Aktivera Google+

Som Google Apps-administratör kan du aktivera Google+ för hela domänen eller enbart för användare i vissa organisationsenheter. Observera att Google+ aktiveras automatiskt om allaföljande alternativ gäller:

• Du har Google Apps eller Google Apps for Work.
  • Administratörskonsolen har konfigurerats för att automatiskt välja att använda nya tjänster när Google lanserar dem.
  • Kalender, Drive, Talk/Hangouts och Picasa webbalbum har redan aktiverats för dina användare.
Om vissa användare inom organisationen inte uppfyller ålderskraven för Google+ får du enbart aktivera Google+ för organisationsenheter där alla användare uppfyller kraven. Om en minderårig användare försöker registrera sig för Google+ inaktiveras hans eller hennes hela Google Apps-konto, inklusive Gmail och andra tjänster.

Innan du aktiverar Google+ ska du gå igenom den här listan med saker att tänka på.

Tjänstberoenden för Google+

Google+ är beroende av följande tjänster:

• Google Drive – för dokumentdelning i Hangouts
  • Google Kalender – för event i Google+
  • Google Talk – för realtidsmeddelanden
  • Picasa webbalbum – för fotodelning

Så här aktiverar du Google+:

1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. I översikten klickar du på Apps. Klicka sedan på Google Apps (Om du inte ser ikonen för Apps klickar du på Fler kontroller.)
  3. Kontrollera att tjänsterna Kalender, Drive och Talk/Hangouts är aktiverade för de valda organisationsenheterna. Läs mer om hur det fungerar.
  4. Återgå till översikten, klicka på Apps och klicka sedan på Google-tjänster.
  5. Kontrollera att Picasa webbalbum och Google+ är aktiverade för de önskade organisationsenheterna. Läs mer om hur det fungerar.
  6. Informera användarna om att du har aktiverat Google+ för deras Google Apps-konton och ge information om hur de registrerar sig för tjänsten. Läs mer.

Kom ihåg: Även efter att du aktiverat Google+ måste användarna gå med i tjänsten innan de kan använda den. Öppna registreringssidan

När du har aktiverat Google+ och användarna har registrerat sig för tjänsten visas länken till Google+ överst på sidor för olika Google-tjänster, som Gmail och Kalender. Till exempel:

Om du vill inaktivera Google Drive, Google Kalender, Google Talk och Picasa webbalbum:

Du kan bara inaktivera de här tjänsterna om Google+ redan har inaktiverats.

Var finns inställningarna för aktivering/inaktivering?

Mer information om hur du aktiverar och inaktiverar tjänster finns i Aktivera/inaktivera tjänster.

Hitta tjänster som behövs för Google+ på administratörskonsolen
  1. Logga in på Googles administratörskonsol.

2. I översikten klickar du på Apps. Klicka sedan på Google Apps eller Ytterligare Google-tjänster:

• Under Google Apps hittar du Drive, Kalender och Talk.

• Under Ytterligare Google-tjänster hittar du Google+ och Picasa webbalbum.