Groepen weergeven of verbergen in de directory Groepen

Voor deze functie moet Google Groups for Business worden ingeschakeld.

De directory Groepen is een doorbladerbare lijst met alle groepen in uw G Suite-account. Groepsleden kunnen in de directory altijd de groepen zien waartoe ze behoren. Als beheerder van G Suite-groepen kunt u echter bepalen of de groep zichtbaar is voor niet-leden.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Discussiegroepen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Discussiegroepen te zien.

3. Plaats de muisaanwijzer op een groep en klik op Instellingen bewerken.

4. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen. U wordt naar de rechtenpagina van de groep geleid in Google Discussiegroepen.
  5. Ga in het menu links naar Informatie en dan Groepszichtbaarheid.
  6. Selecteer een optie in de lijst en klik op Opslaan. Welke opties u ziet, hangt af van de instellingen voor Groups for Business van uw organisatie.

Opmerking: Het kan 48 uur duren voordat een groep wordt weergegeven in de directory nadat de instelling Deze groep weergeven in de directory is ingeschakeld.