Ska jag avmarkera Behandla som ett alias i Gmail?

När du lägger till ytterligare en adress i Gmail-kontot för att skicka meddelanden, behandlas den nya adressen normalt på samma sätt som din ursprungliga Gmail-adress. Adressen som läggs till blir ett alias för din ursprungliga adress.

Om du skickar e-post på uppdrag av en annan användare, kan du avmarkera rutan Behandla som ett alias för adressen. Markera eller avmarkera rutan när du lägger till den andra adressen. Du kan även ändra denna inställning senare i Gmail-inställningarna.

Jag vill ...

Skicka och ta emot meddelanden i inkorgen i Gmail

Markera rutan Behandla som ett alias.

Exempel: Du äger två e-postadresser. Du vill att meddelanden som skickas till någon av dessa adresser kommer till samma inkorg i Gmail. När du skickar ett meddelande väljer du vilken adress du vill skicka från. Mottagarna ser att meddelandet kommer från den adress du väljer.

Skicka på uppdrag av en annan användare eller ett annat konto

Avmarkera Behandla som ett alias.

Exempel: Du hanterar två e-postadresser i separata konton eller e-postsystem. Du logga in på varje konto separat och läsa meddelanden. Du vill dock kunna skicka e-post som båda adresserna från ditt Gmail-konto.

Om du avmarkerar rutan:

• Meddelanden som skickas till adressen du lägger till visas inte i din aktuella Gmail-inkorg. Istället måste du logga in på ett annat konto eller e-postsystem för att ta emot meddelandena. Det andra kontot måste kunna ta emot e-post på denna adress.
  • Svar på meddelanden från den andra adressen lägger till adressen i fältet Till:.

Skicka från en gruppadresslista

Markera Behandla som ett alias.

Exempel: Du använder Gmail på jobbet eller i skolan och tillhör en gruppadresslista. I tillägg till att ta emot inlägg i gruppen i din Gmail-inkorg vill du skicka meddelanden med gruppens adress. Lägg till gruppadressen som en sändningsadress och låta rutan vara markerad.

Jämför

Behandlas som ett alias rutan är ...
  Markerad Omarkerad
Meddelanden som skickas till den andra adressen visas i den här Gmail-inkorgen Ja Nej
Meddelanden som du skickar från den andra adressen visas i Skickade mejl Ja Ja
Vid svar på meddelanden som skickas från din andra adress fylls fältet Till: med ... Adresser i fältet Till: i det ursprungliga meddelandet  Avsändarens adress
Vid svar på meddelanden som skickas från ett gruppalias fylls fältet Till: med ... Adresser i fältet Till: i det ursprungliga meddelandet Gruppadressen

Obs! När du lägger till ett anpassat visningsnamn i inställningen Skicka e-post som i Gmail och markerar rutan Behandla som ett alias kan du inte använda funktionen Svara alla i Google Grupper. Övriga medlemmar i gruppen kan fortfarande använda Svara alla i Grupper.

Verifiera eller ändra inställningen

1. Logga in på Gmail.
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på Konton och import eller Konton.
  4. I avsnittet Skicka e-post som letar du upp adressen och klickar på redigera info.
  5. Markera eller avmarkera Behandla som ett alias.
  6. Klicka på Spara.

Obs! När två användare har samma adress för Skicka e-post som och ett meddelande skickas mellan dem, ser mottagaren meddelandet under etiketten Skickat utöver att meddelandet visas i Inkorgen.

Relaterade ämnen