Gmail-verzendlimieten in Google Workspace

Google beperkt het aantal Gmail-berichten dat gebruikers per dag kunnen versturen en het aantal ontvangers per bericht. Zo blijven onze systemen stabiel en accounts goed beveiligd.

Als uw gebruikers een verzendlimiet voor e-mails overschrijden, zien ze een foutmelding, zoals:

• U heeft een limiet bereikt voor het sturen van e-mails.
  • U heeft een verzendlimiet bereikt in Gmail.
  • U heeft het maximale aantal ontvangers overschreden.

Als gebruikers een van deze limieten bereiken, kunnen ze maximaal 24 uur geen berichten meer sturen. Ze hebben nog wel toegang tot hun Google Workspace-account, ontvangen binnenkomende e-mails en kunnen hun andere Google-services gebruiken. Na de opschortingsperiode worden de verzendlimieten gereset en kunnen de gebruikers weer e-mails sturen.

Limieten voor accounts in een proefperiode

U kunt Google Workspace uitproberen met een kosteloos proefaccount.

Limieten voor kosteloze proefaccounts

Voor kosteloze proefaccounts voor Google Workspace gelden andere limieten dan voor betaalde accounts. De limieten worden niet verhoogd tijdens de kosteloze proefperiode. Ga naar Over uw kosteloze proefperiode voor Google Workspace voor het volgende:

• Ontdek wanneer uw proefperiode eindigt
  • Uw proefaccount omzetten naar een betaald account
  • Uw proefaccount opzeggen
Overzetten naar een betaald account
Als u uw account wilt overzetten naar een betaald account, volgt u de stappen in Over uw kosteloze proefperiode voor Google Workspace.
Limieten worden verhoogd voor betaalde accounts

Nadat u uw account heeft overgezet van een kosteloos proefaccount naar een betaald abonnement worden de verzendlimieten automatisch verhoogd zodra uw account voldoet aan allebei deze vereisten:

• Voor uw domein is in totaal minstens $ 100 (of het equivalent in uw valuta) in rekening gebracht.
  • Er zijn minstens 60 dagen voorbij nadat u deze betalingsdrempel heeft behaald.

Als u uw domein bij Google heeft gekocht, is het vereiste bedrag om de limieten te verhogen de kosten van uw domein plus $ 100.

Limieten voor Drive en Groepen voor kosteloze proefaccounts
Als u Google Drive gebruikt in een kosteloos proefaccount voor Google Workspace, kunt u Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties delen met mensen binnen en buiten uw organisatie. Als u de Gmail-limiet voor de proefperiode heeft bereikt, kunt u bestanden blijven delen met mensen buiten uw organisatie, maar krijgen deze geen e-mailmelding waarin staat dat een bestand met ze is gedeeld.

Als u Google Groepen gebruikt in een kosteloos proefaccount voor Google Workspace, kan het volgende voor u gelden:

• Uw verzendlimieten kunnen lager zijn dan die in de tabel Verzendlimieten hieronder.
  • U kunt alleen groepsmails sturen naar ontvangers binnen uw organisatie.
  • U kunt automatische antwoorden naar mensen buiten uw organisatie niet aanzetten, zelfs niet als deze mensen lid zijn van een groep.
  • U kunt niet instellen dat berichten die door de spamfilters van Google zijn gemarkeerd, rechtstreeks in een groep worden gepost.

Verzendlimieten voor Gmail

Verzendlimieten kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Limieten per dag worden steeds toegepast over een periode van 24 uur, dus niet op een vaste tijd van de dag.

Berichten die meetellen voor de gebruikerslimieten

• Berichten die vanaf een alternatief adres of alias van een gebruiker worden gestuurd
  • Berichten die door gemachtigde gebruikers worden gestuurd
  • Berichten die als automatisch antwoord (een Gmail-functie) worden gestuurd

Opmerkingen:

Limiettype Limiet
Maximaal aantal berichten per dag
Dagelijkse verzendlimiet per gebruikersaccount.*
  • 2000
  • 1500 voor e-mail samenvoegen (voorheen multi-sturen genoemd)
  • 500 voor accounts in een proefperiode
Automatisch doorgestuurde berichten
Berichten die automatisch worden doorgestuurd naar een ander account, niet meegenomen in de dagelijkse verzendlimiet.
10.000
E-mailfilters voor automatisch doorsturen
Accountfilters die automatisch berichten doorsturen.
40
Ontvangers per bericht
Adressen in de velden Aan:, Cc: en Bcc: van één bericht*
In totaal 2000 per bericht
(maximaal 500 externe ontvangers)
Ontvangers per bericht verstuurd via SMTP (door POP- of IMAP-gebruikers) of de Gmail API
Adressen in de velden Aan:, Cc: en Bcc: van één bericht. Dit geldt ook voor berichten die zijn verzonden via smtp-relay.gmail.com of smtp.gmail.com*
100
Ontvangers per bericht verstuurd met GWSMO
Adressen in de velden Aan:, Cc: en Bcc: van één bericht.*
100
Totale aantal ontvangers per dag
E-mailadressen (ontvangers) tellen elke keer dat een bericht wordt verzonden; 5 berichten die worden verzonden naar 10 adressen, tellen als 50 ontvangers in totaal.*
  • 10.000
  • 1500 voor e-mail samenvoegen (voorheen multi-sturen genoemd)
Externe ontvangers per dag
E-mailadressen buiten uw hoofddomein, inclusief domeinaliassen en alternatieve domeinen.
3000

Unieke ontvangers per dag
Elk e-mailadres (elke unieke ontvanger) telt slechts één keer per dag:

• 5 berichten die worden verzonden naar 10 verschillende adressen, tellen als 10 unieke ontvangers*
  • 5 berichten die naar 1 adres worden verzonden, tellen als 1 unieke ontvanger*
  • 3000
  • 2000 externe ontvangers
  • 500 externe ontvangers voor accounts in een proefperiode

*Geldt voor interne en externe ontvangers

Verzendlimieten voor Gmail op mobiele apparaten

Als u de mobiele Gmail-app gebruikt in de Google Sync-modus, gelden dezelfde Verzendlimieten als wanneer u Gmail gebruikt in een webbrowser.

Als u de mobiele Gmail-app gebruikt in de IMAP-modus, gelden de SMTP-verzendlimieten.

Een opgeschort Gmail-account herstellen

Als gebruikers de verzendlimieten overschrijden, kan hun account worden opgeschort. Als u meer informatie wilt over het aantal berichten dat een gebruiker heeft verstuurd en ontvangen, volgt u de stappen voor Gmail in Gebruikersrapporten: App-gebruik.

U kunt een opgeschort account mogelijk activeren door de stappen te volgen in Een opgeschort Gmail-account herstellen.

Gebruikersaccounts die spam versturen, kunnen permanent worden geblokkeerd voor het sturen van e-mail. Bekijk het beleid ten aanzien van spam en misbruik van Google.

Aanbevolen best practices voor e-mailafzenders

Volg de richtlijnen in Voorkomen dat e-mails aan Gmail-gebruikers worden geblokkeerd of gemarkeerd als spam om te voorkomen dat Gmail uw berichten blokkeert of markeert als spam.