Aktivera Google+

Som Google Apps-administratör kan du aktivera Google+ för hela domänen eller enbart för användare i vissa organisationsenheter. Observera att Google+ aktiveras automatiskt om allaföljande alternativ gäller:

• Du har Google Apps eller Google Apps for Work.
  • Din administratörskonsol har konfigurerats för att automatiskt välja att använda nya tjänster när Google lanserar dem.
  • Kalender, Drive, Talk/Hangouts och Picasa webbalbum har redan aktiverats för dina användare.
Om vissa användare inom organisationen inte uppfyller ålderskraven för Google+ får du enbart aktivera Google+ för organisationsenheter där alla användare uppfyller kraven. Om en minderårig användare försöker registrera sig för Google+ inaktiveras hans eller hennes hela Google Apps-konto, inklusive Gmail och andra tjänster.

Innan du aktiverar Google+ ska du gå igenom den här listan med saker att tänka på.

Tjänstberoenden för Google+

Google+ är beroende av följande tjänster:

• Google Drive – för dokumentdelning i Hangouts
  • Google Kalender – för event i Google+
  • Google Talk/Hangouts – för meddelanden i realtid
  • Picasa webbalbum – för fotodelning

Så här aktiverar du Google+:

1. Logga inGoogle Admin console.
  2. I översikten klickar du på Apps. Klicka sedan på Google Apps (Om du inte ser ikonen för Apps klickar du på Fler kontroller.)
  3. Kontrollera att tjänsterna Kalender, Drive och Talk/Hangouts är aktiverade för de valda organisationsenheterna. Läs mer om hur det fungerar.
  4. Återgå till översikten, klicka på Appar och klicka sedan på Ytterligare tjänster från Google.
  5. Kontrollera att Picasa webbalbum och Google+ är aktiverade för de önskade organisationsenheterna. Läs mer om hur det fungerar.
  6. Informera användarna om att du har aktiverat Google+ för deras Google Apps-konton och ge information om hur de registrerar sig för tjänsten. Läs mer.

Kom ihåg: Även efter att du aktiverat Google+ måste användarna gå med i tjänsten innan de kan använda den. Öppna registreringssidan

När du har aktiverat Google+ och användarna har registrerat sig för tjänsten visas länken till Google+ överst på sidor för olika Google-tjänster, som Gmail och Kalender. Till exempel:

Så här inaktiverar du Google Drive, Google Kalender, Google Talk/Hangouts och Picasa webbalbum:

Du kan bara inaktivera de här tjänsterna om Google+ redan har inaktiverats.

Var finns inställningarna för aktivering/inaktivering?

Mer information om hur du aktiverar och inaktiverar tjänster finns i Aktivera/inaktivera tjänster.

Hitta tjänster som behövs för Google+ på administratörskonsolen
  1. Logga inGoogle Admin console.

2. I översikten klickar du på Apps. Klicka sedan på Google Apps eller Ytterligare Google-tjänster:

• Under Google Apps hittar du Drive, Kalender och Talk/Hangouts.

• Under Ytterligare Google-tjänster hittar du Google+ och Picasa webbalbum.