Delegera administratörsbehörigheter för enhetshantering (beta)

Om du vill hantera enheter i organisationen måste du vara administratör med behörighet för hantering av mobila enheter. Avancerade administratörer har dessa behörigheter som standard. Du kan även tilldela begränsade administratörsbehörigheter till vissa användare för att hjälpa till med organisationens uppgifter för enhetshantering.

Vilka behörigheter kan jag delegera?

Användare med behörighet för hantering av mobila enheter kan utföra följande uppgifter i de organisationsenheter som de har behörighet för:

• Granska enheter och enhetsinformation.
  • Utför hanteringsuppgifter som att godkänna, blockera, radera och rensa enheter.
  • Tillämpa universella inställningar för mobila enheter och ändpunkter.

Dessutom kan enbart administratörer med behörigheter för organisationen på toppnivå göra följande:

• Få åtkomst till enhetsrapporter och logghändelser.
  • Automatisera mobilhanteringsuppgifter med regler.
  • Hantera webb- och mobilappar.
  • Distribuera iOS-appar med Apple Volume Purchase Program (VPP).
  • Hantera organisationens Apple Push Certificate.

Steg 1: Skapa en anpassad roll för enhetshantering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på Skapa ny roll.
  4. Ange ett namn och eventuellt en beskrivning för rollen och klicka på Fortsätt.
  5. På listan Behörighetsnamn under Tjänsterföljt avHantering av mobila enheter markerar du kryssrutan Hantera Enheter och inställningar.
    Tips! Använd sökrutan för behörigheter på administratörskonsolen för att hitta behörigheten per namn.
  6. Klicka på Continue (Fortsätt)
  7. Klicka på Skapa roll.

Steg 2: Tilldela en användare rollen

1. På sidan för den anpassade rollen för enhetshantering klickar du på Tilldela medlemmar.
  2. Ange en användare och tryck på Retur eller Retur på tangentbordet.
  3. (Valfritt) Om du vill begränsa användarens behörigheter för enhetshantering till en viss organisationsenhet klickar du på organisationsenheten bredvid användaren.
  4. Välj organisationsenheten och klicka på Klar.
  5. Klicka på Tilldela roll.

Relaterat ämne

Skapa en administratörsroll för en organisationsenhet