Gör en massuppdatering av flera Google Meet-maskinvaruenheter genom att ladda upp en modifierad dataexportfil

Google Meet-maskinvara har stöd för massuppdateringar av vissa inställningar baserat på en uppladdad CSV-fil med dataexporten. Syftet med den här funktionen är att göra det enklare att ändra enskilda enhetsinställningar på många enheter i stället för att behöva göra det individuellt eller med hjälp av massåtgärder (begränsat till 50 enheter åt gången). Läs mer om dessa alternativ.

Metoden för massuppdatering kan också användas för att ändra organisationsenheten för dina enheter, men den kan inte användas för att ändra inställningar för organisationsenheter direkt.

Obs! Det går inte att ångra ändringar av enheterna som gjorts via massuppdatering. Vi rekommenderar starkt att du läser den här artikeln noggrant och vidtar lämpliga försiktighetsåtgärder för att säkerställa att enheterna inte ändras på oavsiktliga sätt.

Ändra inställningar för enskilda enheter för ett obegränsat antal enheter med en massuppdatering via CSV-uppladdning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Go to Menu följt av Devicesföljt avGoogle Meet hardwareföljt avDevices.
  3. Klicka på Ladda upp för att massuppdatera enheter.
  4. Läs anvisningarna och rekommendationerna noggrant och klicka på Fortsätt.
  5. Ladda ned den senaste versionen av exportfilen för flottdata.
  6. Gör önskade ändringar i de fält som kan redigeras. Ta bort alla rader för enheter som du inte planerar att ändra.
  7. Spara den som en CSV-fil.
  8. Ladda upp CSV-filen och kontrollera om det finns några fel i den genererade loggfilen. Du kan även granska granskningsloggarna för att verifiera ändringarna.

Rekommenderade försiktighetsåtgärder när du använder funktionen

• Spara alltid en ren kopia av din flottadataexportfil som kan användas för att ladda upp igen för att ångra oavsiktliga ändringar.
  • Eftersom det kan ta upp till en timme eller mer att bearbeta många ändringar på ett stort antal enheter är det bäst att köra massuppdateringar under tider utanför organisationen, när det är osannolikt att andra administratörer gör ändringar som kan leda till konflikter.
  • Begränsa vem i organisationen som har åtkomst till administratörsbehörigheten Hantera enheter (krävs för de flesta uppdateringar som kan göras med den här funktionen).
  • Begränsa vem i organisationen som har åtkomst till administratörsbehörigheten Hantera inställningar för organisationsenhet (krävs när du flyttar enheter mellan organisationsenheter).
  • Ta bort alla rader från maskinparkens datafil som du inte vill uppdatera för att säkerställa att du inte gör en oavsiktlig ändring (om du inte inkluderar enheter i din uppdatering raderas inte enheter från din enhet – det enda sättet att ta bort enheter är att avregistrera dem, vilket inte är möjligt med den här funktionen).
  • Ta bort alla kolumner i enhetshanteringsdatafilen som inte innehåller ändringarna (förutom deviceId, som är den primära nyckeln och måste inkluderas så att vi vet vilken enhet ändringarna ska behandlas för).
  • Granska loggfilen noggrant för att se om det finns några formateringsfel.
  • Titta efter inställningar som inte stöds på vissa enheter.Android-baserade enheter från Poly har exempelvis inte stöd för vissa inställningar som finns på ChromeOS-baserade enheter och kan generera ett fel om du försöker ändra en inställning som inte stöds.
  • I granskningsloggen kan du se vilka ändringar som har gjorts för att säkerställa att resultatet av massuppdateringen motsvarar dina förväntningar.

Formatering

Korrekt formatering av värden är avgörande för en lyckad massuppdatering. Det bästa sättet att säkerställa att du använder rätt formatering är att visa exportfilen för flottan för att se hur inställningarna representeras. I tabellen nedan finns en lista över alla kolumner, oavsett om de kan ändras eller inte och förväntad formatering för var och en.

Om du inte använder korrekt formatering kan det leda till fel eller oavsiktliga ändringar enligt beskrivningen nedan.

Om en oväntad kolumn identifieras eller om en kolumn förekommer två gånger leder uppdateringen till ett fel och inga ändringar behandlas.

