Ska jag avmarkera Behandla som ett alias i Gmail?

När du lägger till ytterligare en adress i Gmail-kontot för att skicka meddelanden, behandlas den normalt på samma sätt som din ursprungliga Gmail-adress (som ett alias till denna adress). Om du skickar e-post på uppdrag av en annan användare, kan du avmarkera rutan Behandla som ett alias

Du kan markera eller avmarkera rutan när du lägger till den andra adressen. Du kan även inställningen senare i Gmail-inställningarna.

Jag vill ...

Skicka och ta emot meddelanden i inkorgen i Gmail

Markera rutan Behandla som ett alias.

Exempel: Du äger två e-postadresser. Du vill att e-post som skickas till någon av dessa adresser kommer till samma inkorg i Gmail. När du skickar e-post väljer du vilken adress du vill skicka från. Mottagarna ser att e-postmeddelandet kommer från den adress du väljer.

Skicka på uppdrag av en annan användare eller ett annat konto

Avmarkera Behandla som ett alias.

Exempel: Du hanterar två e-postadresser i separata konton eller e-postsystem. Du logga in på varje konto separat och läsa de meddelanden det innehåller. Du vill dock kunna skicka e-post som båda adresserna från ditt Gmail-konto.

Om du avmarkerar rutan:

• Meddelanden som skickas till adressen du lägger till visas inte i din aktuella Gmail-inkorg. Istället måste du logga in på ett annat konto eller e-postsystem för att ta emot meddelandena. Det andra kontot måste kunna ta emot e-post på denna adress.
  • Svar på meddelanden från den andra adressen lägger till adressen i fältet Till:.

Skicka från en gruppadresslista

Markera Behandla som ett alias.

Exempel: Du använder Gmail på jobbet eller i skolan och tillhör en gruppadresslista. I tillägg till att ta emot inlägg i gruppen i din Gmail-inkorg vill du skicka meddelanden med gruppens adress. Du kan lägga till gruppadressen som en sändningsadress och låta rutan vara markerad.

Jämför

Behandlas som alias
(rutan markerad)
Inte ett alias
(ej markerad)
Meddelanden som skickas till den andra adressen visas i den här Gmail-inkorgen
Meddelanden som du skickar från den andra adressen visas i Skickade mejl
Vid svar på meddelanden som du skickar från din andra adress fylls fältet Till: med din ... Ursprungliga Gmail-adress  Andra adress

Verifiera eller ändra inställningen

1. Logga in på Gmail.
  2. Högst upp till höger klickar du på Inställningar Inställningar följt av inställningar.
  3. Klicka på Konton och import eller Konton.
  4. I avsnittet skicka e-post som letar du upp adressen och klickar på redigera info.
  5. Markera eller avmarkera Behandla som ett alias.
  6. Klicka på Spara.
    Obs! När två användare har samma adress för Skicka e-post som och ett meddelande skickas mellan dem, ser mottagaren e-posten automatiskt under etiketten Skickade mejl utöver under etiketten Inkorg.

Relaterade ämnen