Gebruiksstatistieken en crashrapporten sturen

Google Workspace Sync for Microsoft Outlook

U kunt ons helpen Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO) te verbeteren door toestemming te geven om crash- en gebruiksstatistieken naar Google te sturen. Als u uw profiel maakt in GWSMO, kunt u het vakje aanvinken voor Crashrapporten en gebruiksstatistieken verzenden naar Google. Terwijl u GWSMO gebruikt, worden gegevens verzameld die ons helpen de prestaties van GWSMO te verbeteren. Als GWSMO crasht, worden gegevens verzameld die ons kunnen helpen te zorgen dat het probleem zich niet opnieuw voordoet. Hieronder ziet u welke informatie wordt verstuurd.

Gebruiksstatistieken

Er worden regelmatig gebruiksstatistieken verstuurd terwijl u GWSMO gebruikt. Ze bevatten geen persoonlijke informatie, zoals uw naam, e-mailadres of inhoud van e-mailberichten. Dit zijn enkele van de gegevens die worden verzameld:

• Welke versie van Microsoft Windows en Outlook u gebruikt
  • Statistieken over uw computer, zoals schijfruimte en geheugen
  • Hoe vaak u GWSMO gebruikt en voor hoe lang
  • De maximale opslagcapaciteit van uw lokale mailbox
  • Uw gebruik van het systeemvakmenu en de diverse dialoogvensters in GWSMO
  • De GWSMO-instellingen in uw Windows-register

Crashrapporten

Als GWSMO onverwacht wordt afgesloten terwijl u het gebruikt, wordt er een crashrapport naar Google gestuurd. Dit rapport kan persoonlijke gegevens en systeemgegevens bevatten, zoals:

• Uw naam of e-mailadres
  • Welke versie van GWSMO u gebruikt
  • Eventuele gekoppelde bestanden en services die werden uitgevoerd toen GWSMO crashte
  • Gegevens die op het moment van de crash werden verwerkt, deze kunnen contact- of berichtgegevens bevatten

Crashrapporten bekijken

Elk crashrapport dat naar ons wordt gestuurd, wordt in een bestand op uw computer opgeslagen. Ga als volgt te werk om deze rapporten te openen zodat u precies kunt zien welke gegevens we van u krijgen:

1. Ga naar C:\Users\uw-gebruikersnaam\AppData\Local\Temp (of %TEMP%).
  2. Open het bestand in een teksteditor. De bestandsnaam van het crashrapport lijkt op ID.dmp, waarbij ID de crash-ID is.

Een of beide rapporten niet sturen

Als u ons geen crashrapporten of gebruiksstatistieken meer wilt sturen, kunt u het Windows-register aanpassen door een van de volgende registersleutelwaarden op 0 te zetten:

• Gebruiksstatistieken uitschakelen:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Sync\UsageStats\UsageStatsEnabled
  • Crashrapporten uitschakelen:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Update\ClientState\{BEBCAD10-F1BC-4f92-B4A7-9E2545C809ED}\usagestats
Hoe wijzig ik het register?

De Register-editor openen

1. Klik in het menu Start op Windows-systeem and then Uitvoeren.

Opmerking: U kunt ook op Windows-toets + R drukken.

2. Voer regedit in het vak Uitvoeren in.
  3. Klik op OK.

Opmerking: Als u een 32-bits versie van Outlook gebruikt in een 64-bits versie van Windows, voert u %systemroot%\syswow64\regedit in het dialoogvenster Uitvoeren in.

Sleutels wijzigen in het Windows-register

1. Ga naar een van de volgende mappen:
  2. Gebruiksstatistieken uitschakelen:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Sync\UsageStats

Crashrapporten uitschakelen:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Update\ClientState\{BEBCAD10-F1BC-4f92-B4A7-9E2545C809ED}

3. Klik met de rechtermuisknop op de sleutel UsageStatsEnabled (voor gebruiksstatistieken) of usagestats (voor crashrapporten) en selecteer Wijzigen.
  4. Voer in het vak DWORD (32-bits)-waarde bewerken, onder Waardegegevens, de waarde 0 in en klik op OK om de wijziging op te slaan.

Opmerking: Als u een 32-bits versie van Outlook gebruikt in een 64-bits versie van Windows, moet u deze registersleutel op de juiste locatie voor 32-bits-apps maken. Zie Een 32-bits versie van Outlook gebruiken in een 64-bits versie van Windows voor meer informatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.