G Suite for Education: Vanliga frågor

Här är en lista över vanliga frågor om G Suite for Education. Besök webbplatsen för G Suite for Education om du vill ha mer information.

Allmän information

Vad är G Suite for Education?

Google erbjuder just nu skolor en värdbaserad lösning för e-post, kalender och chatt genom G Suite for Education, vår integrerade lösning för kommunikation och samarbete. Du kan dessutom komplettera kärnutbudet så att det uppfyller användarnas behov, med tillgång till många fler Google-tjänster.

Basfunktionerna i G Suite for Education beskrivs i detalj på sidan för utbildningsprodukter.

Hur mycket kostar G Suite for Education?

G Suite for Education är gratis. Vi tänker fortsätta låta basprogrammen i G Suite for Education vara gratis. Detta erbjudande omfattar användarkonton för framtida nya elever. Som du kanske vet grundades Google i ett forskningsprojekt vid Stanford University och detta är en möjlighet för oss att ge tillbaka till utbildningsväsendet.

Om du vill titta närmare på funktionerna i G Suite for Education besöker du startsidan för G Suite for Education.

Mer information hittar du i våra användarvillkor.

Vilka andra skolor använder G Suite for Education?

Här är en lista över några av de skolor som använder G Suite.

Varför G Suite? Hur registrerar jag mig för G Suite for Education?

Om du vill registrera dig för G Suite for Education besöker du registreringssidan. Du kan registrera dig själv eller kontakta försäljningsteamet om du vill ha mer information.

När du har registrerat dig för G Suite for Education aktiverar du tjänsterna genom att verifiera äganderätten för domänen.

Om du behöver hjälp med att konfigurera ditt konto eller vill ha ytterligare information:

Hur mycket lagringsutrymme får användarna med G Suite for Education?

Varje användare har obegränsat lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto. (Om du har fyra eller färre användare inom organisationen, får varje användare 1 TB lagringsutrymme.)

Vad är skillnaden mellan G Suite for Education och G Suite Basic?

Här är en jämförelse mellan G Suite for Education och G Suite Basic:

G Suite for Education G Suite Basic
Kostnad Gratis! Avgift per användare
Googles webbplatser 100 GB 10 GB + 500 MB per antal betalda användare
Lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto Obegränsat 30 GB
Google Arkiv Också gratis! 5 USD tilläggsavgift per användare eller inkluderat vid uppgradering till G Suite Business eller G Suite Enterprise
Vilka är berättigade att använda G Suite for Education?

Vi kräver att organisationer uppfyller något av följande kriterier för att vara berättigade till G Suite for Education:

• Grund- och gymnasieskolor eller institutioner för högre utbildning, ideella organisationer som är ackrediterade av ett allmänt godtaget ackrediteringsinstitut.

Vilka andra kan registrera sig för G Suite for Education?

Om du representerar en skola som anordnas av en kyrka eller ett forskningslaboratorium med en ackrediterad skola är ni kvalificerade för G Suite for Education. Det enklaste sättet är att registrera sig under en skolas domän.

Vilka är inte berättigade att använda G Suite for Education?

• Elever, alumner eller föräldragrupper
  • Religiösa organisationer
  • Personer som bedriver hemundervisning
  • Statliga myndigheter
Kommer det att finnas annonser i G Suite?

För alla EDU-domäner är annonser avstängda i tjänsterna i G Suite for Education och användare i grund- och gymnasieskolor med G Suite for Education ser inga annonser när de använder Google Sök och är inloggade på sina G Suite for Education-konton.

Vad är skillnaden mellan G Suite for Education och G Suite for Nonprofits?

Här är en jämförelse mellan G Suite for Education och G Suite for Nonprofits:

G Suite for Education G Suite for Nonprofits
Behörighet Grund- och gymnasieskolor eller institutioner för högre utbildning, ideella organisationer som är ackrediterade av ett allmänt godtaget ackrediteringsinstitut. 501(c)3 eller internationella motsvarigheter
Kostnad Gratis
(Inkluderar Classroom)
Gratis
(Inkluderar Classroom)
Google Drive Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme Inte tillgängligt för administratörer
Användarna kan köpa till fullt pris via Wallet
Google Arkiv Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme Tillägg på 5 USD per användare och år (minst 100 licenser)
Tillgänglighet Över hela världen Endast i vissa länder
Hur ser drifttiden ut för G Suite-tjänsterna?

G Suite for Education, Gmail, Google Kalender, Google Hangouts, Google Drive och Google Sites har en garanterad drifttid på minst 99,9 %. Det gör att användarna alltid kan få åtkomst när de behöver det. G Suite-teamet arbetar hårt för att ge din skola den bästa servicen. Läs servicenivåavtal för G Suite om du vill ha mer information.

Är ideella organisationer berättigade till G Suite for Education?

Ideella organisationer kan endast ansöka om G Suite for Nonprofits. Mer information finns på webbplatsen för Google for Nonprofits.

Implementering

Hur många konton kan jag få med G Suite? Måste jag ta bort inaktiva användare?

Du kan ha ett praktiskt taget obegränsat antal användare i G Suite for Education (under förutsättning att du inte skapar spam). Du kan begära fler Education-konton via administratörskonsolens gränssnitt. Dessutom behöver du inte ta bort inaktiva användare.

