Aan de slag met Documenten en andere editor-apps

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Ga naar het Informatiecentrum voor hulp bij het beheren van uw eigen bestanden.

Als Google Workspace-beheerder kunt u bepalen hoe mensen in uw organisatie Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Sites, Formulieren en Keep gebruiken. U kunt ook functies instellen zoals offline toegang, bestandsactiviteit en templates.

Op deze pagina

Instellingen voor delen beheren

U kunt instellingen voor delen kiezen voor bestanden die zijn opgeslagen in Drive, waaronder bestanden die zijn gemaakt in Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Sites.

Meer informatie over instellingen voor delen voor:

Offline toegang instellen

U kunt bepalen of mensen in uw organisatie toegang hebben tot hun Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties als hun computer geen verbinding heeft met internet. Offline toegang staat standaard aan voor organisaties. Gebruikers kunnen het aan- of uitzetten voor hun eigen account.

Bestandsactiviteit tonen aan gebruikers

U kunt bepalen of mensen in uw organisatie elkaars bestandsactiviteit kunnen zien op het activiteitendashboard. In de bestandsactiviteit staat de naam van gebruikers die Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties hebben geopend en wanneer ze dat hebben gedaan.

Met deze gegevens kunnen bewerkers van bestanden bepalen met welke bijdragers ze contact willen opnemen. Als gebruikers het activiteitendashboard voor een bestand willen bekijken, moeten ze bewerkingsrechten voor het bestand hebben en moeten ze zich in hetzelfde domein bevinden als de eigenaar van het bestand. Gebruikers kunnen het activiteitendashboard niet bekijken voor bestanden buiten hun domein.

Templates en thema's beheren

Templates en thema's bevatten overzichten, afbeeldingen en andere merkelementen waarmee mensen in uw organisatie content kunnen maken die past bij de stijl van uw bedrijf. Als beheerder voegt u templates en thema's toe voor Presentaties, Formulieren en Sites in de Beheerdersconsole.

Geavanceerde instellingen

Geavanceerde instellingen geven beheerders in grotere organisaties op gedetailleerder niveau controle over de apps.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Gekoppelde spreadsheets gebruiken

U kunt miljarden rijen met gegevens uit een spreadsheet openen, analyseren, visualiseren en delen met gekoppelde spreadsheets, de gegevensconnector voor spreadsheets.

Apps aan- of uitzetten

Apps zoals Documenten, Spreadsheets en Presentaties staan standaard aan voor alle Google Workspace-gebruikers. Als beheerder kunt u apps aan- of uitzetten.

Opmerking: Als u apps wilt gebruiken die bestanden opslaan in Drive (zoals Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Sites), moet de service Drive en Documenten aanstaan.

Meer informatie over instellingen voor aan- en uitzetten voor:

Vertrouwensregels gebruiken voor het delen van bestanden

Als uw organisatie veel gebruikers heeft of als u met zeer gevoelige informatie werkt, kunt u vertrouwensregels of beleidsregels gebruiken om te bepalen wie toegang heeft tot Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties.