Konfigurera Gmail för ditt team

Vill du börja använda Gmail med G Suite-teamet? När du har registrerat dig för G Suite och verifierat att du äger domänen kan du börja använda företags- eller skoladressen med Gmail. Så här kommer du igång:

Som G Suite-administratör …

1. Aktivera Gmail-tjänsten
    Logga in på Googles administratörskonsol och kontrollera att Gmail-tjänsten är aktiverad.
  2. Skapa användarkonton
    Alla användare i organisationen som ska använda Gmail måste ha ett eget G Suite-konto.
  3. Dirigera domänens e-postflöde till Googles servrar
    När du är redo att börja använda Gmail omdirigerar du domänens MX-poster till Googles servrar. (Om du distribuerar Gmail parallellt med din befintliga e-posttjänst, exempelvis vid ett test, se alternativen för avancerad leverans.)
  4. Auktorisera dina avsändare med SPF
    Lägg till SPF-poster i dina DNS-inställningar för att se till att spammare inte kan förfalska meddelanden från din företagsadress, och att riktiga meddelanden från din domän inte misstas för skräppost.

Om du inte lägger till SPF-poster kan meddelanden användarna skickar från Gmail hamna i mottagarnas karantän för skräppost. Lägg till SPF-poster nu.

5. Lägga till dina andra domännamn
    Om du äger flera domännamn kan du lägga till alla på Google Cloud-kontot. På så vis kan användare ha en adress på en eller flera av dina domäner.
  6. Anpassa din Gmail-webbadress
    Låt användarna komma åt sin Gmail-sida från mail.dindomän.se.
  7. Aktivera företagsalternativ för användare
    Aktivera de Gmail-funktioner du vill att personer ska använda, till exempel offlineåtkomst, läskvitton, avancerade inställningar med mera.