Gränser för meddelandehuvuden i Gmail

I den här artikeln beskrivs gränser som tillämpas i Gmail för sidhuvuden för e-postmeddelanden och rekommenderade åtgärder för att hålla huvudena inom dessa gränser. Meddelandehuvuden som håller sig inom gränserna säkerställer korrekt meddelandeleverans.

Brevhuvuden innehåller information, eller metadata, om meddelandet. Brevhuvuden innehåller exempelvis information om avsändaren, mottagaren och tiden då meddelandet skickades.

För att skydda personer i organisationen från skadliga e-postmeddelanden, skräppost eller nätfiske blockerar Gmail meddelanden med huvuden som överskrider de gränser som beskrivs här. Spammare och andra skadliga avsändare kan använda stora huvuden i meddelanden för att utge sig för att vara legitima avsändare eller kringgå skräppostregler.

Ibland innehåller legitima, icke-skadliga meddelanden mycket stora huvuden. Detta händer vanligtvis på enheter eller system som skickar automatiska e-postmeddelanden. Några andra orsaker till mycket stora meddelandehuvuden är anpassade huvuden och stora huvuden för Ämne. Om du till exempel lägger till ett meddelandeinnehåll i huvudet Ämne: kan det hända att huvudet Ämne: överskrider den tillåtna gränsen för enskilda huvuden.

Fel på grund av gräns för huvud

När Gmail blockerar ett meddelande med huvuden som överskrider en gräns returnerar Gmail ett SMTP-felmeddelande till avsändaren. Meddelandet beskriver gränsen som har överskridits. Läs igenom exempel på felmeddelanden och rekommenderade åtgärder för var och en av dem i Felsöka problem med meddelandehuvuden nedan.

Om du vill granska alla SMTP-felmeddelanden i Gmail besöker du Gmails SMTP-fel och -koder.

Gränser för meddelandehuvuden i Gmail

Se till att meddelandehuvuden ligger inom dessa gränser så att meddelandena levereras korrekt. Dessa gränser gäller även för inkommande meddelanden.

Beskrivning Maximivärde
Alla huvuden i ett meddelande 500 kB
Antal huvuden per meddelande 5 000
Ett enskilt huvud

32 kB (värde efter kolon)

Denna gräns gäller inte följande huvudtyper: Kopia:, Till: eller Referenser:. Dessa huvudtyper räknas dock in i totalsumman för alla huvuden i ett meddelande.

Huvudet Meddelande-id: 500 tecken (tecken efter kolon)
Huvudet Ämne: 998 tecken (tecken efter kolon)

Huvudnamn

1 kB (före kolon)

Huvudtyper som överskrider denna gräns är vanligtvis anpassade huvuden som har ett X-prefix, till exempel: X-Mitt-anpassade-huvud:.

Det högsta tillåtna värdet efter kolonet är 32 kB.

Felsöka problem med meddelandehuvuden

Om utgående meddelanden avvisas eftersom meddelandehuvudena överskrider Gmails gränser för meddelandehuvuden rekommenderar vi att du gör följande:

• Korta ned huvudvärdena
  • Flytta huvudinformation till meddelandetexten

Värdena som visas i felmeddelandena nedan är exempelvärden och skiljer sig åt i de felmeddelanden du får.

Felmeddelande Beskrivning och rekommenderade åtgärder
552-5.3.4 Ditt meddelande överskred Googles storleksbegränsning för meddelandehuvuden. Meddelanden får inte överstiga totalt 512 000 huvudbyte eller 5 000 huvudfält. Du kan läsa våra riktlinjer för storlek på https://support.google.com/a?p=header-limits.

Meddelandet innehåller ett huvud som överskrider det högsta tillåtna värdet för Antal huvuden per meddelande eller för Totalt för alla huvuden i ett meddelande.

Lös problemet genom att flytta viss information från meddelandehuvuden till meddelandetexten.

552-5.3.4 Storleken på standardhuvudtypen (32 769 byte) överskrider Googles gräns på 32 768 byte per enskild huvudstorlek. Du kan läsa våra riktlinjer för storlek på https://support.google.com/a?p=header-limits.

Ett standardhuvud överskrider det högsta tillåtna antalet för ett huvud: 32 kB. Felmeddelandet anger vilket huvud som är för långt.

Åtgärda problemet genom att trunkera det här huvudet när nya meddelanden skapas. Om det är svårt att trunkera det här huvudet kan du flytta lite information från huvudet till meddelandetexten.

552-5.3.4 Storleken på ett av huvudenas värde (32 769 byte) överskrider Googles gräns på 32 768 byte per enskild huvudstorlek. Du kan läsa våra riktlinjer för storlek på https://support.google.com/a?p=header-limits.

Ett huvud som inte är standard överskrider det högsta tillåtna antalet för ett huvud: 32 kB. För att skydda potentiellt känslig information inkluderar vi inte det anpassade huvudnamnet i felmeddelandet.

Lös problemet genom att identifiera huvudet som orsakar felet och trunkera huvudet när du skapar nya meddelanden.

552-5.3.4 Storleken på ett huvudnamn (1 001 byte) överskrider Googles huvudnamngräns på 1 000 byte. Du kan läsa våra riktlinjer för storlek på https://support.google.com/a?p=header-limits.

Meddelandet innehåller ett huvud med ett namn som överskrider det högsta tillåtna antalet för huvudnamn (före kolon).

Huvudtyper som överskrider denna gräns är vanligtvis anpassade huvuden. Lös problemet genom att uppdatera anpassade huvuden så att de uppfyller det högsta tillåtna värdet.