Vanliga frågor om G Suite for Education

Nedan följer vanliga frågor om G Suite for Education.

Allmän information

Öppna alla   |   Stäng alla

Vad är G Suite for Education?

G Suite for Education är en uppsättning kostnadsfria verktyg och tjänster från Google som har skapats särskilt för skolor och hemundervisning. Den är tillgänglig globalt för alla berättigade utbildningsinstitutioner. Se kvalifikationerna och Främja lärande med G Suite for Education.

Hur mycket kostar G Suite for Education?

G Suite for Education är kostnadsfritt och användarkonton ingår.

Vad är skillnaden mellan G Suite for Education och G Suite Basic?
  G Suite for Education G Suite Basic
Kostnad Gratis Avgift per användare
Googles webbplatser 100 GB 10 GB plus 500 MB per antal betalanvändare
Lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto Obegränsat 30 GB
Google Arkiv Gratis 5 USD tilläggsavgift per användare eller inkluderat vid uppgradering till G Suite Business eller G Suite Enterprise
Vad är skillnaden mellan G Suite for Education och G Suite for Nonprofits?
  G Suite for Education G Suite for Nonprofits
Behörighet Grund- och gymnasieskolor eller institutioner för högre utbildning, ackrediterade av ett allmänt godtaget ackrediteringsinstitut Mer information finns i Aktivera G Suite for Nonprofits
Kostnad Kostnadsfritt
(inkluderar Classroom)
Kostnadsfritt
(inkluderar Classroom)
Google Drive Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme
  • Ej tillgängligt för administratörer
  • Användare kan köpa till fullt pris med Google Pay
Google Arkiv Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme Tillägg på 5 USD per användare och år (minst 100 licenser)
Tillgänglighet Hela världen Endast i vissa länder
Hur många konton kan jag få med G Suite? Behöver jag ta bort inaktiva användare?

G Suite for Education-konton har 10 000 användarlicenser. Du behöver inte ta bort inaktiva användare.

Hur mycket lagringsutrymme får användarna med G Suite for Education?

Varje användare har obegränsat lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto. Om det finns fyra eller färre användare inom organisationen, får varje användare 1 TB lagringsutrymme.

Hur ser drifttiden ut för G Suite-tjänsterna?

Gmail, Google Kalender, Hangouts, Drive och Sites har en garanterad drifttid på minst 99,9 %. Mer information finns i servicenivåavtalet för G Suite.

Behörighet

Öppna alla   |   Stäng alla

Är ideella organisationer berättigade till G Suite for Education?

Ideella organisationer kan endast ansöka om G Suite for Nonprofits. Mer information finns på webbplatsen för Google for Nonprofits.

Komma igång

Öppna alla   |   Stäng alla

Hur registrerar jag mig?

Om du vill registrera dig för G Suite for Education besöker du registreringssidan. Du kan registrera dig själv eller kontakta säljteamet för mer information.

Hur lång tid tar det att konfigurera G Suite för mina användare?

I genomsnitt tar det sex veckor att konfigurera G Suite för organisationen.

Kan min skolas befintliga autentiseringssystem integreras med G Suite?

Ja, G Suite erbjuder enkel inloggning (SSO) med SAML för integration med autentiseringssystemet. G Suite erbjuder även ett omfattande kodbibliotek som du kan använda dig av under konfigurationen. Mer information finns i Konfigurera SSO med hjälp av IdP från tredje part.

Hur utbildar jag lärare och elever i att använda G Suite for Education?

Vi erbjuder många resurser som hjälper dig att utbilda användarna. Mer information finns i utbildningscentret för G Suite.

Vad händer om jag får problem?

Support via telefon och e-post dygnet runt med ditt G Suite for Education-konto. Support via chatt erbjuds enbart på engelska. Mer information finns i Kontakta support för G Suite.

Säkerhet

Öppna alla   |   Stäng alla

Vilken skanning eller indexering av användardata sker med G Suite for Education?

G Suite for Education samlar inte in elevdata i annonseringssyfte.

Vi skannar Gmail för att skydda användarnas e-post. Skanning inkluderar virus- och skräppostskydd och är 100 % automatiserat. Vi skannar all inkommande e-post, relevanta sökresultat och funktioner, till exempel Prioriterad inkorg i Gmail. Mer information finns i Googles säkerhetscenter.

Finns det annonser i G Suite for Education?

På alla utbildningsdomäner är annonser avstängda för G Suite for Education-tjänster. Användarna ser inte annonser i Google Sök när de är inloggade med sina G Suite for Education-konton.

Hur gör jag för att övervaka, filtrera eller arkivera e-post med G Suite for Education?

Skolor kan filtrera, övervaka och arkivera e-post med hjälp av avancerade inställningar i Gmail. Mer information finns i Anpassa Gmail-inställningar för organisationen.

Du kan även ställa in en gateway för din skola för dirigering av e-post via vårt system. Om du inte vill göra det själv har vi partner som kan göra det åt dig. Mer information finns i Konfigurera gateway för inkommande e-post och Marketplace-partner.

Kan G Suite for Education användas i enlighet med Children’s Online Privacy Protection Act från 1998?

Ja. Enligt avtalet kräver vi att skolor som använder G Suite for Education får det tillstånd från föräldrarna som krävs enligt COPPA. Våra tjänster kan användas i enlighet med så länge skolan har föräldrarnas tillstånd. Mer information finns i COPPA.

Kan G Suite for Education användas i enlighet med FERPA (Family Educational Rights and Privacy Act)?

Ja. Grundtjänsterna i G Suite for Education följer FERPA-lagen (Family Educational Rights and Privacy Act).