Moet ik het vinkje 'Behandelen als alias' weghalen in Gmail?

Als u een ander adres toevoegt aan uw Gmail-account om berichten mee te sturen, behandelt Gmail dit adres meestal hetzelfde als uw oorspronkelijke Gmail-adres. Het toegevoegde adres is een alias van uw oorspronkelijke adres.

Als u berichten stuurt namens een andere gebruiker, raden we u aan voor dit adres het vinkje weg te halen voor Beschouwen als alias Vink het vakje aan of haal het vinkje weg als u het andere adres toevoegt of wijzig deze instelling later in de Gmail-instellingen.

Ik wil het volgende doen:

Berichten sturen en ontvangen met mijn Gmail-inbox

Vink het vakje aan voor Behandelen als alias.

Voorbeeld: U heeft twee e-mailadressen. U wilt dat berichten naar beide adressen in dezelfde Gmail-inbox worden bezorgd. Als u een bericht stuurt, kiest u vanaf welk adres u het wilt versturen. Ontvangers zien het adres dat u heeft gekozen als afzender van het bericht.

Berichten sturen namens een andere gebruiker of account

Haal het vinkje weg voor Behandelen als alias.

Voorbeeld: U beheert 2 e-mailadressen in aparte accounts of e-mailsystemen. U logt op elk account apart in om berichten te lezen. U wilt wel het gemak om e-mails te sturen vanaf een van beide adressen vanuit uw Gmail-account.

Als u het vinkje weghaalt, gebeurt het volgende:

• Berichten die worden gestuurd naar het adres dat u toevoegt, worden niet bezorgd in uw huidige Gmail-inbox. U moet inloggen op het andere account of e-mailsysteem om de berichten te ontvangen. Het andere account moet e-mails kunnen ontvangen op dit adres.
  • Als u reageert op berichten van het andere adres, wordt dat adres toegevoegd aan het veld Aan.

Berichten sturen vanuit een mailinglijst

Vink het vakje aan voor Behandelen als alias.

Voorbeeld: U gebruikt Gmail op het werk of op school en hoort bij een mailinglijst. U wilt groepsberichten krijgen in uw Gmail-inbox en u wilt berichten sturen met het groepsmailadres. Voeg het groepsadres toe als verzendadres en laat het vakje aangevinkt.

Vergelijken

Het vakje Behandelen als alias is
  Aangevinkt Niet aangevinkt
Berichten die naar het andere adres worden gestuurd, verschijnen in deze Gmail-inbox Ja Nee
Berichten die u stuurt vanaf het andere adres, verschijnen onder Verzonden mail Ja Ja
Als u antwoordt op een bericht dat vanaf het andere adres is gestuurd, staat het volgende in het veld Aan De adressen uit het veld Aan van het oorspronkelijke bericht Het adres van de afzender
Als u antwoordt op een bericht dat vanaf een groepsalias is gestuurd, staat het volgende in het veld Aan De adressen uit het veld Aan van het oorspronkelijke bericht Het groepsadres

Opmerking: Als u een aangepaste weergavenaam toevoegt aan de instelling E-mail verzenden als van Gmail en het vakje Behandelen als alias aanvinkt, kunt u de functie Allen beantwoorden in Google Groepen niet gebruiken. Andere leden van de groep kunnen nog steeds Allen beantwoorden gebruiken in Groepen.

De instelling verifiëren of wijzigen

1. Log in bij Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen and then Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Zoek het adres in het gedeelte Mail verzenden als en klik op gegevens bewerken.
  5. Vink het vakje aan voor Behandelen als alias of haal het vinkje weg.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als 2 gebruikers hetzelfde adres gebruiken voor Mail verzenden als en er een bericht wordt gestuurd van de ene gebruiker naar de andere, ziet de ontvanger de e-mail niet alleen onder het label Inbox, maar ook onder het label Verzonden.