Aktivera Google+

Som Google Apps-administratör kan du aktivera Google+ för hela domänen eller enbart för användare i vissa organisationsenheter. Observera att Google+ aktiveras automatiskt om alla följande alternativ gäller:

• Du har Google Apps eller Google Apps for Business.
  • Din administratörskonsol har konfigurerats för att automatiskt välja att använda nya tjänster när Google lanserar dem.
  • Kalender, Drive, Talk/Hangouts och Picasa webbalbum har redan aktiverats för dina användare.
Om vissa användare inom organisationen inte uppfyller ålderskraven för Google+ får du enbart aktivera Google+ för organisationsenheter där alla användare uppfyller kraven. Om en minderårig användare försöker registrera sig för Google+ inaktiveras hans eller hennes hela Google Apps-konto, inklusive Gmail och andra tjänster.

Innan du aktiverar Google+ ska du gå igenom den här listan med saker att tänka på.

Så här aktiverar du Google+:

1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. I översikten klickar du på Google Apps-ikonen. (Klicka på Fler kontroller om du inte ser den.)
  3. Kontrollera att tjänsterna Kalender, Drive och Talk/Hangouts är påslagna för de valda organisationsenheterna. Läs mer om hur det fungerar.
  4. Återvänd till översikten och klicka på Andra Google-tjänster. (Du kan behöva klicka på Fler kontroller för att hitta det.)
  5. Kontrollera att Picasa webbalbum och Google är aktiverade för de önskade organisationsenheterna. Läs mer om hur det fungerar.
  6. Informera användarna om att du har aktiverat Google+ för deras Google Apps-konton och ge information om hur de registrerar sig för tjänsten. Läs mer.

Kom ihåg: Även efter att du aktiverat Google+ måste användarna gå med i tjänsten innan de kan använda den. Öppna registreringssidan

När du har aktiverat Google+ och användarna har registrerat sig för tjänsten visas länken till Google+ överst på sidor för olika Google-tjänster, som Gmail och Kalender. Till exempel: