Groepen beheren

Groepszichtbaarheid instellen

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders. Als u uw eigen groepen wilt beheren, bekijkt u het Helpcentrum voor Google Groepen.Voor deze functie moet Google Groepen voor bedrijven worden ingeschakeld. " "

De directory van Google Groepen is een doorbladerbare lijst met alle groepen in uw G Suite-account. Groepsleden kunnen in de directory altijd de groepen zien waar ze lid van zijn. Als beheerder van G Suite Groepen kunt u echter bepalen of de groep kan worden gevonden of bekeken door niet-leden.

Groepszichtbaarheid instellen

De nieuwe versie van Google Groepen gebruiken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik links op Groepsinstellingen.
  5. Selecteer een optie onder Wie kan de groep zien.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.
De klassieke versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik aan de rechterkant op Groep beheren.
  5. Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen onder Basisrechten en Toegangsrechten in het menu aan de linkerkant. Zorg dat de instelling Onderwerp bekijken minstens net zo beperkt is als de instelling Groepszichtbaarheid om te zorgen dat content in de groep wordt beperkt tot de juiste gebruikers. Stel bijvoorbeeld beide in op Groepsleden.
  6. Ga aan de linkerkant naar Informatie en dan Zichtbaarheid van groep.

7. Selecteer een optie in de lijst en klik op Opslaan. Welke opties u ziet, hangt af van de instellingen voor Google Groepen voor bedrijven van uw organisatie.

Opmerking: Het kan 48 uur duren voordat een groep wordt weergegeven in de directory nadat de instelling Deze groep weergeven in de directory is ingeschakeld.

API's gebruiken

Als u een groep maakt met de Directory API, is de optie Onderwerpen bekijken standaard ingesteld op Alle groepsleden. Als u de zichtbaarheidsinstellingen wilt bekijken en updaten, gebruikt u de Directory API en de Groups Settings API of de tool van derden Google Apps Manager (GAM).

Zie GitHub voor voorbeeldscripts die u kunt aanpassen.