Google Groepen gebruiken om content te delen

Dit artikel is bedoeld voor beheerders. Als u uw eigen groepen wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen." "

Met Google Groepen kunt u content delen met meerdere mensen via één e-mailadres. U kunt bijvoorbeeld een groep maken met het e-mailadres marketingteam@uw_domein.com en een aantal leden toevoegen. Vervolgens kunt u het e-mailadres van de groep gebruiken om een document te delen met iedereen in de groep.

Als u content deelt met een groep die een andere groep bevat, hebben de leden van de subgroep (of onderliggende groep) dezelfde toegang tot de content als de leden van de bovenliggende groep. Als u leden verwijdert uit een groep, hebben ze geen toegang meer tot content die met de groep is gedeeld. Meer informatie over subgroepen of onderliggende groepen

Als u later leden toevoegt

Leden die u later toevoegt aan de groep, kunnen onmiddellijk toegang krijgen tot eerder gedeelde content via document-URL's. Eerder gedeelde content wordt echter niet automatisch weergegeven in de weergave Gedeeld met mij van nieuwe leden in Google Drive. Als u documenten wilt weergeven in Gedeeld met mij, moet u deze opnieuw delen met de groep of afzonderlijk delen met nieuwe leden.

Delen buiten uw organisatie

Als G Suite-beheerder kunt u het delen van content met groepsleden buiten uw organisatie voorkomen. Als extern delen is verboden, hebben alleen groepsleden in uw organisatie toegang tot de gedeelde content van de groep. Meer informatie over instellingen voor delen.

Content delen met een groep

Een document delen
  1. Maak een document in Google Drive of open een bestaand document. Meer informatie
  2. Klik in het document op Delen.
  3. Voer in het veld Mensen uitnodigen het groepsadres in.
  4. Selecteer het toegangsniveau dat u de groep wilt geven: Kan bewerken, Kan reageren of Kan bekijken.
  5. Klik op Gereed.
Een site delen
  1. Open uw website in Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Delen.
  3. Ga naar Mensen uitnodigen. Voer het e-mailadres van de groep in en klik op Verzenden.
Uw agenda delen
  1. Open Google Agenda. Meer informatie
  2. Klik rechtsboven op Instellingen""and thenInstellingen.
  3. Klik onder Instellingen voor mijn agenda's op de agenda die u wilt delen.
  4. Klik op Delen met specifieke mensen en klik vervolgens op Mensen toevoegen.
  5. Voer het e-mailadres in van de groep die Google Agenda-gebruikers bevat.
  6. Klik naast Instellingen voor rechten op de pijl-omlaag en kies het toegangsniveau dat u de groep wilt geven.
  7. Klik op Verzenden.

Elk groepslid ontvangt een uitnodiging voor delen. Als u het recht 'Wie kan leden bekijken' heeft voor de groep, wordt de agenda-afspraak automatisch weergegeven in de agenda's van leden. Anders moeten leden de afspraak handmatig invoeren in hun agenda.

Leden moeten op de link in de uitnodiging klikken om uw agenda te bekijken. Omdat deze link alleen werkt voor groepsleden, kunt u deze veilig op websites posten of in andere e-mailberichten versturen.

Als de groep mensen bevat die Google Agenda niet gebruiken, kunt u uw agenda openbaar delen.