Groepen synchroniseren vanaf uw LDAP- of Active Directory-server

Google Cloud Directory Sync of andere Directory API-tools gebruiken

Als beheerder van Groepen kunt u groepen synchroniseren met tools die de Directory API van de Admin SDK gebruiken. Deze tools omvatten Google Cloud Directory Sync (GCDS) en tools die u zelf maakt.

Opmerking: U kunt ook groepen maken in de Google Beheerdersconsole en andere interfaces. Zie Hoe en waar kan ik groepen maken? voor meer informatie.

Synchroniseren met Google Cloud Directory Sync

Gebruik GCDS om nieuwe groepen te maken voor mailinglijsten op uw LDAP- of Microsoft Active Directory-server die u wilt gebruiken met het Google Workspace-account van uw organisatie. GCDS synchroniseert alleen de werkelijke groepen en hun lidmaatschap, niet de inhoud of de instellingen van de groep.

GCDS synchroniseert één kant op. U kunt uw groepen dus blijven beheren op uw LDAP-server en ze regelmatig synchroniseren met Google Groepen. Bekijk meer informatie over GCDS.

Hoe synchronisatie werkt

Synchronisatie werkt alleen met groepen die GCDS heeft gemigreerd vanaf uw LDAP-server of die een beheerder rechtstreeks heeft gemaakt in de Google Beheerdersconsole.

Elke keer dat u GCDS uitvoert, wordt het volgende gedaan:

• Er wordt een groep gemaakt in Google Workspace voor elke groep die bestaat op uw LDAP-server maar niet in Google Workspace.
  • De ledenlijst, eigenaar en beschrijving in Google Workspace worden overschreven voor groepen die ook op uw LDAP-server staan.
  • De toegangsinstellingen voor deze groepen worden genegeerd.
  • Groepen die niet ook op uw LDAP-server staan, worden verwijderd in Google Workspace.

U kunt uitsluitingsregels maken in GCDS om te voorkomen dat specifieke groepen worden overschreven of verwijderd. Zie Uitsluitingsregels gebruiken met GCDS voor meer informatie.

Als Google Groepen voor bedrijven aanstaat

Elke keer dat u GCDS uitvoert, wordt het volgende gedaan:

• De hele gespreksgeschiedenis en alle instellingen van groepen die alleen beschikbaar zijn in Google Groepen, worden genegeerd.
  • Groepen die u heeft gemaakt op de LDAP-server worden niet toegevoegd als deze hetzelfde e-mailadres hebben als een groep die al door een gebruiker is gemaakt.
  • Leden die bestaan op uw LDAP-server maar niet in de groep, worden toegevoegd.

Voor groepen die zijn gemaakt door gebruikers of beheerders via de Google Groepen-app, worden de volgende groepen en leden niet verwijderd:

• Deze groepen, als ze niet op uw LDAP-server staan.
  • Leden die wel in de groep staan, maar niet op uw LDAP-server.

Synchroniseren met Directory API-tools

Gebruik de Directory API om een eigen tool te maken waarmee u mailinglijsten op uw LDAP-server kunt synchroniseren met Google Workspace. Voor deze optie is ervaring met programmeren vereist. Toegang krijgen tot de Directory API

Standaardinstelling voor gesynchroniseerde groepen

Voor groepen die u synchroniseert met Google Groepen gelden dezelfde standaardinstellingen als voor groepen die u rechtstreeks heeft gemaakt via een API.

Gesynchroniseerde groepen beginnen altijd met deze standaardinstellingen, zelfs als u andere waarden instelt voor de groepen van uw organisatie in de instellingen voor delen van Google Groepen voor bedrijven. U kunt deze waarden na de synchronisatie echter bewerken.

Zie Standaardinstellingen voor API-groepen voor meer informatie.

Gesynchroniseerde groepen bewerken

U kunt groepen die zijn gesynchroniseerd met GCDS of andere Directory API-tools bewerken met dezelfde tools als die u gebruikt voor groepen die rechtstreeks via een API zijn gemaakt.

Zie Groepen bewerken voor meer informatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.