Moet ik het vinkje 'Behandelen als alias' weghalen in Gmail?

Wanneer u een ander adres toevoegt aan uw Gmail-account om berichten mee te verzenden, behandelt Gmail dit adres meestal hetzelfde als uw oorspronkelijke Gmail-adres (het behandelt het nieuwe adres als alias van uw oorspronkelijke adres). Als u echter e-mails verzendt namens een andere gebruiker, kunt u beter het vinkje weghalen voor Behandelen als alias

U kunt het vakje aanvinken of het vinkje weghalen wanneer u het andere adres toevoegt. U kunt de instelling ook later wijzigen in de Gmail-instellingen.

Ik wil...

Berichten verzenden en ontvangen met mijn Gmail-inbox

Vink het vakje aan voor Behandelen als alias.

Voorbeeld: U heeft twee e-mailadressen. U wilt dat e-mails naar beide adressen in dezelfde Gmail-inbox worden bezorgd. Wanneer u e-mails verzendt, kiest u vanaf welk adres u deze wilt verzenden. Ontvangers zien het adres dat u heeft gekozen als afzender van de e-mail.

Berichten verzenden namens een andere gebruiker of account

Haal het vinkje weg voor Behandelen als alias.

Voorbeeld: U beheert twee e-mailadressen in aparte accounts of e-mailsystemen. U logt op elk account apart in om de berichten erin te lezen. U wilt wel het gemak om e-mails te verzenden vanaf een van beide adressen vanuit uw Gmail-account.

Als u het vinkje weghaalt, gebeurt het volgende:

• Berichten die worden verzonden naar het adres dat u toevoegt, worden niet bezorgd in uw huidige Gmail-inbox. U moet inloggen op het andere account of e-mailsysteem om de berichten te ontvangen. Het andere account moet e-mails kunnen ontvangen op dit adres.
  • Als u reageert op berichten van het andere adres, wordt dat adres toegevoegd aan het veld Aan.

Berichten verzenden vanuit een mailinglijst

Vink het vakje aan voor Behandelen als alias.

Voorbeeld: U gebruikt Gmail op het werk of op school en hoort bij een mailinglijst. U wilt groepsberichten ontvangen in uw Gmail-inbox en u wilt berichten verzenden met het groepsmailadres. U kunt het groepsadres toevoegen als verzendadres en het vakje aangevinkt laten.

Vergelijken

Behandelen als alias
(vakje aangevinkt)
Geen alias
(vakje niet aangevinkt)
Berichten die naar het andere adres worden verzonden, verschijnen in deze Gmail-inbox
Berichten die u verzendt vanaf het andere adres, verschijnen onder 'Verzonden berichten'
Als u antwoordt op een bericht dat vanaf het andere adres is verzonden, staat het volgende in het veld Aan: Uw oorspronkelijke Gmail-adres  Uw andere adres

De instelling verifiëren of wijzigen

1. Log in bij Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingenen dan Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Zoek het adres in het gedeelte 'Mail verzenden als' en klik op gegevens bewerken.
  5. Vink het vakje aan voor Behandelen als alias of haal het vinkje weg.
  6. Klik op Opslaan.
    Opmerking: Als twee gebruikers hetzelfde adres gebruiken voor 'Mail verzenden als' en er een bericht wordt verzonden van de ene gebruiker naar de andere, ziet de ontvanger de e-mail niet alleen onder het label 'Inbox', maar ook onder het label 'Verzonden mail'.