De leden van een groep bekijken

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder kunt u altijd de leden van alle groepen in uw organisatie bekijken. De toegangs- en zichtbaarheidsinstellingen die u instelt voor de groepen van uw organisatie en de instellingen van individuele groepen bepalen wie nog meer de leden van een groep kan zien.

Waar kan ik dit doen? U kunt groepsleden bekijken via de Beheerdersconsole of Google Groepen. U kunt gebruikers die zijn uitgesloten van een groep bekijken in Google Groepen.

De directe leden van een groep bekijken

Als beheerder kunt u makkelijk zien welke leden van een groep directe leden zijn.

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.

Google Groepen gebruiken

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Als u mensen wilt bekijken die zijn uitgesloten van de groep, klikt u links op Uitgesloten gebruikers.

Leden van geneste groepen bekijken

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise, Education Standard en PlusVersies vergelijken

U kunt ook makkelijk zien welke leden van een groep indirecte leden zijn, zelfs als u een complexe structuur heeft van groepen die zijn genest in andere groepen. Leden van geneste groepen zijn indirecte leden van de bovenliggende groep. Ga naar de ledenlijst van een groep om te zien wie directe en indirecte leden zijn.

Groepen kunnen andere groepen bevatten als lid. Het e-mailadres van geneste groepen wordt hier dus ook weergegeven.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik op Leden.
  5. Klik op Directe en indirecte leden (bèta).
    In de kolom Relatie staat of een lid Direct, Indirect of beide is. Leden kunnen beide zijn als ze lid zijn van een bepaalde groep en ook lid zijn van een andere groep die is genest in die groep.

Andere manieren om groepsleden te bekijken

U kunt ook groepsleden bekijken in Gmail en agenda-uitnodigingen.

U vindt meer informatie in het informatiecentrum: De leden van een groep bekijken of exporteren