Logghändelser för Jamboard-filer i Drive

Sidan Granskning och utredning: Förstå hur Jamboard-filer används på domänen
Granskningsloggsidan har ersatts med en ny gransknings- och utredningssida. Mer information om den här ändringen finns i Förbättrad granskning och utredning: Nyheter i Google Workspace

Som administratör kan du använda gransknings- och utredningssidan för att köra sökningar som rör Jamboard-filer i logghändelser för Drive. Där kan du använda logghändelser för Google Drive för att se hur ofta Jams skapas, vem som skapar eller redigerar dem och mycket mer. Du kan sedan exportera logghändelsedata för Drive till Google Kalkylark och analysera den med en pivottabell i Kalkylark.

Logghändelser för Drive är sökbara i upp till sex månader efter händelsen. Läs mer om Datalagring och fördröjning.

Om du vill se en fullständig lista över de tjänster och aktiviteter som du kan undersöka, exempelvis Google Drive eller användaraktivitet, läser du datakällorna för gransknings- och utredningssidan. Läs mer om gransknings- och utredningsverktyget.

Filtrera och exportera logghändelsedata för Drive för Jamboard-användning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Rapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avLogghändelser för Drive.
  3. Klicka på Lägg till ett filterföljt avvälj Dokumenttyp
  4. Klicka på Dokumenttypföljt avvälj Google Jamboardföljt avklicka på Använd.
  5. Klicka på Sök.
  6. Klicka på Exportera alla.
  7. Ange ett namn följt av klicka på Exportera.
    Exporten visas nedanför sökresultattabellen under Exportera åtgärdsresultat.
  8. Klicka på länken för exportnamn.
    Logghändelsedata öppnas i Google Kalkylark.

Det kan ta lite tid att ladda ned exporten beroende på hur många användare som finns på domänen.

Analysera din data med Google Kalkylark

När du har exporterat data kan du använda Google Kalkylark för att analysera den med en pivottabell.

Du kan se vilka användare i organisationen som använder Jamboard och hur många unika användare som agerar på dessa Jams.

1. I Kalkylark öppnar du kalkylarket som innehåller Jamboard-data.
  2. Välj all din data och klicka på Infogaföljt avPivottabellföljt avSkapa.
  3. Till höger under redigeraren för pivottabell:
    • Vid Rader klickar du på Lägg tillföljt avÄgare.
    • Klicka på Lägg tillföljt avDokument -id och Lägg tillföljt avAktör.
    • För Värdena på Dokument och Aktör ändrar du Summera efter till ANTAL.UNIKA.
    • Ändra ordningen till Fallande vid Rader och Sortera efter till ANTAL.UNIKA:
      1. Dokument-id visar hur många unika Jams som ägaren har vidtagit åtgärder mot av sig själva eller andra användare.
      2. Aktör visar hur många unika användare som har vidtagit åtgärder mot ägarens Jams.