Kontrollera åtkomst till appar baserat på användar- och enhetssammanhang

Tilldela privata webbappar åtkomstnivåer

När du har skapat åtkomstnivåer kan du tilldela dem dina privata webbappar.Du kan styra åtkomsten efter användaridentitet, enhetens säkerhetsstatus, IP-adress och geografisk plats. Du kan även styra åtkomsten för appar som försöker få åtkomst till Google Workspace-data via API:er (programutvecklingsgränssnitt).

När du tilldelar åtkomstnivåer ...

• Användare får åtkomst till appen när de uppfyller villkoren som anges i enbart en av de åtkomstnivåer du väljer (en logisk ELLER-operator för åtkomstnivåerna i listan). Om du vill att användarna ska uppfylla villkoren för fler än en åtkomstnivå (en logisk OCH-operator för åtkomstnivåerna) skapar du en åtkomstnivå som innehåller flera åtkomstnivåer. Om du vill tilldela fler än tio åtkomstnivåer för en app kan du använda kapslade åtkomstnivåer.
  • Användarna kan få åtkomst till appen om de är medlemmar i minst en konfigurationsgrupp som har åtkomst till appen.

Tilldela privata webbappar kontextkänsliga åtkomstnivåer

Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en konfigurationsgrupp (för användare på eller inom avdelningar).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avÅtkomst- och datakontrollföljt avKontextkänslig åtkomst.
  3. Klicka på Tilldela privata webbappar åtkomstnivåer. En lista över appar visas.
  4. Välj en konfigurationsgrupp.
  5. Håll muspekaren över en app och klicka på Tilldela.
  6. Klicka på en eller flera åtkomstnivåer (upp till tio) till vänster för att välja dem. Valda åtkomstnivåer visas till höger.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. (Valfritt) Markera rutan Blockera andra appar från att få åtkomst till valda appar via API:er, om åtkomstnivåerna inte uppfylls om du vill blockera appar från att försöka få åtkomst till Google Workspace-data i exponerad grupp offentliga API:er.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. Granska den valda omfattningen, de valda apparna och valda åtkomstnivåerna samt åtkomstnivåläget (övervaka eller aktivt).
  11. Klicka på Tilldela.

Du kommer tillbaka till sidan med applistan. Kolumnen Åtkomstnivåer visar antalet åtkomstnivåer som tillämpas på varje app i både övervakningsläge och aktivt läge.