Alternativ för att begränsa gruppåtkomst och aktivitet

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Som gruppadministratör kan du begränsa åtkomsten till organisationens grupper och vad användarna kan göra i dina grupper.

Oavsett vilket alternativ du väljer här visas gruppadresser fortfarande som förslag när du skriver adresser i Gmail eller kalenderinbjudningar.

Om Groups for Business har inaktiverats

Om du stänger av Groups for Business har du som administratör full kontroll över grupper.

Hantera alla grupper och gruppmedlemskap

Som administratör kan du använda administratörskonsolen för att

Hantera en grupps åtkomst

Du kan också använda administratörskonsolen för att ange åtkomstkontroller för varje grupp. Du kan till exempel begränsa

• Vilka som kan kontakta gruppägarna
  • Vilka som kan visa medlemmar eller konversationer
  • Vilka som kan göra inlägg i gruppen

Läs om hur du ändrar en grupps åtkomstinställningar

Om Groups for Business har aktiverats

Om du aktiverar Groups for Business kan du som administratör styra grupper på alla de sätt som beskrivs ovan. Du kan även styra hur användarna får åtkomst till, använder och hanterar organisationens grupper i Google Grupper-appen (groups.google.com).

Kontroller på organisationsnivå

På administratörskonsolen kan du ange organisationsomfattande alternativ för hur användare kan få åtkomst till och arbeta med grupper i Google Grupper-appen, inklusive om användarna kan skapa grupper. Du kan ange begränsningar som:

• Det är enbart användare i organisationen som kan få åtkomst till dina grupper.
  • Det är enbart administratörer som kan skapa grupper.
  • Om användare får skapa grupper kan gruppägare inte:
    • lägga till externa medlemmar i sina grupper.
    • Tillåt att externa användare skickar meddelanden till sina grupper.

Läs mer: Ange organisationsomfattande policyer för användning av grupper

Åtkomst och aktivitet på gruppnivå

Gruppägare och ansvariga (inklusive administratörer) kan ange ytterligare gruppalternativ för att begränsa användaråtkomst och aktivitet i appen Google Grupper. Beroende på inställningarna på organisationsnivå kan Google Grupper, gruppägare och ansvariga (inklusive administratörer) ange begränsningar för vem som kan:

• visa eller gå med i gruppen
  • Visa eller lägga upp meddelanden eller visa medlemmar
  • Hantera gruppmedlemmar och konversationer

Läs mer Ange behörigheter för att hantera en grupp

Gruppägare och ansvariga kan även aktivera eller inaktivera konversationshistorik och meddelandemoderering och ange andra alternativ för att begränsa användaraktiviteten i gruppen. En översikt över de funktioner som gruppägare och ansvariga kan styra finns i Lägga till funktioner och hantera konversationer i Google Grupper.

Gruppägare

Dessutom kan gruppägare (inklusive administratörer) göra följande:

Tips! Om Groups for Business är aktiverat och du uppdaterar inställningar för en grupp kan en annan ägare eller ansvarig ändra inställningarna igen. Om du vill förhindra att ändringar görs i inställningarna måste du göra ägare och ansvariga vanliga medlemmar. På så sätt kan bara du (administratören) anpassa gruppens policyer och behörigheter.

Relaterade ämnen