Werkt u met externe collega's en collega's op kantoor? Bekijk hoe u productief kunt blijven in hybride werkomgevingen

Bepalen wie uw groepen kan zien en er lid van kan worden

Als Google Groepen niet beschikbaar is in uw werk- of schoolaccount, vraagt u uw beheerder om Google Groepen voor bedrijven aan te zetten. " "

Groepseigenaren en -beheerders kunnen opgeven wie hun groepen kan zien en wie er lid van kan worden.

De zichtbaarheid van een groep instellen

Groepseigenaren en -beheerders kunnen hun groepen zichtbaar maken voor alleen mensen in de organisatie of voor iedereen op het web. Afhankelijk van hoe de beheerder de instellingen voor delen voor groepen in de organisatie heeft ingesteld, kunnen eigenaren en beheerders de zichtbaarheid ook beperken tot alleen groepsleden.

Als u een groep zichtbaar maakt voor gebruikers, kunnen ze ernaar zoeken of de groep zien in de Groepsdirectory. De directory is een doorbladerbare lijst met alle groepen in uw werk- of schoolaccount. Groepsleden kunnen in de directory altijd de groepen zien waar ze bijhoren.

Welke optie je hier ook kiest, er worden nog steeds groepsadressen als suggesties weergegeven wanneer je een adres typt in Gmail of in een agenda-uitnodiging.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Selecteer een optie onder Wie kan de groep zien.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Instellen wie kan deelnemen aan een groep

Groepseigenaren en -beheerders kunnen instellen dat gebruikers rechtstreeks lid kunnen worden van een groep of dat ze om toegang moeten vragen. Eigenaren en beheerders kunnen het lidmaatschap ook beperken tot gebruikers die ze uitnodigen. Afhankelijk van hoe de beheerder de instellingen voor delen voor groepen in de organisatie heeft ingesteld, is lidmaatschap beschikbaar voor iedereen op het web of alleen gebruikers in de organisatie.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Selecteer een optie onder Wie mag lid worden van de groep.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.