Templates aan- of uitzetten

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Nonprofits, G Suite Basic en G Suite Business. Versies vergelijken

Dit artikel is bedoeld voor beheerders van de klassieke versie van Google Sites (hierbij staat er rechtsboven niet de knop 'Publiceren'). Hulp voor beheerders van de nieuwe versie van Google Sites.

Als u in uw domein geen Sites-templates wilt gebruiken, zet u de templatefunctie helemaal uit:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenSites.
  3. Klik op Templates: klassieke versie van Sites.
  4. Zet Aangepaste templates aanzetten uit en klik op Opslaan.

Wanneer gebruikers vervolgens een site maken, kunnen ze geen templates meer kiezen. Daarnaast is de optie Deze site als template publiceren niet meer beschikbaar op de pagina Site beheren > Algemeen van een site.

Als u templates weer beschikbaar wilt maken (inclusief alle templates die eerder zijn gepubliceerd in de privégalerij van uw domein), zet u deze optie weer aan.