G Suite for Education: veelgestelde vragen

Hieronder zie je vragen die vaak worden gesteld over G Suite for Education. Ga voor meer informatie naar de G Suite for Education-website.

Algemene informatie

Wat is G Suite for Education?

Via G Suite for Education, een Google-product voor geïntegreerde communicatie en samenwerking, bieden we scholen een gehoste oplossing voor e-mail, agenda en chat. Daarnaast kun je het kernpakket aanvullen met toegang tot verschillende andere Google-services om aan alle eisen van je gebruikers tegemoet te komen.

Het kernpakket van G Suite for Education wordt uitgebreid beschreven op onze Education-productpagina.

Hoeveel kost G Suite for Education?

G Suite for Education is gratis. We willen het basisaanbod van G Suite for Education gratis houden. Dit geldt ook voor gebruikersaccounts voor toekomstige leerlingen. Zoals je wellicht weet, is Google opgericht in het kader van een onderzoeksproject van Stanford University. Dit vormt dus een van de manieren waarop we iets kunnen terugdoen voor het onderwijs.

Ga naar de G Suite for Education-startpagina voor de beschikbare functies in G Suite for Education.

Bekijk onze Servicevoorwaarden voor meer informatie.

Welke andere scholen gebruiken G Suite for Education?

Hier zie je een lijst met enkele scholen die G Suite gebruiken.

Waarom G Suite? Hoe kan ik me aanmelden voor G Suite for Education?

Ga naar de aanmeldingspagina om je aan te melden voor G Suite for Education. Je kunt je zelf aanmelden of contact opnemen met het verkoopteam voor meer informatie.

Nadat je je hebt aangemeld voor G Suite for Education, kun je de services activeren door eigendom van je domein te verifiëren.

Als je hulp nodig hebt bij het instellen van je account, of meer informatie wilt hebben:

Hoeveel opslagruimte krijgen gebruikers met G Suite for Education?

Elke gebruiker heeft onbeperkte opslagruimte voor Google Drive, Gmail en Google Foto's. (Als je 4 of minder gebruikers in je organisatie hebt, krijgt elke gebruiker 1 TB aan opslagruimte.)

Wat is het verschil tussen G Suite for Education en G Suite Basic?

In dit diagram wordt G Suite for Education vergeleken met G Suite Basic:

G Suite for Education G Suite Basic
Kosten Gratis! Kosten per gebruiker
Google-sites 100 GB 10 GB + 500 MB per aantal betaalde gebruikers
Opslag voor Google Drive, Gmail en Google Foto's Onbeperkt 30 GB
Google Vault Ook gratis! $ 5 extra per gebruiker of gratis bij upgrade naar G Suite Business of G Suite Enterprise
Wie komt in aanmerking voor G Suite for Education?

Als organisaties in aanmerking willen komen voor G Suite for Education, moeten ze voldoen aan de volgende criteria:

• Basisonderwijs, middelbaar onderwijs, hogere onderwijsinstelling, erkend door een algemeen aanvaarde goedkeuringsinstantie

Wie kan zich nog meer aanmelden voor G Suite for Education?

Kerkelijke scholen of onderzoekslaboratoria die zijn verbonden aan een erkende school komen ook in aanmerking voor G Suite for Education. De eenvoudigste manier om je aan te melden is via het domein van een school.

Wie komen niet in aanmerking voor G Suite for Education?

• Studenten-, alumni- of ouderverenigingen
  • Religieuze organisaties
  • Organisaties voor thuisonderwijs
  • Overheidsinstellingen
Worden er advertenties weergegeven in G Suite?

Voor alle EDU-domeinen zijn advertenties uitgeschakeld in de services van G Suite for Education. Basisschoolgebruikers van G Suite for Education zien geen advertenties wanneer ze Google Zoeken gebruiken terwijl ze zijn ingelogd op hun G Suite for Education-account.

Wat is het verschil tussen G Suite for Education en G Suite for Nonprofits?

In dit diagram wordt G Suite for Education vergeleken met G Suite for Nonprofits:

G Suite for Education G Suite for Nonprofits
Criteria Basisonderwijs, middelbaar onderwijs, hogere onderwijsinstelling, erkend door een algemeen aanvaarde goedkeuringsinstantie 501(c)3 of internationaal equivalent
Kosten Kosteloos
(inclusief Classroom)
Kosteloos
(inclusief Classroom)
Google Drive Kosteloze, onbeperkte opslagruimte Niet beschikbaar voor beheerders
Gebruikers kunnen via Wallet opslagruimte aanschaffen tegen de volledige prijs
Google Vault Kosteloze, onbeperkte opslagruimte $ 5 add-onkosten per gebruiker per jaar (minimaal 100 licenties)
Beschikbaarheid Wereldwijd Alleen in bepaalde landen
Hoe goed is de beschikbaarheid van G Suite-services?

Met G Suite for Education zijn Gmail, Google Agenda, Google Hangouts, Google Drive en Google Sites gegarandeerd minstens 99,9% van de tijd beschikbaar, zodat gebruikers de services kunnen gebruiken wanneer ze die nodig hebben. Team G Suite legt zich erop toe je onderwijsinstelling een optimaal serviceniveau te bieden. Bekijk de G Suite-serviceovereenkomst voor meer informatie.

Komen non-profitorganisaties in aanmerking voor G Suite for Education?

Non-profitorganisaties kunnen zich alleen aanmelden voor G Suite for Nonprofits. Ga naar de Google for Nonprofits-website voor meer informatie.

Implementatie

Hoeveel accounts krijg ik met G Suite? Moet ik inactieve gebruikers verwijderen?

Het aantal gebruikers dat je in G Suite for Education mag hebben, is praktisch onbeperkt (zolang je maar geen spam genereert). Je kunt meer Education-accounts aanvragen in de Beheerdersconsole. Daarnaast hoeven inactieve gebruikers niet te worden verwijderd.

Worden gebruikersgegevens gescand/geïndexeerd in G Suite for Education-accounts?

De services van G Suite for Education verzamelen of gebruiken geen gegevens van leerlingen voor advertentiedoeleinden. Ook worden geen advertentieprofielen gemaakt.

Gmail voor consumenten en voor G Suite for Education-gebruikers wordt uitgevoerd op dezelfde beproefde infrastructuur. Hierdoor leveren we goede prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid aan al onze gebruikers. G Suite is echter een afzonderlijk pakket, dat aanvullende functies biedt voor beveiliging, beheer en archivering aan klanten van de onderwijsversie, zakelijke versie en overheidsversie.

Zoals veel e-mailproviders maken we in Gmail gebruik van scanfuncties om onze klanten veilig te houden en hun productervaring te verbeteren. In Gmail voor G Suite for Education bieden we virus- en spamdetectie, spellingcontrole, relevante zoekresultaten en functies als Prioriteitsinbox en automatische detectie van agenda-afspraken. Alle binnenkomende e-mails worden volledig automatisch gescand om productfuncties te kunnen bieden. We scannen GEEN e-mails van G Suite for Education voor advertentiedoeleinden.

Hoe kan ik docenten en leerlingen leren hoe ze met G Suite moeten werken?

In het G Suite-informatiecentrum vind je veel bronnen, zoals helpcentra en online presentaties, waarmee je je gebruikers kunt trainen om G Suite te gebruiken.

Hoe lang duurt het om G Suite te implementeren?

Het duurt gemiddeld zes weken om G Suite te implementeren.

Kunnen bestaande e-mailgegevens worden gemigreerd naar G Suite?

Ja. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende e-mailmigratieopties waarmee je je oude e-mail naar G Suite kunt migreren.

Kan het bestaande verificatiesysteem van mijn school worden geïntegreerd met G Suite?

Ja, G Suite biedt de service SAML Single sign-on (SSO) voor G Suite zodat G Suite kan worden geïntegreerd met je verificatiesysteem. G Suite beschikt ook over een uitgebreide codebibliotheek die je kunt gebruiken terwijl je dit instelt.

Hoe veilig is G Suite?

Twee van de onderwerpen waarover de meeste vragen worden gesteld, over Google in het algemeen en G Suite in het bijzonder, zijn veiligheid en privacy. We nemen beide onderwerpen zeer serieus en menen dat onze producten op beide gebieden een geweldige keuze zijn voor onze klanten.

Het succes van ons bedrijf berust op het vertrouwen van onze gebruikers: vertrouwen in ons vermogen uw gegevens goed te beveiligen en in ons streven de privacy van de informatie die u in onze systemen plaatst te respecteren, door deze informatie niet aan anderen te geven of op een ongepaste manier te gebruiken.

Zie Je veiligheid en privacy in het Helpcentrum en ons Privacybeleid voor meer informatie.

Hoe controleer, filter of archiveer ik e-mail in G Suite for Education?

G Suite for Education geeft scholen de mogelijkheid e-mails te controleren, filteren of archiveren via de geavanceerde instellingen van Gmail.

Je kunt ook je eigen oplossing voor filteren, controleren of archiveren implementeren met een e-mailgateway. Met deze gateway kan uw onderwijsinstelling alle e-mails naar en vanuit ons systeem via uw eigen netwerk routeren. Zo kunt u zelf bepalen hoe u e-mails controleert, filtert en archiveert. Meer informatie over het configureren van een e-mailgateway voor binnenkomend verkeer.

Als je deze gateway niet zelf wilt configureren, hebben we een aantal Marketplace-partners die deze service aanbieden.

Voldoet G Suite for Education aan de vereisten in de Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA)?

Ja. De kernservices van G Suite for Education voldoen aan de Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) en het feit dat we dit zo willen houden, staat in onze overeenkomsten.

Voldoet G Suite for Education aan de vereisten in de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) van 1998?

Ja. In de contracten die we met scholen afsluiten, staat dat scholen die G Suite for Education gebruiken, verplicht zijn toestemming van de ouders te krijgen conform de COPPA. Onze services kunnen worden gebruikt conform de COPPA, mits de school zorgt voor toestemming van de ouders.

Is G Suite for Education beschikbaar in Myanmar (Birma)?

Ja, G Suite for Education is beschikbaar voor onderwijsinstellingen in Myanmar. Zie Aan de slag met G Suite for Education om je aan te melden.

Belangrijk: Je moet je aanmelden voor G Suite for Education met een bestaand domein waarvan je de eigenaar bent. Je kunt geen domein aanschaffen tijdens het aanmeldingsproces. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een gratis proefperiode voor G Suite Basic terwijl de kwalificaties van je organisatie worden gecontroleerd. Als je account niet wordt goedgekeurd voor G Suite for Education, kan het account niet worden geüpgraded naar G Suite Basic. Na 30 dagen wordt het account opgeschort en moet je alle e-mails of gegevens die tijdens deze periode zijn gemaakt, verplaatsen naar een Google-consumentenservice (zoals Gmail) of een andere service.

Wat kan ik doen als ik problemen ervaar?

In het Helpcentrum voor G Suite vind je veel oplossingen voor problemen. Als je de oplossing niet online kunt vinden, krijg je met je G Suite for Education-account 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning via telefoon, e-mail of chat.

Opmerking: Ondersteuning via chat is alleen beschikbaar in het Engels. Als beheerder logt u in op uw account en klikt u op Neem contact met ons opMeer informatie.