Kontrollera åtkomst till appar baserat på användar- och enhetssammanhang

Tillämpa rekommenderade åtkomstnivåer

Insikter om kontextkänslig åtkomst meddelar dig när riskfyllda enheter eller användare får åtkomst till Google Workspace-data. Du får till exempel en inblick i om företagsdata används från en ovanlig plats eller hur många användare som loggar in med ett inaktuellt operativsystem.

Med de medföljande rekommendationerna kan du enkelt tillämpa fördefinierade policyer för åtkomstnivå för att minska riskerna. Dessa insikter och rekommendationer är specifika för din organisation.

Innan du börjar

• Rekommenderade åtkomstnivåer tillämpas i övervakningsläge så att du kan testa effekten innan du aktiverar ändringar. Detta förhindrar att användarna oavsiktligt nekas åtkomst. Mer information finns i Implementera kontextkänslig åtkomst.

Tillämpa rekommenderade åtkomstnivåer

Detta är det effektivaste sättet att ta bort raderade åtkomstnivåer och avblockera appar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avÅtkomst- och datakontrollföljt avKontextkänslig åtkomst.
  3. Verifiera att kontextkänslig åtkomst är PÅ. Annars klickar du på Aktivera.
  4. Om du vill granska Insikter och rekommendationer för organisationen klickar du på Visa rekommendationer under Testa rekommenderade åtkomstnivåer med övervakningsläge.
  5. Leta reda på insikten du vill åtgärda och klicka på Granska rekommenderad åtkomstnivå
  6. Granska informationen om åtkomstnivå och klicka på Tilldela.
    Åtkomstnivån tilldelas rotorganisationsenheten och alla Google Workspace-appar förutom Google Admin Console-appen.
  7. Granska de tilldelningar av åtkomstnivåer som är i övervakningsläge. Du kan:
    • Visa rapporten om övervakningsläge som anger vilka användare som förlorar åtkomst till Google Workspace om den rekommenderade åtkomstnivån tilldelas i aktivt läge.
    • Redigera den rekommenderade policyn om det behövs. Mer information finns i Skapa kontextkänsliga åtkomstnivåer.

Aktivera rekommenderade åtkomstnivåer

Rekommenderade åtkomstnivåer är inställda på övervakningsläge som standard. Detta säkerställer att du inte oavsiktligt blockerar användare när du aktiverar en åtkomstnivå. För att börja tillämpa den ändrar du åtkomstnivån till Aktivt läge.

Innan du börjar

Google Workspace känner kanske inte igen datorer med elfordon. Som administratör bör du se till att datoranvändare installerar ändpunktsverifiering i Chrome-webbläsaren för att undvika oavsiktlig blockerad åtkomst. Mer information finns i Konfigurera ändpunktsverifiering.

Ändra åtkomstnivån till Aktiv läge

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avÅtkomst- och datakontrollföljt avKontextkänslig åtkomst.
  3. Under Tilldela åtkomstnivåer klickar du på Visa alla tilldelningar i övervakningsläge.
  4. Leta reda på åtkomstnivån i listan och välj Åtgärder
  5. Ändra åtkomstnivåstatusen från Övervaka till Aktiv och klicka sedan på Fortsätt om du vill ändra policyinställningarna.

Mer information om hur du använder monitorläge finns i Tilldela appar kontextkänsliga åtkomstnivåer