Anpassa en webbadress för Google Workspace-tjänsten

Du kan göra det enkelt för användarna att hitta bastjänsterna i Google Workspace genom att skapa anpassade webbadresser för varje tjänst. Skapa anpassade adresser på din primära och sekundära domän för tjänster inklusive Gmail, Kalender, Google Grupper, Sites med flera.

Med en anpassad adress kan användarna till exempel logga in på sin Gmail-inkorg på mail.exempel.com i stället för den längre standardadressen mail.google.com/a/exempel.com. De kan även logga in på Google Grupper-appen på groups.example.com, på Kalender på calendar.example.com och så vidare.

Om du köpte domänen från en Google-partner när du registrerade dig för Google Workspace behöver du inte skapa anpassade adresser för Gmail, Kalender, Drive, Sites eller Google Grupper. Vi har anpassat de här adresserna åt dig.

När du eller användarna öppnar en anpassad webbadress visar webbläsaren den ursprungliga webbadressen för Google Workspace-tjänsten.

Anpassa en tjänstadress

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avAnpassade webbadresser.
  3. (Valfritt) Välj domänen som du vill uppdatera från listan.
  4. Ange ett prefix under tjänstens webbadress.
    Obs! Exempelprefix för Googles tjänster inkluderar kalender, drive, mail, grupper och sites. Om prefixet redan är tilldelat till en annan tjänst tar du bort eller byter namn på prefixet och klickar på Spara. Lägg sedan till prefixet i tjänstens webbadress.
  5. Klicka på Spara.
  6. Välj ett alternativ:
    • ​​​​​Följ anvisningarna för att lägga till en CNAME-post för varje adress som du anpassar. Fortsätt sedan till steg 7.
    • Klicka på Jag gör det här senare.Då avbryts dina ändringar.
  7. Logga in på ditt konto på domänvärdens webbplats (inte Google) och lägg till en CNAME-post i domänens DNS-poster.

Obs! Om du till exempel vill skapa Gmail-adressen e-post.exempel.com lägger du till en CNAME-post som pekar e-post i ghs.googlehosted.com. Dina domänvärdsposter ser ut ungefär så här:

Typ Namn eller värd Värde eller adress
    CNAME e-post ghs.googlehosted.com
    CNAME kalender ghs.googlehosted.com
    CNAME grupper ghs.googlehosted.com

Mer information finns i Lägga till en CNAME-post i domänens DNS-poster
  8. Klicka på Jag har slutfört dessa steg på administratörskonsolen.

Felsök

Kontrollera följande om du ser ett felmeddelande:

• Den anpassade webbadressen kan användas som en anpassad Google Sites-adress. Mer information finns i Mappa en ny webbadress till din Google-webbplats.
  • Du har angett duplicerade webbadresser.
  • Om din domän använder en säkerhetsåtgärd som kräver HTTPS-anslutningar, till exempel HTTP Strict Transport Security, kan du inte anpassa tjänstadresser för domänen. Administratörskonsolen har enbart stöd för HTTP -anslutningar för anpassade webbadresser. Du kan kontrollera statusen för HTTP Strict Transport Security för din domän på https://hstspreload.org.

Relaterat ämne