Werkt u met externe collega's en collega's op kantoor? Bekijk hoe u productief kunt blijven in hybride werkomgevingen

Een groep gebruiken als gezamenlijke inbox

Als Google Groepen niet beschikbaar is in uw werk- of schoolaccount, vraagt u uw beheerder om Google Groepen voor bedrijven aan te zetten. " "

Als Google Groepen niet beschikbaar is in uw werk- of schoolaccount, vraagt u uw beheerder om Google Groepen voor bedrijven aan te zetten.

Nadat een groepseigenaar of -beheerder functies voor gezamenlijke inboxen heeft aangezet voor een groep, kunnen mensen met de juiste rechten samen gesprekken beheren met deze functies.

Voordat u begint

Een groepseigenaar of -beheerder moet eerst het volgende doen:

Een gesprek toewijzen aan uzelf of anderen

Hiervoor moet je het recht 'Wie kan metadata modereren' hebben.

U kunt de verantwoordelijkheid voor een gesprek toewijzen aan uzelf of een ander groepslid. U kunt ook zoeken naar gesprekken gebaseerd op de toewijzingsstatus.

Gesprekken toewijzen aan uzelf, aan iemand anders of toewijzingen intrekken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Kies een optie. Ga als volgt te werk:
    • Acties uitvoeren op één gesprek: Klik op het gesprek.
    • Acties uitvoeren op meerdere gesprekken: Plaats de muisaanwijzer op elk gesprekand thenvink het vakje aan naast de naam van de poster.
  4. Kies een optie:
    • Ga als volgt te werk om het gesprek toe te wijzen:
      • Toewijzen aan uzelf: Klik op Toevoegen .
      • Toewijzen aan een groepslid: Klik op Toewijzen  en doe het volgende:
        1. Vul het e-mailadres in van de persoon aan wie u het gesprek wilt toewijzen.
        2. (Optioneel) Typ een opmerking.
        3. Klik op Gereed.
    • Intrekken (en eventueel opnieuw toewijzen)
      1. Klik op Verwijderen .
      2. (Optioneel) Wijs het gesprek toe aan een ander groepslid volgens de stappen hierboven.

Toewijzingen van gesprekken bekijken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik bovenaan in de zoekbalk op de pijl-omlaag .
  4. Klik op Toegewezen aan.
  5. Kies een optie:
    • Toegewezen aan mij
    • Toegewezen aan iemand
    • Niet toegewezen
  6. Klik op Zoeken.

Een gesprek oplossen

Als u een gesprek wilt oplossen, kunt u markeren dat het is voltooid, dat er geen actie meer nodig is of dat het een duplicaat is van een ander gesprek. In de gesprekslijst staat de status (voltooid, duplicaat of geen actie nodig) rechts van opgeloste gesprekken.

Hiervoor geldt het volgende:

• Een gesprek markeren als voltooid: Hiervoor moet u het recht 'Wie kan metadata beheren' hebben.
  • Een gesprek markeren als duplicaat of geen actie nodig: Hiervoor moet u het recht 'Wie kan content modereren' hebben.

Een gesprek markeren

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Kies een optie. Ga als volgt te werk om een gesprek op te lossen:
    • Eén gesprek: Klik op het gesprek.
    • Meerdere gesprekken: Plaats de muisaanwijzer op elk gesprekand thenvink het vakje aan naast de naam van de poster.
  4. Kies bovenaan een optie. Hierbij geldt het volgende:
    • Als u of iemand in uw team de actiepunten voor een gesprek hebben voltooid, klikt u op Markeren als voltooid .
    • Als u of iemand in uw team besluit dat er niets te doen is aan de problemen die worden genoemd in een gesprek, klikt u op Geen actie nodig .

Opmerking: Als gesprekken al aan iemand zijn toegewezen, blijft dit zo.

• Doe het volgende als iemand een gesprek is gestart zonder zich te realiseren dat er al een vergelijkbaar gesprek bestaat:
      1. Klik op Markeren als duplicaat .
      2. (Optioneel) Als u het duplicaatgesprek wilt bekijken, klikt u eropand thenklik rechtsboven op Gesprek bekijken.
  5. (Optioneel) Als u de status van een opgelost gesprek wilt verwijderen, herhaalt u de stappen om een gesprek te markeren, maar kiest u ervoor om de markering te verwijderen.

Over duplicaten

Als u een gesprek markeert als duplicaat, wordt het vergrendeld zodat u er geen acties meer op kunt uitvoeren. In de volgende situaties kunt u een gesprek markeren als duplicaat van een ander gesprek:

• Als de gesprekken in dezelfde groep staan.
  • Als het volgende geldt voor het gesprek dat u wilt markeren:
    • Als het nog geen duplicaat is van een ander gesprek.
    • Als er geen gesprekken zijn gemarkeerd als duplicaat van dit gesprek.

Opgeloste gesprekken verwijderen uit de lijst

U kunt opgeloste gesprekken verwijderen. Ze worden dan meteen verwijderd en u kunt ze niet meer herstellen. In plaats van gesprekken te verwijderen, kunt u de gesprekslijst filteren zodat alleen onopgeloste (actieve) gesprekken worden weergegeven.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik bovenaan in de zoekbalk op de pijl-omlaag .
  4. Klik op Status Opgelostand thenIs niet opgelost.
  5. Klik op Zoeken.

Gesprekken categoriseren met labels

Orden de workflow van gezamenlijke inboxen door labels toe te passen op gerelateerde gesprekken. Met labels kunt u gesprekken categoriseren, naast de toewijzings- en oplossingsstatus. Zie Groepscontent categoriseren met labels voor meer informatie.