Vilken typ av skanning/indexering av användardata görs på G Suite for Education-konton?

Tjänsterna i G Suite for Education samlar inte in eller använder elevdata för annonsering eller för att skapa annonsprofiler.

Användare med Gmail för konsumenter och G Suite for Education-användare har samma infrastruktur, vilket hjälper oss att tillhandahålla hög prestanda, tillförlitlighet och säkerhet för alla användare. G Suite är dock ett separat erbjudande som innehåller fler säkerhets-, administrations- och arkiveringsfunktioner för kunder med G Suite for Education, Business och Government.

Liksom många e-postleverantörer skannar vi i Gmail för att skydda kunderna och förbättra deras upplevelse av produkten. I Gmail för G Suite for Education omfattar detta virus- och skräppostskydd, stavningskontroll, relevanta sökresultat och funktioner som Prioriterad inkorg och automatisk identifiering av kalenderhändelser. Skanning i syfte att tillhandahålla produktfunktioner görs på alla inkommande e-postmeddelanden och är 100 % automatisk. Vi skannar INTE e-postmeddelanden i G Suite for Education i annonseringssyften.

Hur utbildar jag lärare och elever i att använda G Suite?

Vi erbjuder många resurser, exempelvis hjälpcenter och onlinepresentationer i vårt utbildningscenter för G Suite, för att hjälpa dig utbilda användarna i användningen av G Suite.

Hur lång tid tar det att distribuera G Suite?

Det tar i genomsnitt sex veckor att distribuera G Suite.

Kan befintlig e-postdata migreras till G Suite?

Ja, vi erbjuder ett antal alternativ för e-postmigrering så att du kan migrera din gamla e-post till G Suite.

Kan min skolas befintliga autentiseringssystem integreras med G Suite?

Ja, G Suite omfattar SAML-tjänsten för enkel inloggning (SSO) för G Suite för integrering med ditt autentiseringssystem. G Suite erbjuder även ett omfattande kodbibliotek som du kan använda dig av under konfigurationen.

Hur säkert är G Suite?

Två av de vanligaste frågorna om Google i allmänhet och G Suite i synnerhet gäller säkerhet och integritet. Vi tar båda ämnena på stort allvar och anser att våra tjänster är ett bra alternativ för kunder på båda fronter.

Vår verksamhet bygger på användarnas förtroende. Förtroende för vår förmåga att skydda deras data och vår strävan efter att respektera sekretessen för uppgifterna som de placerar i våra system genom att inte lämna dessa uppgifter till andra eller använda dem på ett olämpligt sätt.

Mer information finns i Din säkerhet och sekretess i hjälpcentret och vår sekretesspolicy.

Hur gör jag för att övervaka, filtrera eller arkivera e-post med G Suite for Education?

Med G Suite for Education får skolor möjlighet att filtrera, övervaka eller arkivera e-post med de avancerade inställningarna för Gmail.

Alternativt kan skolan implementera en egen lösning för filtrering, övervakning eller arkivering med en e-postgateway. Med denna gateway kan skolan vidarebefordra all e-post till och från systemet via ert nätverk så att e-post kan övervakas, filtreras och arkiveras på det sätt som passar er bäst. Läs om hur du konfigurerar en inkommande gateway för e-post.

Om du inte vill konfigurera den här lösningen på egen hand har vi ett antal Marketplace-partner som kan erbjuda den här tjänsten.

Kan G Suite for Education användas i enlighet med FERPA (Family Educational Rights and Privacy Act)?

Ja. Bastjänsterna i G Suite for Education uppfyller villkoren i Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) och vårt åtagande att göra detta finns inkluderat i våra avtal.

Kan G Suite for Education användas i enlighet med Children’s Online Privacy Protection Act från 1998?

Ja. Enligt avtalet kräver vi att skolor som använder G Suite for Education får det tillstånd från föräldrarna som krävs enligt COPPA. Våra tjänster kan användas i enlighet med COPPA så länge skolan har föräldrarnas tillstånd.

G Suite for Education tillgängligt i Myanmar [Burma]?

Ja, G Suite for Education är tillgängligt för utbildningsinstitutioner i Myanmar. Om du vill registrera dig läser du Kom igång med G Suite for Education.

Viktigt! Du måste registrera dig för G Suite for Education med en befintlig domän som du äger. Det går inte att köpa domäner under registreringsprocessen. När du har registrerat dig har du tillgång till en kostnadsfri testperiod på G Suite Basic medan organisationens kvalifikationer granskas. Om organisationen inte godkänns för G Suite for Education kan ditt konto inte uppgraderas till G Suite Basic. Kontot stängs av efter 30-dagarsperioden och du måste flytta e-post eller data som skapats under denna period till någon av Googles konsumenttjänster (exempelvis Gmail) eller till en annan tjänst.

Vad händer om jag får problem?

Hjälpcentret för G Suite är en mycket bra resurs vid hjälp med felsökning. Om du inte hittar svaret online har du med ditt G Suite for Education-konto tillgång till support via telefon, e-post eller chatt dygnet runt alla dagar i veckan.

Obs! Support via chatt erbjuds enbart på engelska. Om du är administratör loggar du in på ditt konto och klickar på Kontakta ossLäs mer.