Integrera CRM med Salesforce

Prenumerationer som stöds för den här funktionen: Voice-licens (Standard eller Premier), Salesforce Edition (Enterprise eller obegränsad) och Salesforce-version (Lightning). Läs mer

Google Voice for Business-användare kan integrera Voice med sina Salesforce (SF) Lightning-instanser. När integreringen har aktiverats loggas ett Google Voice-samtal till en kontakt i San Francisco automatiskt i Salesforce.

Konfigurera Voice SF-integrering

Steg 1:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice om du vill veta mer.
  3. Klicka på Inställningar högst upp.
  4. Klicka på Policyerföljt avSalesforce-integrering på panelen Tjänststatus.
  5. Välj den organisationsenhet som du vill aktivera Salesforce-integrering för.
    Administratörer kan installera olika instanser av Salesforce för olika Voice-organisationsenheter.
  6. Så här aktiverar du integreringen på Voice-inställningssidan:
    1. Ange Salesforce-domänen som du vill integrera Voice med.
    2. Ange integreringsanvändarnamnet på domänen som du vill installera den Voice-anslutna appen på.
    3. Klicka på Installera

Du omdirigeras till anslutningssidan för Voice Salesforce.

Steg 2:

1. Logga in på Salesforce med samma Salesforce-domän som du använde på Voice på sidan Voice-inställningar.
  2. På installationssidan för Voice-ansluten app väljer du de användare som du vill installera denna integrering för. Kontrollera att de användare som du har aktiverat på sidan Voice-inställningar som en del av organisationsenheten också inkluderas här.

Steg 3:

1. Slutför konfigurationen genom att spara ändringarna på sidan Röstinställningar.
  2. När du har installerat den anslutna Voice-appen och sparat policyinställningarna för Voice informerar vi de aktiverade användarna om integreringen och råder dem att installera Voice Chrome-tillägget via en kampanj i appen.

Om du vill inaktivera integrationen återgår du till sidan med Voice-inställningar, avmarkerar policyn och klickar på Spara.

Obs! Vi behåller SF-domänadressen för att göra det enkelt för dig att aktivera integreringen igen. Om du ser SF-domänen innebär det inte att integreringen är aktiverad.

Sista stegen

1. Installera Chrome-tillägget Google Voice.
    Du får ett kampanjmeddelande om integreringen på webben eller i appen.Dina samtal loggas nu till matchande Salesforce-kontakter.
  2. När du har ringt ett Voice-samtal till en Salesforce-kontakt från webb- eller mobilappen visas en Salesforce-ikon bredvid kontakten i samtalsloggen som indikerar att samtalet har loggats till Salesforce.
  3. (Endast mobil) I vår webbapp skapar vi en länk som tar dig till den nya samtalsloggen i Salesforce, där du kan göra ändringar och lägga till anteckningar.

Obs! Vi meddelar dig om ett samtal inte kan loggas.