CRM integreren met Salesforce

Deze functie wordt ondersteund voor de abonnementen Voice-licentie (Standard of Premier), Salesforce Edition (Enterprise of onbeperkt) en Salesforce Lightning. Meer informatie

Zakelijke gebruikers van Google Voice kunnen Voice integreren met hun Salesforce (SF) Lightning-instanties. Nadat de integratie is aangezet, wordt een Google Voice-telefoongesprek naar een SF-contact automatisch vastgelegd in Salesforce.

Integratie van Voice SF instellen

Stap 1:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga naar Apps and thenGoogle Workspace and thenGoogle Voice.
  3. Klik bovenaan op Instellingen.
  4. Klik in het deelvenster Servicestatus op Beleid and thenSalesforce-integratie.
  5. Selecteer de organisatie-eenheid (OE) waarvoor u Salesforce-integratie wilt aanzetten.
    Beheerders kunnen verschillende instanties van Salesforce installeren voor verschillende Voice-organisatie-eenheden.
  6. Zo zet u de integratie aan in de Voice-instellingen:
    1. Voer het Salesforce-domein in waarmee u Voice wilt integreren.
    2. Voer in het domein waarin u de gekoppelde Voice-app wilt installeren de gebruikersnaam van de integratie in.
    3. Klik op Installeren.

U wordt doorgestuurd naar de koppelingspagina van Voice Salesforce.

Stap 2:

1. Log in bij Salesforce met het Salesforce-domein dat u op de pagina Voice-instellingen voor Voice heeft gebruikt.
  2. Selecteer op de installatiepagina van de gekoppelde Voice-app de gebruikers voor wie u deze integratie wilt installeren. Zorg dat de gebruikers die u heeft aangezet op de pagina Voice-instellingen als onderdeel van de organisatie-eenheid, hier ook zijn toegevoegd.

Stap 3:

1. Voltooi de installatie door de wijzigingen op de pagina Voice-instellingen op te slaan.
  2. Nadat u de gekoppelde Voice-app heeft geïnstalleerd en de beleidsinstellingen voor Voice heeft opgeslagen, stellen we de geactiveerde gebruikers op de hoogte van de integratie en raden we ze aan de Chrome-extensie voor Voice te installeren via een promotie in de app.

Als u de integratie wilt uitzetten, gaat u terug naar de pagina met Voice-instellingen, vinkt u het beleid uit en klikt u op Opslaan.

Opmerking: We bewaren het SF-domeinadres, zodat u de integratie makkelijker opnieuw kunt aanzetten. Als u het SF-domein ziet, betekent dit niet dat de integratie aanstaat.

De afronding

1. Installeer de Chrome-extensie voor Google Voice.
    U ziet online of in de mobiele app een promotie waarin u op de hoogte wordt gesteld van de integratie. Uw gesprekken worden nu vastgelegd in overeenkomende Salesforce-contacten.
  2. Nadat u een Voice-gesprek met een Salesforce-contact heeft gevoerd vanuit uw web-app of mobiele app, verschijnt er een Salesforce-icoon naast het contact in de gesprekslijst. Dit geeft aan dat het gesprek is vastgelegd in Salesforce.
  3. (Alleen voor mobiel) In onze web-app genereren we een link die u naar het nieuwe gesprekslijst in Salesforce leidt. Daar kunt u wijzigingen aanbrengen en opmerkingen toevoegen.

Opmerking: We sturen u een melding als een gesprek niet kan worden vastgelegd.