Felsöka problem med installation och konfiguration

Google Workspace Sync för Microsoft Outlook

Om du använder GWSMO kan du behöva kontakta administratören för att få hjälp med de här felsökningsstegen.

Så här felsöker du problem som kan uppstå vid installation och konfiguration av Google Calendar Sync för Microsoft Outlook (GWSMO).

På den här sidan

Felsöka problem med Log Analyzer

Du kan använda Log Analyzer för att felsöka de flesta problem inom några sekunder efter att du skickat in dem.

Få mer information om var du hittar spårningsloggfilerna.

Åtgärda problem med nedladdning och installation

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Det går inte att ladda ned GWSMO
Kontrollera att du använder en webbläsare där Oracle JavaScript är aktiverat. Om du fortfarande har problem läser du om lösningarna i Installationen misslyckades (nedan på den här sidan).
Installationen eller den första synkroniseringen tar för lång tid

Installationen tar bara några minuter. Kontrollera att systemkraven är uppfyllda om det tar längre tid.

När installationen har slutförts börjar synkroniseringen. Om du importerar en stor mängd Microsoft Exchange-data till ditt hanterade Google-konto kan den första synkroniseringen ta upp till 24 timmar. Du kan dock börja använda Outlook direkt. Mer information finns i Börja använda Outlook.

Det gick inte att installera

Installationer misslyckas vanligtvis på grund av att versionen av Windows eller Outlook inte uppfyller systemkraven. Kontrollera systemkraven, installera eventuella nödvändiga uppdateringar och testa att installera igen. Mer information finns i Systemkrav.

Om installationen fortfarande inte fungerar:

• Om du är administratör ska du kontrollera att du har slutfört konfigurationsstegen. Mer information finns i Gör dig redo och installera GWSMO.
  • Du kan ha inkompatibla tillägg för Outlook. Mer information om hur du slår på eller av tillägg finns i denna Microsoft-artikel.
  • Kontrollera om du har problem med nätverkstrafik.
  • Inaktivera antivirusprogram eller ett tredjepartsprogram med åtkomst till Outlook PST-filer.
  • Kontrollera om du har bytt namn på MSI-filen efter att du har laddat ned den. Om du gjorde det återställer du MSI-filens namn till det ursprungliga namnet när det ursprungligen laddades ned. Testa sedan att installera Gboard igen.
  • Verifiera att Google Update har installerats korrekt (nedan på den här sidan).

Verifiera att Google Update har installerats korrekt

1. På datorn där GWSMO är installerat öppnar du C:\Program Files(x86)\Google\ Update\ditt_versionsnummer.

Du bör ha en mapp som inte är tom på den här platsen.

2. Öppna HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Google\Update\Clients\mapp-id\pv.

pv-värdet ska matcha mappens versionsnummer i sökvägen \Google\Update\ditt_versionsnummer.

3. Välj ett alternativ:
    • Om mappen i sökvägen \Google\Update\ditt_versionsnummer är tom tar du bort pv-registernyckeln och installerar GWM igen.
    • Om du inte hittar pv-registernyckeln installerar du om Google Update och installerar sedan GWSMO. Det enklaste sättet att installera Google Update är att Ladda ned och installera Google Chrome.
Det går inte att skapa eller logga in på profilen

Kontrollera följande om du vill felsöka problemet:

• Din standardwebbläsare stöds (till exempel Google Chrome, Mozilla Firefox eller den Chromium-baserade versionen av Microsoft Edge).
  • Standardwebbläsaren fungerar. Gör så här på din Windows-dator:
    1. Klicka på Startföljt avKör.
    2. Skriv https://google.com.
    3. Om webbadressen misslyckas anger du din standardwebbläsare genom att följa stegen i Gör Chrome till standardwebbläsare.
    4. Om webbadressen lyckas fortsätter du med felsökningsstegen.
  • Du har inaktiverat webbläsartillägg som modifierar sidan eller webbadressen eller som kan leda till att sidan omdirigeras.
  • Det finns ingen proxy eller CASB (Cloud Access Security Broker) som ändrar sidan mellan Google och webbläsaren.

