Aktivera eller inaktivera Google+ för användarna

Som Google Apps-administratör kan du styra vem i organisationen som får använda Google+ med sitt konto. Du aktiverar eller inaktiverar Google+ för de här personerna i Googles administratörskonsol. När Google+ har aktiverats för någon kan den personen använda det som socialt nätverk på företaget eller skolan.

Aktivera inte Google+ för användare som inte uppfyller ålderskraven för Google+. Aktivera bara Google+ i organisationsenheter om samtliga användare uppfyller kraven. Om en minderårig användare försöker registrera sig för Google+ inaktiveras hans eller hennes hela Google Apps-konto, inklusive Gmail och andra tjänster.

Innan du börjar

Google+ kan redan vara aktiverat

Google+ aktiveras automatiskt för användare om alla följande alternativ gäller:

• Du har Google Apps eller Google Apps for Work.
  • Administratörskonsolen har konfigurerats att automatiskt välja att använda nya tjänster när Google lanserar dem.
  • Kalender, Drive, Talk/Hangouts och Google Foto har aktiverats för användarna.
Kräver Kalender, Drive, Hangouts och Foto

Följande tjänster krävs för att använda Google+ och måste därför ha aktiverats för användarna i administratörskonsolen.

• Google Drive för dokumentdelning i Hangouts *
  • Google Foto för fotodelning *
  • Google Kalender för event i Google+. Aktivera Kalender
  • Google Talk/Hangouts för meddelanden i realtid. Aktivera Talk/Hangouts
* Drive och Foton aktiveras automatiskt för användarna när du aktiverar tjänsten Google+. Om du vill inaktivera Google Drive eller Google Foto för någon i ett senare skede måste du även inaktivera tjänsten Google+ för dem.

Läs igenom alla saker att tänka på innan du aktiverar Google+.

Aktivera Google+

1. Aktivera Google+ i administratörskonsolen

Innan du börjar: Om du vill aktivera eller inaktivera tjänsten enbart för en grupp av användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolens översikt öppnar du Apparoch sedanYtterligare Google-tjänsteroch sedanGoogle+.
  3. Överst i den grå rutan klickar du på Mer Settings och väljer:
    • På för alla om du vill aktivera tjänsten för alla användare (klicka igen för att bekräfta).
    • Av om du vill stänga av tjänsten för alla användare (klicka igen för att bekräfta).
    • På för vissa organisationer om du vill ändra inställningen enbart för vissa användare.
  4. Om du väljer På för vissa organisationer.
    1. Välj organisationen med användarna vars inställningar du vill ändra.
    2. Klicka på det som visas av Åsidosätt eller Ärv.
    3. Om du har valt Åsidosätt klickar du på På Turn on icon eller Av Turn off icon när du vill ändra inställningen.

Alternativet Ärv indikerar att organisationen använder samma inställning som dess överordnade. Med alternativet Åsidosätt kan du aktivera eller inaktivera inställningen för organisationen, oberoende av inställningen för organisationens överordnade.

4. Klicka på Verkställ två gånger för att bekräfta.

Läs mer om organisationsstrukturen.

5. Godkänn användarvillkoren för Google+ genom att markera kryssrutan. Klicka sedan på Aktivera Google+.

Obs! När du aktiverar tjänsten Google+ för en användare aktiveras även Drive och Google Foto automatiskt, om de tjänsterna inte redan har aktiverats.

6. Kontrollera även att användarnas Kalender- och Talk/Hangouts-tjänster är aktiverade.
2. Kom igång med Google+

Gör följande när du har aktiverat en användares Google+-tjänst och de andra tjänster som krävs: