Konfigurera Gmail med din företagsadress (@ditt-företag)

Är du redo att börja använda Gmail med ditt Google Workspace-team? När du har registrerat dig för Google Workspace och verifierat att du äger domänen kan du börja använda företags- eller skoladressen med Gmail. Så här kommer du igång:

Mer hjälp med konfigureringen: Starta snabbstartsguider

Som Google Workspace-administratör ...

1. Skapa användarkonton
    Varje användare i organisationen som ska använda Gmail behöver ett eget Google Workspace-kontot.

Med ett konto får varje användare ett namn och lösenord för att logga in på Google Workspace och en e-postadress på din domän.

2. Konfigurera MX-posterna så att din e-post dirigeras till Googles servrar
    När du är redo att aktivera Gmail omdirigerar du domänens MX-poster till Googles servrar. Gör detta efter att du har skapat användarkonton för de som ska använda Gmail med din domän.

Avancerade implementeringar: Om du implementerar Gmail som ett komplement till din befintliga e-posttjänst, till exempel för ett test, kan du läsa mer om dessa avancerade alternativ för e-postleverans.

3. Importera befintlig e-post till Google Workspace

Se hur du importerar användarnas e-post från ditt gamla e-postsystem till Google Workspace.

4. Auktorisera dina avsändare med SPF
    Lägg till SPF-poster i domänens DNS-inställningar så att spammare inte kan förfalska meddelanden från din företagsadress och så att autentiska meddelanden från din domän inte misstas för skräppost.

Om du inte lägger till SPF-poster kan meddelanden användarna skickar från Gmail hamna i mottagarnas karantän för skräppost. Lägg till SPF-poster nu.

5. Bidra till att förhindra identitetsförfalskning, nätfiske och skräppost

Utöver att lägga till SPF-poster rekommenderar vi även ytterligare skydd mot förfalskad skräppost och identitetsförfalskning. Följ länken ovan för att se vad vi rekommenderar.

6. Lägg till dina andra domännamn
    Om du äger flera domännamn kan du lägga till alla på dina Google Workspace-konto. På så vis kan användare ha en adress på en eller flera av dina domäner.
  7. Anpassa din Gmail-webbadress
    Låt användarna komma åt sin Gmail-sida direkt med adressen mail.ditt-företag.com.
  8. Konfigurera integrerade Gmail för organisationen
    Ge användarna smidig åtkomst till sina e-postmeddelanden, chattar och videomöten på ett och samma ställe: Gmail.
  9. Anpassa företagsalternativ för användare
    Aktivera andra Gmail-funktioner du vill att personer ska använda, till exempel anpassning, offlineåtkomst, läskvitton, e-postdelegering med mera.