Opties om groepstoegang en -activiteit te beperken

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder kunt u de toegang tot de groepen van uw organisatie beperken, evenals wat gebruikers in uw groepen kunnen doen.

Welke optie je hier ook kiest, er worden nog steeds groepsadressen als suggesties weergegeven wanneer je een adres typt in Gmail of in een agenda-uitnodiging.

Als Google Groepen voor bedrijven uitstaat

Als u Google Groepen voor bedrijven uitzet, heeft u als beheerder de volledige controle over groepen.

Alle groepen en groepslidmaatschappen beheren

Als beheerder kunt u het volgende doen in de Beheerdersconsole:

De toegang van een groep beheren

U kunt ook in de Beheerdersconsole toegangsbeheer instellen voor elke groep. U kunt bijvoorbeeld het volgende beperken:

• Wie kan contact opnemen met groepseigenaren
  • Wie leden of gesprekken kan bekijken
  • Wie kan posten in de groep

Meer informatie: De toegangsinstellingen van een groep wijzigen

Als Google Groepen voor bedrijven aanstaat

Als u Google Groepen voor bedrijven aanzet, kunt u als beheerder groepen beheren op alle manieren die hierboven worden beschreven. Daarnaast kunt u bepalen hoe gebruikers groepen in uw organisatie kunnen openen, gebruiken en beheren in de Google Groepen-app (groups.google.com).

Opties op organisatieniveau

In de Beheerdersconsole kunt u organisatiebrede opties instellen waarmee gebruikers toegang tot groepen kunnen krijgen en ermee kunnen werken in de Google Groepen-app, bijvoorbeeld of gebruikers groepen kunnen maken. U kunt beperkingen instellen zoals de volgende:

• Alleen gebruikers in uw organisatie hebben toegang tot uw groepen.
  • Alleen beheerders kunnen groepen maken.
  • Als gebruikers groepen mogen maken, kunnen groepseigenaren het volgende niet doen:
    • Externe leden toevoegen aan hun groepen.
    • Externe gebruikers toestaan berichten naar hun groepen te sturen.

Meer informatie: Organisatiebreed beleid instellen voor het gebruik van groepen

Toegang en activiteit op groepsniveau

Groepseigenaren en -beheerders (inclusief IT-beheerders) kunnen extra opties op groepsniveau instellen om gebruikerstoegang en -activiteit in de Google Groepen-app te beperken. Afhankelijk van de instellingen op organisatieniveau kunnen groepseigenaren en beheerders (inclusief IT-beheerders) in Google Groepen beperkingen instellen voor wie het volgende kan doen:

• De groep bekijken of eraan deelnemen
  • Berichten bekijken of posten of leden bekijken
  • Groepsleden en gesprekken beheren

Meer informatie: Rechten instellen voor het beheer van een groep

Groepseigenaren en -beheerders kunnen ook de gespreksgeschiedenis en berichtmoderatie aan- of uitzetten en andere opties instellen om gebruikersactiviteit in de groep te beperken. Zie Functies toevoegen en gesprekken beheren in Google Groepen voor een overzicht van de functies die groepseigenaren en -beheerders kunnen beheren.

Eigendom van groep

Daarnaast kunnen groepseigenaren (inclusief beheerders) het volgende doen:

Tip: Als Google Groepen voor bedrijven aanstaat en u de instellingen van een groep updatet, kan een andere eigenaar of beheerder deze instellingen weer aanpassen. Als u wilt voorkomen dat er wijzigingen worden aangebracht in uw instellingen, kunt u eigenaren en beheerders wijzigen in gewone leden. Zo bent u (de beheerder) de enige die het beleid en de rechten van de groep kan aanpassen.