Alla filer måste innehålla kolumnen deviceId eftersom det är den primära nyckeln och nödvändig för att identifiera enheten du vill uppdatera. Om den här kolumnen saknas i filen leder det till ett fel och inga ändringar behandlas.

Om ändringar upptäcks i kolumner som inte kan ändras hoppas de över under bearbetningen, men andra giltiga ändringar behandlas. Om ett eller flera värden för en ändringsbar kolumn är okända eller har fel format, hoppas de över under bearbetningen, men andra giltiga ändringar behandlas (och de problematiska raderna / kolumnerna markeras i feldialogrutan).

Kolumn Modifierbar Formatering
adminConsoleUrl Nej
deviceId Nej
deviceName Ja Vilken sträng som helst, kan också vara tom
status Nej
orgUnitPath Ja /parentOU/childOU1/childOU2
Måste innehålla ett första omvänt snedstreck, får inte innehålla avslutande omvänt snedstreck
modell Nej
serialNumber Nej
lastEnrollmentTime Nej
annotatedAssetId Ja Vilken sträng som helst, kan också vara tom
annotatedUser Ja Vilken sträng som helst, kan också vara tom
anteckning Ja Vilken sträng som helst, kan också vara tom
annotatedLocation Ja Vilken sträng som helst, kan också vara tom
assignedCalendarResourceEmail Nej
assignedCalendarGeneratedResourceName Nej
assignedRoomResourceName Nej
assignedRoomBuilding Nej
assignedRoomFloor Nej
lastPeripheralReport Nej
connectedCameras Nej
connectedSpeakers Nej
connectedMicrophones Nej
connectedTouchControllers Nej
connectedRemotes Nej
defaultCamera Ja

Vilken sträng som helst, men kopiera och klistra in exakt kringutrustning från connectedSpeakers- eller selectedSpeaker-kolumnen för att säkerställa en korrekt matchning (utan citattecken)

Stöds inte för Android-baserade enheter

defaultSpeaker Ja

Vilken sträng som helst, men kopiera och klistra in exakt kringutrustning från connectedSpeakers- eller selectedSpeaker-kolumnen för att säkerställa en korrekt matchning (utan citattecken)

Stöds inte för Android-baserade enheter

defaultMicrophone Ja

Vilken sträng som helst, men kopiera och klistra in exakt kringutrustning från connectedSpeakers- eller selectedSpeaker-kolumnen för att säkerställa en korrekt matchning (utan citattecken)

Stöds inte för Android-baserade enheter

selectedCamera Nej
selectedSpeaker Nej
selectedMicrophone Nej
chromeVersion Nej
bootMode Nej
osVersion Nej
firmwareVersion Nej
wifiMacAddress Nej
ethernetMacAddress Nej
lastSync Nej
ipAddresses Nej
volumeDefaultMode Ja

smart
förinställning
stöds inte

Det går inte att ändra värdet för en enhet som inte har stöd för den här inställningen.

volumeLevel Ja

heltal [0–100]

Måste fyllas i om volumeDefaultMode är inställd på förinställd, annars leder det till ett fel.

Ignoreras om kolumnen volumeDefaultMode saknas eller finns men är inställd på smart.

whiteboardingMode Nej
videoConferencingMode Nej
pairedMeetHardwareDeviceId Nej
occupancyDetection Ja

av
stöds inte

Det går inte att ändra värdet för en enhet som inte har stöd för den här inställningen.

softwareAudioProcessing Ja

av
stöds inte

Det går inte att ändra värdet för en enhet som inte har stöd för den här inställningen.

denoiser Ja

av

setHomeMode Ja

av
stöds inte

Det går inte att ändra värdet för en enhet som inte har stöd för den här inställningen.

thirdPartyControlApiUrl Ja

Vilken sträng som helst, kan också vara tom

Det går inte att ändra värdet för en enhet som inte har stöd för den här inställningen.

thirdPartyControlWebUiUrl Ja

Vilken sträng som helst, kan också vara tom

Det går inte att ändra värdet för en enhet som inte har stöd för den här inställningen.

integrationId Nej
eolDate Nej
connectionStatusNo Nej
ipAddressEthernet Nej