Vanliga frågor om G Suite for Education

Nedan följer vanliga frågor om G Suite for Education. Mer information finns på webbplatsen för G Suite for Education.

Allmän information

Vad är G Suite for Education?

Google erbjuder skolor en värdbaserad lösning för e-post, kalender och chatt genom G Suite for Education, vår integrerade lösning för kommunikation och samarbete. Du kan komplettera basutbudet med fler Google-tjänster.

Om du vill veta mer om basverktygen i G Suite for Education läser du G Suite för grund- och gymnasieskolor.

Hur mycket kostar G Suite for Education?

G Suite for Education är gratis. Vi tänker fortsätta låta basprogrammen i G Suite for Education vara gratis. Detta erbjudande omfattar användarkonton för framtida nya elever.

Om du vill titta närmare på funktionerna i G Suite for Education besöker du startsidan för G Suite for Education.

Mer information hittar du i våra användarvillkor.

Vilka andra skolor använder G Suite for Education?

Här är en lista över några av de skolor som använder G Suite.

Kan G Suite for Education vid hemskolning?

Ja. Från och med juni 2018 är G Suite for Education tillgängligt för hemskolning.

Om du driver en privat hemskola och är intresserad av G Suite for Education fyller du i intresseformuläret för privata hemskolor för mer information.

Om du driver en delstatlig hemskoleorganisation fyller du i intresseformuläret för delstatliga hemskoleorganisationer för att visa ditt intresse.

Vi ger dig då information om hur du verifierar din lokala hemskola G Suite for Education-åtkomst.

Hur registrerar jag mig?

Om du vill registrera dig för G Suite for Education besöker du registreringssidan. Du kan registrera dig själv eller kontakta säljteamet för mer information.

När du har registrerat dig för G Suite for Education aktiverar du dina tjänster genom att verifiera domänens ägande.

Om du behöver hjälp med att konfigurera ditt konto eller vill ha ytterligare information:

Viktigt! Anmäl dig för G Suite for Education med en befintlig domän som du äger. Det går inte att köpa domäner via registreringsprocessen. När du har registrerat dig har du tillgång till en kostnadsfri testperiod på G Suite Basic medan organisationens kvalifikationer granskas. Om ditt konto inte godkänns för G Suite for Education stängs det av efter 30 dagar. Om du har skapat e-post eller data under denna period måste du flytta detta till någon av Googles konsumenttjänster (exempelvis Gmail) eller till en annan tjänst.

Varför ska jag använda G Suite for Education? Hur mycket lagringsutrymme får användarna med G Suite for Education?

Varje användare har obegränsat lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto. (Om du har fyra eller färre användare inom organisationen, får varje användare 1 TB lagringsutrymme.)

Vilka är berättigade att använda G Suite for Education?

Inom USA

• En ideell grund- eller gymnasieskola eller institution för högre utbildning som är verifierad av ett allmänt godtaget ackrediteringsinstitut.
  • En hemskola som är verifierad av en behörig hemskoleorganisation

Utanför USA

Varje land har egna krav. Mer information finns i Kvalifikationer för G Suite for Education.

Vilka andra kan registrera sig för G Suite for Education?

Om du representerar en skola som anordnas av en kyrka eller ett forskningslaboratorium med en ackrediterad skola är ni kvalificerade för G Suite for Education. Anmäl dig under skolans domän.

Vilka är inte berättigade att använda G Suite for Education?

• elever, alumner eller föräldragrupper
  • religiösa organisationer
  • statliga myndigheter
Vad är skillnaden mellan G Suite for Education och G Suite Basic?

Här är en jämförelse av G Suite for Education och G Suite Basic:

G Suite for Education G Suite Basic
Kostnad Gratis Avgift per användare
Googles webbplatser 100 GB 10 GB plus 500 MB per antal betalanvändare
Lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto Obegränsat 30 GB
Google Arkiv Gratis 5 USD tilläggsavgift per användare eller inkluderat vid uppgradering till G Suite Business eller G Suite Enterprise
Hur många konton kan jag få med G Suite? Behöver jag ta bort inaktiva användare?

Du kan ha ett obegränsat antal användare i G Suite for Education (under förutsättning att du inte skapar spam). Du kan begära fler Education-konton via administratörskonsolens gränssnitt. Vi kräver inte att du tar bort inaktiva användare.

Vad är skillnaden mellan G Suite for Education och G Suite for Nonprofits?

Här är en jämförelse mellan G Suite for Education och G Suite for Nonprofits:

G Suite for Education G Suite for Nonprofits
Behörighet Grund- och gymnasieskolor eller institutioner för högre utbildning, ackrediterade av ett allmänt godtaget ackrediteringsinstitut 501(c)3 eller internationella motsvarigheter
Kostnad Gratis
(Inkluderar Classroom)
Gratis
(Inkluderar Classroom)
Google Drive Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme
  • Ej tillgängligt för administratörer
  • Användare kan köpa till fullt pris med Google Wallet
Google Arkiv Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme Tillägg på 5 USD per användare och år (minst 100 licenser)
Tillgänglighet Hela världen Endast i vissa länder
Kommer det att finnas annonser i G Suite for Education?

Annonser är inaktiverade i G Suite for Education-tjänster för alla utbildningsdomäner. Användare av G Suite for Education på grund- eller gymnasieskolor ser inte annonser i Google Sök när de är inloggade med sina G Suite for Education-konton.

Hur ser drifttiden ut för G Suite-tjänsterna?

Gmail, Google Kalender, Google Hangouts, Google Drive och Google Sites har en garanterad drifttid på minst 99,9 %. G Suite-teamet arbetar hårt för att ge din skola den bästa servicen. Mer information finns i servicenivåavtalet för G Suite.

Är ideella organisationer berättigade till G Suite for Education?

Ideella organisationer kan endast ansöka om G Suite for Nonprofits. Mer information finns på webbplatsen för Google for Nonprofits.

Implementering

Hur utbildar jag lärare och elever i att använda G Suite for Education?

Vi erbjuder många resurser, exempelvis hjälpcenter och onlinepresentationer i vårt utbildningscenter för G Suite, för att hjälpa dig utbilda användarna i användningen av G Suite.

Hur lång tid tar det att distribuera G Suite?

Det tar i genomsnitt sex veckor att distribuera G Suite.

Kan befintlig e-postdata migreras till G Suite?

Ja, vi tillhandahåller en rad alternativ för migrering av e-post för att migrera din gamla e-post till G Suite.

Vilken typ av skanning/indexering av användardata görs på G Suite for Education-konton?

Tjänsterna i G Suite for Education samlar inte in eller använder elevdata för annonsering eller för att skapa annonsprofiler.

Användare med Gmail för konsumenter och G Suite for Education-användare har samma infrastruktur, vilket hjälper oss att tillhandahålla hög prestanda, tillförlitlighet och säkerhet för alla användare. G Suite är dock ett separat erbjudande som innehåller fler säkerhets-, administrations- och arkiveringsfunktioner för kunder inom utbildning, yrkesliv och myndigheter.

Liksom många e-postleverantörer skannar vi i Gmail för att skydda användarna och förbättra deras upplevelse av produkten. Skanning omfattar detta virus- och skräppostskydd, stavningskontroll, relevanta sökresultat och funktioner som Prioriterad inkorg och automatisk identifiering av kalenderhändelser. Skanning görs på alla inkommande e-postmeddelanden och är 100 % automatiserad. Vi skannar inte e-postmeddelanden i G Suite for Education i annonseringssyften.

Kan min skolas befintliga autentiseringssystem integreras med G Suite?

Ja, G Suite omfattar SAML-tjänsten för enkel inloggning (SSO) för G Suite för integrering med ditt autentiseringssystem. G Suite erbjuder även ett omfattande kodbibliotek som du kan använda dig av under konfigurationen.

Vad händer om jag får problem?

Hjälpcentret för G Suite är en mycket bra resurs vid hjälp med felsökning. Om du inte hittar svaret online har du med ditt G Suite for Education-konto tillgång till support via telefon, e-post eller chatt dygnet runt alla dagar i veckan.

Obs! Support via chatt erbjuds enbart på engelska. Om du är administratör loggar du in på ditt konto och klickar på Kontakta ossLäs mer.

Hur säkert är G Suite?

Två av de vanligaste frågorna om Google i allmänhet och G Suite i synnerhet gäller säkerhet och integritet. Vi tar båda ämnena på stort allvar och anser att våra erbjudanden är ett bra alternativ för kunderna.

Vår verksamhet bygger på användarnas förtroende. Förtroende för vår förmåga att skydda deras data och vår strävan efter att respektera sekretessen för uppgifterna som de placerar i våra system genom att inte lämna dessa uppgifter till andra eller använda dem på ett olämpligt sätt.

Mer information finns i Din säkerhet och sekretess i hjälpcentret och vår sekretesspolicy.

Hur gör jag för att övervaka, filtrera eller arkivera e-post med G Suite for Education?

Med G Suite for Education får skolor möjlighet att filtrera, övervaka eller arkivera e-post med de avancerade inställningarna för Gmail.

Alternativt kan skolan implementera en egen lösning för filtrering, övervakning eller arkivering med en e-postgateway. Med denna gateway kan skolan vidarebefordra all e-post till och från systemet via ert nätverk så att e-post kan övervakas, filtreras och arkiveras på det sätt som passar er bäst. Lär dig att konfigurera en gateway för inkommande e-post.

Om du inte vill skapa den själv har vi flera marknadsplatspartner som kan erbjuda denna tjänst.

Kan G Suite for Education användas i enlighet med Children’s Online Privacy Protection Act från 1998?

Ja. Enligt avtalet kräver vi att skolor som använder G Suite for Education får det tillstånd från föräldrarna som krävs enligt COPPA. Våra tjänster kan användas i enlighet med COPPA så länge skolan har föräldrarnas tillstånd.

Kan G Suite for Education användas i enlighet med FERPA (Family Educational Rights and Privacy Act)?

Ja. Grundtjänsterna i G Suite for Education följer lagen FERPA (Family Educational Rights and Privacy Act).

G Suite for Education tillgängligt i Myanmar [Burma]?

Ja, G Suite for Education är tillgängligt för utbildningsinstitutioner i Myanmar. Om du vill registrera dig läser du Kom igång med G Suite for Education.