Skapa och dela en gruppkalender

Som G Suite-administratör på jobbet eller i skolan kan du skapa kalendrar som du delar med personer i din organisation. Till exempel vill du kanske ha en delad kalender för de helgdagar som är lediga på företaget och en annan för de möten där alla anställda förväntas delta.

Skapa en gruppkalender och dela den med organisationen

Innan du börjar: Om du inte vill dela kalendern med alla i organisationen skapar du en grupp som bara innehåller de personer du vill dela med.

1. Logga in med G Suite-administratörskontot och öppna Google Kalender.
  2. Till vänster ovanför Mina kalendrar klickar du på Lägg till Lägg till följt av Ny kalender.
  3. Lägg till namnet på kalendern (till exempel ”Möten för alla”), beskrivning och tidszon.
  4. Klicka på Skapa kalender.
  5. Klicka på den nya kalenderns namn till vänster.
  6. Om du vill dela kalendern med alla i din organisation under Åtkomstbehörigheter:
    1. Markera rutan Gör tillgänglig för din domän.
    2. Klicka på nedåtpilen i rutan Behörigheter Nedåtpil och välj ett alternativ. Läs mer om behörighetsinställningarna.
  7. Om du vill dela kalendern med en viss grupp personer gör du följande under Dela med specifika personer:
    1. Klicka på Lägg till personer.
    2. Lägg till e-postadressen för gruppen du vill dela kalendern med. Du kan även lägga till enskilda e-postadresser.
    3. Klicka på nedåtpilen i rutan Behörigheter Nedåtpil och välj ett alternativ. Läs mer om behörighetsinställningarna.
    4. Klicka på Skicka.

Viktigt! Inställningarna under Åtkomstbehörigheter åsidosätter Dela med specifika personer.

Du kan till exempel dela en kalender med alla i organisationen och ge dem behörighet att se alla händelsesuppgifter. Om du även delar med specifika personer ser dessa användare alla händelseuppgifter, även om du döljer detaljerna från dem (välj alternativet Visa enbart ledigtupptagen).

Användare som du har delat kalendern med får ett e-postmeddelande som informerar dem om kalendern. Kalendern läggs automatiskt till på listan Övriga kalendrar.

Berätta för nya användare om kalendern

Om du lägger till nya användare i gruppen ska du ge dem kalenderadressen så att de kan lägga till den.

1. Logga in med G Suite-administratörskontot och öppna Google Kalender.
  2. Leta upp den delade kalendern under Mina kalendrar.
  3. Peka på den delade kalendern och klicka på Mer Mer följt av Inställningar och delning.
  4. Rulla ned till avsnittet Integrera kalender och kopiera kalender-id:t (det är långt). Klistra in detta id i ett dokument eller på en webbplats som de nya användarna får tillgång till.
  5. Uppmana den nya användaren att kopiera kalender-id:t i rutan Lägg till en kollegas kalender och tryck på Retur.

Kalendern visas sedan i listan Övriga kalendrar.