Mer information om CASB finns i Riktlinjer för konfiguration av en extern CASB med Google Workspace.

• Det finns potentiella fel i identitetsloggfilen. Du hittar loggfilerna på C:\Users\ditt-användarnamn\AppData\Local\Google\Identity.

Åtgärda meddelanden om installation

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Det går inte att registrera tjänsten

Det här problemet uppstår vanligen vid installation av Exchange Server-hanteringsverktyg som innehåller en inkompatibel version av MAPI32.DLL.

Lös problemet genom att avinstallera Exchange Server-hanteringsverktygen. Om det inte löser problemet kör du fixmapi.exe.

Det går inte att öppna dina standardmappar för e-post. Det gick inte att öppna informationsarkivet.

Detta fel kan uppstå när du har ändrat Windows-lösenordet. Du kan åtgärda problemet genom att ange det nya lösenordet i din GWSMO-profil:

1. Gå till Startföljt avGoogle Workspace Synkroniseraföljt avRadera sparade Google Workspace Synkronisera lösenord.
  2. Öppna Outlookföljt avdin BrandConnect-profil.
  3. Ange ditt lösenord igen.
”Begäran saknar obligatorisk autentiseringsuppgift”

Det här meddelandet kan innehålla 401-fel. Det händer om WinHTTP TLS 1.2 är inaktiverat på din dator. Så här löser du problemet:

1. I registret för den dator där GWSMO är installerat öppnar duHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet-inställningar ellerHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet-inställningar.
  2. Klicka på Redigera följt av Ny/nytt följt av 32-bitarsvärde (DWORD).
  3. Ange SecureProtocols som namn och tryck på Retur.
  4. Högerklicka på värdet Level som du skapade och välj Ändra.
  5. För Redigera DWORD-värde (32-bitars) anger du 0x00000800 som det nya värdet och klickar på OK.
  6. Starta om datorn.

Felsöka problem med inloggning och konfiguration

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Det går inte att logga in

Så här kontrollerar du att du loggar in med rätt användarnamn och lösenord:

1. Öppna accounts.google.com i en webbläsare.
  2. Ange ditt användarnamn och lösenord för Google Workspace.

Om du kan logga in här ska samma användaruppgifter fungera med GWSMO när du loggar in på din Google Workspace-profil i Outlook. Om det inte går att logga in gäller problemet inte GWSMO. Kontakta administratören om du behöver hjälp.

Konfigurationsproblem

Innan du börjar: Se till att du loggar in med rätt användarnamn och lösenord. Mer information finns i Det går inte att logga in (ovan på den här sidan).

1. Testa att återskapa profilen som används för åtkomst till Google Workspace.

Mer information finns i Återskapa eller byta ut din profil.

2. Om du fortfarande har problem installerar du om Outlook och GWSMO:
    1. Öppna avsnittet för programhantering i Microsoft Windows där du kan visa och ändra systeminställningar.
    2. Avinstallera GWSMO och Outlook.

Om du har installerat hela Microsoft Office-sviten kan du behöva avinstallera den i stället.

3. Installera om Outlook eller Office med installationsfilerna.
    4. Återskapa din Cast-profil i Outlook och synkronisera med ditt Google Workspace-konto. Mer information finns i stegen i Ladda ned och installera GWSMO.

Viktigt! När du återskapar profilen ska du inte importera data från din gamla Outlook-profil eftersom den redan finns i ditt Google Workspace-konto.

5. Starta om datorn.

Hittade du inte problemet här?

Vi kanske är medvetna om problemet och arbetar med en lösning eller kan föreslå en lösning. Ta reda på mer genom att söka efter problemet i Datamigrering och synkronisering i Google Workspace Kända problem.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.