerder maken

Laat een andere gebruiker beheertaken uitvoeren (zoals gebruikers toevoegen en verwijderen) door deze gebruiker een beheerdersrol te geven. Als gebruikers met een beheerdersrol inloggen op hun Google-account, hebben ze toegang tot extra beheerfuncties.

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

Een beheerdersrol toewijzen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Selecteer de gebruiker aan wie u een beheerdersrol wilt toewijzen.
  4. Klik op Beheerdersrollen en -rechten.
  5. Klik naast de rol Hoofdgebruiker op de schuifregelaar zodat deze wordt gemarkeerd als Toegewezen .

Als er andere beheerdersrollen beschikbaar zijn, kunt u op de schuifregelaar klikken om een andere rol toe te wijzen.

6. Klik op Opslaan.

Belangrijk: Vraag nieuwe beheerders herstelopties toe te voegen aan hun account.

Uw beheerder of hoofdbeheerder wijzigen

Als uw organisatie maar één beheerder of hoofdbeheerder heeft, volgt u deze stappen om een andere gebruiker die rol te geven:

1. Wijs de rol toe aan de nieuwe beheerder. Volg de stappen om een beheerdersrol toe te wijzen.
  2. Verwijder de rol van de oorspronkelijke beheerder. Zie Google Workspace-beheerdersrechten verwijderen voor meer informatie.

Als u deze stappen volgt, heeft uw organisatie altijd minstens één beheerder of hoofdbeheerder.