Uw domein overzetten naar een andere host

Als u uw domein overzet naar een andere domeinhost, moet u uw domeininstellingen updaten zodat Gmail en andere services blijven werken.

Ik heb mijn eigen domein meegenomen bij het aanmelden voor Google Apps

Was u al de eigenaar van uw domein toen u zich aanmeldde voor Google Apps?

Nadat u de overdracht van uw domein heeft voltooid, moet u de records van uw nieuwe domeinhost updaten zodat deze werken met Google Apps.

1. Ga naar het ondersteuningscentrum van uw huidige en nieuwe domeinhost voor instructies voor de overdracht.
  2. Verbind Google Apps met uw nieuwe domeinhost.
Ik heb mijn domein aangeschaft toen ik me aanmeldde voor Google Apps

Als u uw domein tijdens het aanmelden heeft aangeschaft, wordt uw domein gehost door een partnerhost van Google Apps.

Ga als volgt te werk om uw domein over te zetten vanaf uw partnerhost van Google Apps:

1. Haal de overdrachtsinstructies op bij uw nieuwe host

Ga naar het ondersteuningscentrum van uw nieuwe domeinhost voor specifieke overdrachtsinstructies.

2. Identificeer uw partnerhost van Google Apps

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
    2. Klik op Domeinen (als u dit niet ziet, klikt u op Meer functies).
    3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen. Uw partnerhost staat naast uw domein.
  3. Ontgrendel uw domein

De meeste domeinhosts vergrendelen uw domein zodat geen ongeautoriseerde overdrachten en wijzigingen kunnen plaatsvinden. Volg deze instructies om uw domein te ontgrendelen.

4. Vraag de autorisatiecode van uw domein op

Als u uw domein wilt overzetten, vraagt uw nieuwe host wellicht om een domeinautorisatiecode (ook wel EPP-code genoemd) van uw huidige domeinhost. Deze code is een unieke reeks letters, cijfers en symbolen en wordt gebruikt om te voorkomen dat uw domein ongeautoriseerd wordt overgezet.

GoDaddy
    1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
    2. Klik op Domeinen.
      Als u Domeinen niet ziet staan op uw dashboard, klikt u op Meer functiesWaar bevindt zich dit?
    3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.
    4. Klik op Geavanceerde DNS-instellingen en noteer uw inlognaam en wachtwoord voor GoDaddy.
    5. Klik op Inloggen bij DNS-console. U wordt naar de inlogpagina van GoDaddy geleid.
    6. Log in bij de GoDaddy-domeinbeheerder met uw inlognaam en wachtwoord van GoDaddy.
    7. Klik in de GoDaddy-domeinbeheerder op uw domeinnaam.
    8. Ga naar het tabblad Autorisatiecode en klik op Verzenden via e-mail.

De autorisatiecode wordt verzonden naar het e-mailadres dat is geregistreerd bij GoDaddy. Dit is meestal het e-mailadres waarmee u zich heeft aangemeld bij Google Apps.

eNom
    1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
    2. Klik op Domeinen.
      Als u Domeinen niet ziet staan op uw dashboard, klikt u op Meer functiesWaar bevindt zich dit?
    3. Klik op Add/remove domains (Domeinen toevoegen/verwijderen).
    4. Klik op Advanced DNS settings (Geavanceerde DNS-instellingen) en zoek uw eNom-wachtwoord.
    5. Stuur een e-mail naar eNom (GoogleClients@enom.com) met de volgende gegevens: uw domeinnaam, uw eNom-wachtwoord en een korte (Engelstalige) omschrijving van uw overdrachtsverzoek.
    domaindiscount24 (key_systems)
    1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
    2. Klik op Domeinen.
      Als u Domeinen niet ziet staan op uw dashboard, klikt u op Meer functiesWaar bevindt zich dit?
    3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.
    4. Klik op Geavanceerde DNS-instellingen en noteer uw inlognaam en wachtwoord voor domaindiscount24.
    5. Klik op Inloggen bij DNS-console. U wordt naar de inlogpagina van domaindiscount24 geleid.
    6. Log in bij de Domeinbeheerder met uw inlognaam en wachtwoord voor domaindiscount24.
    7. Klik op het domein dat u wilt overzetten.
    8. Klik onder Autorisatiecode op Autorisatiecode aanvragen via e-mail.

De autorisatiecode wordt verzonden naar het e-mailadres dat is geregistreerd bij domaindiscount24. Dit is meestal het e-mailadres waarmee u zich heeft aangemeld bij Google Apps.

Google Domeinen
    1. Ga naar domains.google.com.
      Als u niet naar de Google Domeinenconsole wordt geleid, klikt u op Uw domeinen beheren. Als u dit wordt gevraagd, logt u in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van het account dat u heeft gebruikt om uw domein aan te schaffen.
    2. Klik op Gear icon.
    3. Klik onder 'Transfer out' (Overzetten) op Get authorization code (Autorisatiecode aanvragen).
    4. Kopieer de autorisatiecode en gebruik deze voor uw nieuwe domeinhost.

Opmerking: Als u uw domein niet ziet staan, bent u wellicht ingelogd met een ander account. Meer informatie over schakelen tussen accounts.

5. Autoriseer de overdracht van uw domein

Ga voor specifieke instructies naar uw nieuwe domeinhost.

6. Verbind Google Apps met uw nieuwe domeinhost

Nadat u de overdracht van uw domein heeft voltooid, moet u de records van uw nieuwe domeinhost updaten zodat deze werken met Google Apps: