Återställa en användare som nyss tagits bort

Du kan återställa ett användarkonto (inklusive administratörskonton) upp till 20 dagar efter att det har tagits bort. Efter 20 dagar raderas data och G Suites support kan inte återställa den. Se Radera användare från organisationen.

Tillgång till användarens tidigare tjänst

Om du bara har en Google-tjänst innebär återställning av en användare att användarens åtkomst återställs automatiskt.

Om du har fler än en tjänst och har aktiverat automatisk licenstilldelning för en av tjänsterna, och användaren hade en licens för den tjänsten, får användaren automatiskt tillgång till den tjänsten igen. Se Tilldela automatiskt en licens till varje användare i organisationen.

I annat fall måste du omtilldela en licens till användaren manuellt. Se Flytta licenser.

Arkiverade användarlicenser – om användaren hade en AU-licens (arkiverad användare) måste du manuellt omtilldela denna licens för att säkerställa att användarens data och policy återställs korrekt. Läs Hantera tidigare medarbetare och deras uppgifter.

G Suite och GCP – när användarens licens återställs automatiskt eller manuellt i G Suite får användaren all åtkomst till behörigheter och e-post, kalendrar och annan G Suite-data.

Återställa en användare

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Ovanför listan med Användare klickar du på Lägg till ett filter och väljer Nyss borttagna.

Leta upp det här alternativet högst upp i användarlistan

4. Håll muspekaren över användaren du vill återställa och klicka på Återställ .

Peka på raden med användaren som du tänker återställa

5. Läs igenom bekräftelsemeddelandet följt av klicka på Fortsätt.
  6. Välj den organisationsenhet du vill tilldela användaren.

Läs mer om hur organisationsstrukturen fungerar.

7. Klicka på Återställ.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringen träder i kraft.

Om användaren tidigare tillfälligt blivit avstängd eller fått sin data överförd, visas personen som en avstängd användare. Om du vill ge personen åtkomst läser du Återställ en avstängd användare.

Du kan inte återställa en användare om ...

• det har gått mer än 20 dagar sedan du raderade användarkontot
  • användarnamnet används av en grupp eller har getts till någon annan som en primär adress eller ett e-postalias
  • du inte har en tillgänglig användarlicens.

Om användarnamnet används ...

Om du försöker återställa en användare men användarnamnet redan är kopplat till ett annat konto eller en grupp kan du ändå återställa användaren:

1. Sök efter användarnamnet på administratörskonsolen. Mer information finns i Sök på administratörskonsolen.
  2. Om användarnamnet används av en aliasadress eller grupp ändrar du eller tar bort användarnamnet.
  3. Följ stegen ovan för att återställa användaren som tidigare använde användarnamnet.